20 mesačná dcéra nechce byť pripútaná v autosedačke

tehulka2016
14. máj 2018

Baby poradte co robit, moja nechce byt v autosedacke priputana, ked jej zapnem popruhy tak rev neskutocny ze sa nevie nadychnut a stale si opraty dava dole. Co mam robit? Potrebujem s nou chodit sama autom a potrebujem aby bola v klude. Ak mate niektora skusenost, pripadne co vam pomohlo prosim dajte vediet. Dakujem

pribinak
14. máj 2018

nema ich prilis tuho?

sono2
14. máj 2018

Mame to rovnako. Proste od začiatku neznáša sedačku, už tam aj párkrát sedela má 18 mesiacov A začína ju aktuálne V nej napínať až vracia. Vtedy neplače nič. Ale akonáhle je tam za chvíľu to začne. Ani V kočíku nemá rada zapnúť proste som to nerobila A teraz nechce. A sedačku neznáša celkovo. Takže asi je to zvyk. Tiež to tak mame. Až je modrá🙄. Ale tak my máme teraz toto grcanie. Ja som ale vzadu . Asi som ti nepomohol. Proste skúšať, inšpirovať, musí si zvyknúť. Dávať ju tam, keď je V pohode. Čo ja viem? Telefón do ruky, tablet.

viera77
14. máj 2018

@sono2 myslis, ze 20-mesacne dieta sa uz vie same obsluzit s mobilom alebo tabletom, ked mamina soferuje a ze je to pren aj celkovo vhodne uz v takom mini veku? U nas sa osvedcili skor hracky do auta, rozne knizky, atd...hocico, co aj vydavalo zvuky a dokazalo zabavit, to mala dcerka hracky specialne len do auta, aby boli pre nu vzacne (necestovali sme autom kazdy den) a zaujali ju, kedze tie denno-denne videne doma ju casom samozrejme omrzeli.

veronikazoja
14. máj 2018

skús ten tablet a pustiť jej dajakú obľúbenú rozprávku, v tescu kúpiš za pár euro držiak na operadlo, my sme kúpili a je to super, dcérke síce nevadí že je pripútaná ale keď ideme na dlhšiu cestu tak sa nudí a nechce sa jej sedieť, pustíme rozprávku a je to ok
mali sme v aute aj hračky aj knižky ale to ju baví akurát tak porozhadzovať a je dohrané, baví ju len vtedy, keď sedím pri nej vzadu a spolu sa hráme alebo čítame

kianka5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kianka5
14. máj 2018

Naša dcéra má autosedačku s pultíkom (cybex m-fix) takže žiadne pásy...pretože som mala strach, že sa z nich vyvlečie za jazdy a kedže absolvujeme každý mesiac cca. 200km, neriskovala som. Na cestu tiež používame tablet (o vhodnosti pre dieťa to nechám na každej mamičke), ale my sme s rozprávkou bez problémov zvládli cestu do Prahy, takže u nás to funguje.

janush
14. máj 2018

Aj nas si dava popruhy dole a ma 20 mesiacov....a nepomozem si...cestujeme s opruhami dole...takto je aspon spokojnejsi

simsalabim
14. máj 2018

@janush som v soku... ty si nepomozes a melemu uz vobec nie v pripade nehody. Ja som mala so sotva trojmesacnou dcerou nehodu - zozadu do nas asi v 5Okm/h narazilo auto (jeho vina). Supa to bola taka, ze zabudovane autoradio vyletelo von. Kebyze dcera nebola priputana, leti von ako to radio. Nejde mi do hlavy, ako niekto moze cestovat s nepriputanym dietatom. Moja starsia vrieskala celu cestu, kym bola mensia - podotykam, denne som s nou cestovala na rehabilitacie asi 20min. Po case pochopila, ze jej vreskot nepomoze. radsej budem cestovat s vrieskajucim dietatom, ako za nim chodit na cintorin.

Zakladatelke - vydrzat a neustupit. Do ruk dietatu knizky, hracky (ja osobne nie som za mobil ani tablet). A niekde v bezpeci na parkovisku predviest, co sa stane, ked nebude priputany a v rychlosti 20km/h dupnes na brzdu.

vulka
14. máj 2018

My sme akosi rozprávkovú tému o autách a lietadlách použili v praxi a donekonečna opakovali, že pilot je tiež pripútaný, aj šofér v rýchlom aute, ...... aj sme na to poukazovali špeciálne pri rozprávkach a celkom sa to uchytilo a deti chceli byť pilotmi.

zuzikak
14. máj 2018

Absolutne s tebou suhlasim. Dolezitejsie je ustupit dietatu a ohrozit jrho bezpecnost- hlavne, ze je v klude???? To snad ludia nemyslite vazne. Neprajem nikomu ale zle sa rychlo stane. Radsej mat uvrieskane a pogrcane decko nez mrtve. Ak ma s tym krikom mamicka problem, treba len trpezlivost. Skusat postupne dietatko zabavit. Casom sa nauci. Hracky, knizky, ist v case spanku, pesnicky a pod....Deti maju svoju hlavicku ale ohrozovat bezpecnost a zivot dietata len aby bolo ticho- to je aka priorita???! Amen

iwesska
14. máj 2018

@janush No pekne ze ma 20 mesiacov a diktuje si ako bude jazdit🙈 Ked mu nedas jasne pravidla teraz,vo vyssom veku to bude uz absolutne nemozne. Ved existuju aj pultikove sedacky. My sme taku mali pri oboch detoch a ziaden problem nemali. Zobrali si nieco na hranie a na tom pultiku sa hrali. Fakt to neber v zlom,ale baby maju pravdu. To ako deti,ktore si nechcu dat prilbu na bicykel/odrazadlo,lebo to tlaci,hlava sa im poti...az kym nespadnu a nerozbiju si hlavu. Potom to rodicia prehodnotia..ako nasi susedia.

indiankaindi
14. máj 2018

@tehulka2016 ak to umožňuje sedačka, tak ju vezmite domov a nechajte ju niekde, kde sa zdržiava dcéra - v obývačke alebo u nej v izbe. A skús sa s ňou hrať spolu s tou sedačkou, napríklad, že je to pódium pre bábiky, alebo pre zvieratká, proste nejakou hravou formou spraviť z tej autosedačky srandovné miesto. A potom skús dcéru povzbudiť, nech si tam sadne, nech skúsi, ako sa v tom sedí, keď nie je v aute a prípadne nech ukáže ocinovi (alebo komukoľvek) ako sa vie sama pripútať, aká je veľká a podobne. Mali sme to podobne, nie až takto, ale dcéra tiež veľmi nebola nadšená autosedačkou, vzali sme ju domov na opratie a ona sama sa s ňou začala takto hrať, sedieť na nej a odvtedy je pokoj. A hlavne jej vysvetľuj, že sedačka ju chráni, že to je kamoška. A možno by som ešte povolila trošku tie popruhy, aby to tak intenzívne necítila.

andrbeata
14. máj 2018

Môj takýto cirkus robil tiež. U nás pomohli hračky a ak s ním cestujem sama, tak autosedačku prekladám na predné sedadlo a je kľud.

babulkomale
14. máj 2018

@simsalabim aj ja s nemym udivom pozeram, ako rodicia vozia nepriputane deti vo veku 2-3 rokov (!!!) ved len tuto kusok, ved len zo skolky, ved len...hrozna lahostajnost. Ked nas zmasiruje kamion aj so sedackou, aspon som urobila vsetko co som mala a priputala dieta. Ale nechat ho viat v priestore auta, to mi hlava neberie.

0silvia0
14. máj 2018

@tehulka2016 nechce byť malá pripútaná? Tak choďte busom, vlakom, pešo, bicyklom. Možno potom nebude revať a bude konečne spokojná. A mama bude spokojná tiež. Čo už sa dá na to napísať 😔

sono2
14. máj 2018

@viera77 moja 18 mesačná vie. Hračky ju nebavia v aute. Tam potrebuje mať niečo čo ju vyložene zaujíma a ktoré pesničky má rada. A tablet sa dá zapnúť predsa pred sedadlo. Možno tvoja je viac bábätkovská preto ju zaujmú hračky. Sa ti dieťa niekedy zanieslo keď si ho dala do sedačky?

meluela
14. máj 2018

@tehulka2016 nam pomaha jedine vek ... proste je to po kuskoch lepsie a lepsie .. teda zatial na kratke jazdy po meste ci na kratsi vylet, uvidime co spravi dlhsia jazda. ..pomohlo aj ked sme presli z vajicka do vacsej protismernej. na opraty som musela dokupit taku hrudnu sponu od besafe a dvere sme aktivovali detsku poistku lebo chcela otvorit pocas jazdy na dialnici, starsieho to nikdy nenapadlo. Ona ale revala aj v kociku, my sme sa nevedeli dostat nikam ked bola mala ... to sa tiez vekom dalo do poriadku.
Pomaha tiez ked sa uistime na zaciatku ze pasy netlacia - teda fakt len slovne, casto ich pri tom este viac pritiahnem, ponapravam tricko pod tym ale ked povie ona ze netlaci tak ma pocit kontroly nad situaciou .. ale uz ma 2r, v 18m to bolo este dost kriticke a nepomahalo nic, ani prestavky lebo potom sa ju uz vobec nedalo posadit do sedacky ked sa napla jak luk.
Takze vydrzat, kam sa da ist vlakom ci inak (nasej sa vlak velmi paci lebo tam sa moze volne hybat), zrusit dovolenku (my sme minuly rok zrusili), robit casto vela kratsich jazd, zistit co jej vadi a vyjst v ustrety (nasa si rada sama sada do sedacky) ...
Urcite nekupujte pultikovu, podla info z vyskumov co mam nie su vobec take bezpecne ako sa tvaria v spotrebitelskych testoch, lebo testy nevedia zachytit ich slabe miesta.
Aku mate sedacku?

pallacinka29
14. máj 2018

Môj malý vrešťal ako pavián, pomohlo nám prenosné DVD na operadlo, zapli sme Spievankovo a bol kľud. Postupne, ako rástol (teraz má 21 mesiacov) začal sledovať cestu, všímať si autá, cestu, až zabudol, že DVD nemá pustené.
Pred 2 týždňami som dostala skoro infarkt - zrazu sa mi z kočíka vymanil z popruhov - pomohlo rýchlo dať niečo na jedenie, lebo na rukách by som ho teda neuniesla. On ale nenávidel kočík, teraz sa už celkom dá, ale keď bol malý, nikam sa s ním nedalo kočíkom ísť.

sisaka
14. máj 2018

1. Zožeňte si americkú autosedacku, u nás sa všetky pasy zapínajú aj na hrudi a z toho sa dieťa nevyvlečie aj keby veľmi chcelo.
2. Zistiť, prečo tam dieťa nechce sedieť, pozrieť, či ju niečo netlačí, spýtať sa jej, čo chce na cestu do auta, púšťať v aute pesničky, rozprávky, rozprávať sa o niečom... Neviem, ako ste fungovali doteraz, v 20 mesiacoch malo moje dieťa za sebou už 20 mesiacov vozenia sa v aute, takze to bralo ako niečo samozrejme, ak je to pre dieťa novinka a nie je zvyknuté cestovať v aute, treba poukazovať, povysvetlovat na čo je to dobre, ukázať ako sme my rodičia zapnutí atd. V žiadnom prípade neustúpiť a trvať na poriadnom zapnutí

kleopatra114
14. máj 2018

Mojej dcére sa snažím vyhovieť vo veľa veciach . Ale proste toto je jedna z veci, ktorá proste bude ako ja poviem , aj keby sa ná hlavu postavila . Vždy mus sedieť v autosedačke , pripútaná , bez bundicky . O tom sa nediskutuje . Na dlhé cesty jej ponúknem iPad, aby na to nemyslela , že jej tie pasy vadia. Totiž, vy môžete davat pozor akokoľvek chcete , ale na druhých sám spolahnut nemôžete.

viera77
14. máj 2018

@babulkomale keby len nepriputane deti vzadu na sedackach, ale uplny sok je pre mna, ked tatinko soferuje a male dieta sedi vedla neho maminke len tak posadene na kolenach! Premavka-nepremavka, no rozum mi vtedy zastava.

yanni
14. máj 2018

@sisaka Americke sedacky zial nemaju EU certifikat a nesmu sa v EU pouzivat. My mame v Saudi Evenflo convertible (v Europe tzv. Reboarder), zial v DE sme museli kupit dalsi reboarder. Ale tie klipsy sa daju kupit aj cez amazon a kludne pouzit aj na ine sedacky. Nasa copana ma 2 roky, sice sa nevyvlieka (skusila raz a "dostala hubovu", tak to uz "neriskovala"😂😂), ale ten clip ju aj tak nepustil.

mijunik
14. máj 2018

@tehulka2016 napadlo mi, ze by možno pomohli návleky na popruhy. Nejaké pekné, mäkkučké. ☺️Moje deti našťastie s pripútaním problém nikdy nemali, takže osvedčenú fintu Ti neporadím. Ale držím palce, aby ste to čím skôr zvládli. ☺️

sisaka
14. máj 2018

@yanni Ja keď vidím tie deti pripútané v európskych sedačkách mi je až zle, tie pasy úplne voľne, vôbec im to nedrží na pleciach, neviem ako ich to udrží v prípade nárazu, u nás sa zase nemôžu používať európske sedačky. Aspon že dostať ten clip a da sa to pridať na pasy, to by bola prvá vec, čo by som kupovala, keby som musela používať európsku sedačku

margaretka_
14. máj 2018

@sisaka neviem ake su americke sedacky, ale to ze su deti zle priputane, ze maju volne pasy, tak to nie je chyba sedacky. Ja si neviem predstavit ako by sa odtial dieta samo vyvlieklo, ked to je dotiahnute

sisaka
14. máj 2018

@margaretka_ majú na hrudi clip, ktorý bráni tomu, aby sa pasy zosmykli z pliec a aby sa dieťa z nich dokázalo vyvliecť

yanni
14. máj 2018

@sisaka Europske sedacky nie su o nic horsie ci lepsie ako tie americke. problem je v tom, ze vela rodicov tie deti nevedia poriadne priputat, navliekaju ich do nich v tucnych bundach, nepritiahnu poriadne, casto kupuju aj lacne netestovane sedacky.
Podobne ako pise
@margaretka_ , dieta, ked je spravne priputane a aj uzaver je v poriadku, nema sancu sa ostiak prevliect. Ako som spominala, nasa mala nieco cez 2 roky a tiez skusala, ale nemala jednoducho sancu.
Co sa remania tyka, nasa tiez prvy rok vo vajicku vyvreskovala, ale zial, je to tak ako je, musis tam byt. A nakoniec tam vydrzala do 17tich mesiacov. V Saudi sme presli na Reboarder v jej 14tich a v DE v 17tich mesiacoch a o dva mesiace bude mat tri roky a stale sedi v protismere a este dlho bude.

sono2
14. máj 2018

@sisaka strašne si múdra, nie, my všetky, čo nám deti vrieskaju v sedačkach sme z osád a naše deti sedia prvýkrát v autách ako desať ročné.
Omg😣

sono2
14. máj 2018

@margaretka_ presne. Tak vieš ako Amerika je Amerika.

kikusa008
14. máj 2018

Nechápem, ako sa dajú dat dole popruhy?? Teda, mne to ide ťažko a nie dieťaťu.... Urcite by som neustupila, môj ma len pol roka a je na cestovanie zvyknutý, starsiu priputavam6 aj keď len do škôlky ide, určite by som ju nepriputanu nenechala, hoc by vrieskala...