Ako pripraviť obývačku na montáž klimatizácie?
Pekný deň želám, idu nám v štvrtok montovať do obývačky klímu. Balkón je už vyprataný ale treba nejak pripraviť aj obývačku. Obrazy sú zvesené. No na tej stene je skrinka aj gauc. Moja otazka znie; prikryvali ste vsetok nabytok igelitami, aj gauc? Ci to urobia oni? Ako ste to mali vy? Treba to nejak este pripravit?
Ďakujem.
Bude sa prášiť tak si to určite prikrývky a keď tak odtiahnu od steny , aby tam bol prístup
Preco by to mali robit oni? Ich gauc to nie je.
Záleží od toho, kde bude vnútorná jednotka a kadiaľ budú po stene ťahať hadice. Tá trasa by mala byť voľná a nemali by tam byť zavesené obrazy. Pokiaľ budú montovať klimatizáciu aspoň poloprofíci, tak nemusíš nič zakrývať, bude minimum prachu, po väčšine majú vysávače a trubky budú v lištách, takže budú vŕtať iba malé dierky na kotvy z ktorých padá prach priamo dole a dá sa hneď vysávať. Ja síce robím elektrikárske práce, kde pri vŕtaní vzniká viacej prachu, no nemal som ešte problém u zákazníka že by som niečo zašpinil.
Takže za mňa, upratať iba balkón kde pôjde vonkajšia jednotka, aby sa tam dostali a trasu k vnútornej jednotke, gauč a skrinku stačí odsunúť od steny na pol metra a si v pohode.
Neviem, ci je to vynimka, ale po montovani klimy nebolo nutne utriet ani zrnko prachu. Oni si to pri montovani menezovali sami a vysavali pri vrtani. Izby odovzdali v takom stave, v akom boli pred tym + klima na stene.
Neviem, ci je to vynimka, ale po montovani klimy nebolo nutne utriet ani zrnko prachu. Oni si to pri montovani menezovali sami a vysavali pri vrtani. Izby odovzdali v takom stave, v akom boli pred tym + klima na stene.
@simsalabim aj u nás to bolo takto
nam robili klimu v dvoch izbach a ani si nepamatam ci som daco utierala, cize skor nie. Ked vrtali odsavali do ich vysavaca. Vsetko si doniesli aj upratali. Nic strasne to nebolo
Teda gauc by som odsunula nech maju pristup a to je asi vsetko
@anonym_autor treba keď tak aby mal pracovnú šírku aspoň na rebrík volaných 80cm úplne stačí
Opis detaily ako material steny na balkon, ci bude vnutorna jednotka hned v rohu pri balkone alebo dalej, ako mas dohodnute vedenie potrubi od nej. Listu plastovu ?
U nás vôbec nebol žiadny bordel. Keď vrtal, zapinali vysávač. Takže žiadny prach nič nikde.
Tiež žiadny bordel a ani ma nenapadlo niečo zakrývať
@anonym_autor cosi, kvoli klime vypratat celu izbu 🤦♀️ ved nejdes malovat. nam robili naraz v 3 izbach. Spristupnis miesto, kde ma byt klima a zvysok pozakryvas foliou...skrine, gauc.
Je to minimum vrtania...asi 3 diery...este podla toho odkial zoberu elektrinu...to moze byt najviac vrtania.
Preco by to mali robit oni? Ich gauc to nie je.
@anonym_6f7349 ako prečo by to mali robiť ,každá jedna firma by si mala spraviť tak ,aby prach nešiel do bytu a po sebe si aj upratať
Ano nie zakryť každý kus nábytku ale ide to aj inak
Vyrátať izbu? Z montovania klímy nebol absolútne žiadny bordel ani prach. Čo budú potrebovať odsunúť to si odsunú. Všetky veci mi zostali na mieste a jediné čo som po montáži upratovala bola podlaha a aj to len kvôli tomu že na nej mali položené rôzne náradie.
izbu by som asi nevypratavala, ale pozakryvala aspon to, co sa da. nikdy nevies, kto to pride montovat. su taki, co pozor davaju, ale aj taki, co im je jedno.
@anonym_autor
Ked su profici nic ked za hotove babraci vyprac aj pivnicu, u nas pred mesiacom robili obyvacku a spalnu ani sme nevedeli ze tam dakdo daco robil nicoho sme sa nechytili ani nic nebolo treba cistit.

@anonym_autor lebo ja predpokladam, ze celu miestnost bude treba vypratat