icon

Ktorý koberec do multifunkčnej obývačky s pracovňou?

24. jún 2026

Ahojte, ktorý koberec z týchto dvoch by ste vybrali do obývačky na celú plochu podlahy, ak je malá časť obývačky využívaná ako pracovňa, čiže sa tam intenzívne používa stolička na kolieskach? Pochopiteľne by bola pod stolom podložka. Nám sa viac páči ten s dlhším vlasom, ale neviem či by sa hneď okolo podložky nezničil, keďže sa s kolieskami vybehne často aj "mimo". Ďakujem za každý komentár.

win_gi
24. jún 2026

Keby to bola cisto obyvacka, tak som za dlhsi vlas. Ale ked to ma byt takto kombinovane, tak bude praktickejsi urcite ten s kratkym vlasom. Teraz sa treba len rozhodnut, ze co je viacej, ci esteticka stranka alebo prakticka 😀

autor
24. jún 2026
@win_gi

Keby to bola cisto obyvacka, tak som za dlhsi vlas. Ale ked to ma byt takto kombinovane, tak bude praktickejsi urcite ten s kratkym vlasom. Teraz sa treba len rozhodnut, ze co je viacej, ci esteticka stranka alebo prakticka 😀

@win_gi ďakujem, presne tak to vnímam aj ja a práve preto je to problém. Ono tá pracovná časť je rozlohou možno 1/9 miestnosti, nie veľa, ale je to práve v takej tej časti, ktorá pri vchádzaní hneď prvá padne do oka 😁

biba_18
24. jún 2026

a prečo chcete koberec na celú plochu? 😒
btw, keď tam bude podložka, je jedno či zničíte 4 cm2 koberca okolo podložky, celé to je aj tak hnusné na pohľad ...

autor
24. jún 2026
@biba_18

a prečo chcete koberec na celú plochu? 😒
btw, keď tam bude podložka, je jedno či zničíte 4 cm2 koberca okolo podložky, celé to je aj tak hnusné na pohľad ...

@biba_18 nechápem celkom význam tvojho komentára. Koberec na celú plochu chceme lebo to tak chceme, vyhovuje nám to tak a páči sa nám to tak a je nám úplne jedno či je to aktuálne trendy, alebo nie.

viestta
24. jún 2026
@anonym_autor

@biba_18 nechápem celkom význam tvojho komentára. Koberec na celú plochu chceme lebo to tak chceme, vyhovuje nám to tak a páči sa nám to tak a je nám úplne jedno či je to aktuálne trendy, alebo nie.

@anonym_autor pod kolieskovu stolicku patri zatazovy koberec, vtedy netreba ani podlozku, staci dobre vybrat kolieska na stolicke. Ano, kolieska sa daju kupit a bez problemov vymenit. Na druhej strane zatazovy koberec nie je kto vie co do obytneho priestoru, pretoze je tvrdy a drsny

biba_18
24. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor veď sa len pýtam. tomu netreba rozumieť ...
ale čo sa týka toho druhého, akúkoľvek podložku tam dáš, bude to ako pasť na oko ...
išla by som teda do krátkeho vlasu a podložku nejakú neutrálnu ...

autor
24. jún 2026
@biba_18

@anonym_autor veď sa len pýtam. tomu netreba rozumieť ...
ale čo sa týka toho druhého, akúkoľvek podložku tam dáš, bude to ako pasť na oko ...
išla by som teda do krátkeho vlasu a podložku nejakú neutrálnu ...

@biba_18 podložku určite priehľadnú, takú už máme aj v detskej. Ďakujem.

autor
24. jún 2026
@viestta

@anonym_autor pod kolieskovu stolicku patri zatazovy koberec, vtedy netreba ani podlozku, staci dobre vybrat kolieska na stolicke. Ano, kolieska sa daju kupit a bez problemov vymenit. Na druhej strane zatazovy koberec nie je kto vie co do obytneho priestoru, pretoze je tvrdy a drsny

@viestta ako myslíš vybrať kolieska? Máme aj dieťa, ktoré je často na koberci, tak sme tie záťažové vylúčili, ako píšem, je to len malá časť miestnosti, tak som tomu nechcela v tomto prispôsobiť celú izbu, ale zase, tiež ako píšem, práve tá pracovná časť je prakticky prvé čo po príchode do obývačky vidieť.

biba_18
24. jún 2026
@anonym_autor

@biba_18 podložku určite priehľadnú, takú už máme aj v detskej. Ďakujem.

@anonym_autor ešte čo mi napadlo - kamoška mala v detskej také farebné podložky, priznané, ona to mala v dekore ako tehlová terasa, to vyzeralo ako vymurované pod nohami ...

viestta
24. jún 2026
@anonym_autor

@viestta ako myslíš vybrať kolieska? Máme aj dieťa, ktoré je často na koberci, tak sme tie záťažové vylúčili, ako píšem, je to len malá časť miestnosti, tak som tomu nechcela v tomto prispôsobiť celú izbu, ale zase, tiež ako píšem, práve tá pracovná časť je prakticky prvé čo po príchode do obývačky vidieť.

@anonym_autor vytiahnes, vymenis. Nie je to zlozite

autor
24. jún 2026
@viestta

@anonym_autor vytiahnes, vymenis. Nie je to zlozite

@viestta chápem, ale čo som pozerala, tak na koberce že sú najlepšie klasické plastové.

viestta
24. jún 2026
@anonym_autor

@viestta chápem, ale čo som pozerala, tak na koberce že sú najlepšie klasické plastové.

@anonym_autor su aj siroke plastove, ktore viac roznasaju vahu, ale treba ich hladat

beata_k
24. jún 2026

Len raz som mala cierny koberec. Kupili sme zariadeny byt. V dobrom ti radim, na tmavej vidno kazducku trosku svetelsiu spinku. Ked uz, tak kratky vlas. Dlhy sa zle vysava.