Spanie na rozkladacej sedačke: Dá sa to dlhodobo?
Riešime menší byt a spálňa nám asi nevyjde :-/ Rozmýšľam nad rozkladacou sedačkou do obývačky, ktorá by bola aj na každodenné spanie. Len sa bojím, že po pár mesiacoch ma z toho bude bolieť chrbát a sedačka sa rýchlo zničí.
Spíte niekto denne na rozkladacej sedačke? Dá sa na takto fungovať dlhodobo?
sú aj také kde je zabudovaný plnohodnotný matrac. Zničiť si chrbát to nestojí za žiadne peniaze..
ak by si tam mala spať sama, sú aj také sedačky na denné spanie ktoré netreba rozťahovať ...
ale sú aj na denné spanie ktoré sa dajú roztiahnuť. treba hľadať také, majú inak robené pruženie, sú ako riadne matrace - najlepšie je dať si to roztiahnuť a normálne skúsiť sa na tom pováľať, nie že ľahnúť. ale reálne tam ležať nejakých 5 minút ...
a ak by sa ti z nejakého dôvodu aj tak podarilo kúpiť sedačku z ktorej by ťa bolel chrbát - dá sa to vyriešiť toperom ...
@anonym_autor my keď sme s manželom začínali tiež sme mali malý byt. Riešili sme to tak že sme dali posteľ do obývačky 🫣. Cez deň sme na ňu dali deku a slúžila ako gauč. Aspoň sme mali motiváciu posunúť sa ďalej
Ako studentky sme tak fungovali roky, ale nic moc.... A pozerala si tie vyklapacie postele, zabudovane v stene?
Da sa, vies dokupit aj matrac aby to bolo pohodlnejsie teda asi bude tam zalezat aj podla rozmerov ale na nasu sa zmesti. Mame ortopedicky takze spanok tam je ako na posteli.
Ako studentky sme tak fungovali roky, ale nic moc.... A pozerala si tie vyklapacie postele, zabudovane v stene?
@anonym_31d7ad Priestorovo by sa nám to nezmestilo, žiadna ďalšia posteľ :-/
Záleží aká rozkladacia sedačka. Ak nejaká low-cost za 350 eur, tak dovi dopo. Ak nejaká aj za 1500 eur, tak tá môže byť OK (ja sám som na takej spával asi rok a nebol problém). Treba vyskúšať priamo v predajni a rozhodne si treba lahnúť na nu, nekupovat len niekde z internetu lebo je akože niekde v akcii.
sú gauče určené na každodenné spanie a sú dosť drahé, kolegyna má a nikdy sa na chrbticu nesťažovala
Vyse roka sme tak spavali s muzom,vecer rozlozili,rano zlozili.Ano malo to normalny madrac,aj rost taky mensi.A dalo da to v pohode.
@anonym_autor ja tak spím už roky. Gauč je roztiahnuty, mám na tom matrac, a spím ako bábätko 😁
@anonym_autor skús porozmýšľať nad vyklápacou posteĺou na mieru, vyzerá ako obývacia stena v zloženom stave, večer roztvoríš, vyklopíš. A máš v nej klasický rošt a matrac. Videla som také u kamarátky, robila im to nejaká firma z Myjavy. Parádne to bolo. Normálne pekná obývačka s gaučom a v stene posteľ
Precitaj si navod : vsade pisu : urcene na prilezitostne prespatie, nie trvale pouzivanie. Cim nizsia kvalita (ktora az tak nesuvisi s cenou), tym vacsia sancia znicit to.
priestorovo sa nezmestí? my sme začína s 1 veľkou 180cm manželskou posteľou, TV, 1 skriňa, vešiak na bundy a mini kuch.linka (mini chladnička, dvojplatnička, 2 taniere, 2 misky, 2 hrnčeky, 2 príbory, 1 veľký nôž, 2 hrnce, 1 panvica) 😂 na viac nebol ani priestor, ani peniaze. notebook sme mali na zemi. treba si určiť priority 🤷 moje boli zarábať peniaze na väčší byt a dobre sa vyspať aby som mohla zarábať 😂
Osobne nemám s tým skúsenosť či je konkrétne táto kvalitná, ale pozerala by som sa po niečom takomto keď tak. https://www.ikea.com/sk/sk/p/hemnes-rozkladacia... Nie klasický gauč asi radšej.
Máme takú, ale stala 3500€
@anonym_autor nerozmýšľali ste byť bez gauču ? Máme málo priestoru, nemáme obývačku ani gauč. Stôl, stoličky a lavicu v kuchyni a v spálni klasické postele - toto bola priorita.
@anonym_autor
Sranda, čo je dnešná generácia schopná vyrobiť. Ešte donedávna sa u babky spalo na slamníku, so slamou pichajúcou do chrbta, a u nás to bol taký trojepedovy vyležaný gauč. A aj tak sme to všetci prežili.
@anonym_autor nerozmýšľali ste byť bez gauču ? Máme málo priestoru, nemáme obývačku ani gauč. Stôl, stoličky a lavicu v kuchyni a v spálni klasické postele - toto bola priorita.
@anonym_f48a1f Presne toto je podla mna najlepsie riesenie. 👍
@anonym_autor
Sranda, čo je dnešná generácia schopná vyrobiť. Ešte donedávna sa u babky spalo na slamníku, so slamou pichajúcou do chrbta, a u nás to bol taký trojepedovy vyležaný gauč. A aj tak sme to všetci prežili.
@anonym_e57330 Ano, prezili, ale teraz ma kolko z vas problemy s chrbtom, krcnou, alebo ramenom, ci panvou? To sa ti vsetko vrati v neskorsom veku ( a navyse mlade telo toho znesie dost, ked je vo forme, ale potom...).
Ja som sa sťahovala po rozvode s deťmi do 3-izbáku, im som nechala izby samostatne, ja spím v obývke na rozloženom gauči, na ktorom mám ešte položený taký tenší matrac, hrúbka asi 15 cm. Spí sa mi tam veľmi dobre.
bývali sme v jednoizbáku, nemali sme gauč, zopár skriniek a normálnu posteľ, návštevy boli v kuchyni. Ten nápad s posteľou v obývacej stene by som neriešila absolútne z hygienického hľadiska, predstav si že sa v noci spotíš a taký mokrý matrac schováš za nábytok. Fuj. Matrac sa má vetrať.

Za mlada sme tak fungovali a nie , ziadna sedacka co sa sklada nedokaze uchovat tvoju chrbtici nedotknutu.
Na druhu stranu pozri japonske futony . Ten najlacnejsi z ikei kludne. To mas rozlozitelne ako plnohodnotnu postel a mas po problemovch