Aká bola vakcína v 80. rokoch?
Ahojte, riešila som teraz s kamoškou očkovanie a chcela som jej povedať o jednej látke, čo mne podali, avšak neviem, čo to bolo. Viete mi poradiť vy, čo sa môže takto prejavovať? Som rok narodenia 1981, asi keď som mala 5 rokov som bola u svojej detskej lekárky na očkovaní. Čo bolo zvláštne, mama mi vtedy povedala, že injekciu mi pichla sestrička, nie lekárka. Vtedy to tak bolo, že niečo pichali aj sestričky a krv brali sestričky.
Bolo to podanie do nohy, a malo to byť muskulárne do svalu, zrejme však pichla zle a podala to do žily. Keď mi mama obliekala pančušky, videla, že mi navrela na stehne veľká hrča - farbu neviem. Tak sa len spýtala lekárky, či mi má na to dávať obklad, alebo nejakú mastičku, chladiť to apd. Keď sa lekárka na to pozrela, podľa slov mami skríkla nejaká latinský názov, zobrala ma na ruky a utekala so mnou po chodbách na príjem. Mama utekala s mojimi vecami za mnou. Tam ma napojili na prístroje, asi mi niečo podali. Bola som tam vraj veľmi dlho. Mame povedali, že by som sa zrejme rána nedožila a tým, že si to všimla mi zachránila život (mama spomínala otravu krvi, ale to sa mi nezdá). V nemocnici som bola vraj 2 týždne. Ja si len pamätám, ako za mnou každý druhý deň chodila lekárka a nosila mi sladkosti. Sestričku prepustili - neskôr sme sa dozvedeli, že ju niekde preradili, kde nepodávala injekcie a robila len pomocné práce.
Mama mi o tom často rozprávala. Niektoré veci si z toho útržkovito pamätám.
Mamina tu už nie je, aby som sa spýtala, čo mi to vtedy podali.
Tusím, že mi spomínala pendepon. Mohol to byť ono?
Napadá vás ešte iná látka, kde toto môže vzniknúť? Mohlo to byť niečo, čím sa očkovalo v 80tych rokoch a už sa tým neočkuje? Nepichá sa pendepon pri chorobe?
@anonym_autor och, potom
Uz je mi vsetko jasne aj o tebe aj o tvojej rodine fuj fuj fuj odchadzam
Prec 😂😂😂😂😂😂😂
@anonym_a55d3e chvalabohu žena, chvalabohu 🙏
@anonym_autor ale na čo vlastne ti je teraz ta info?
@anonym_autor ale na čo vlastne ti je teraz ta info?
@stellarstar potrebujem vedieť túto informáciu. Pokúsim sa niekde dostať ku archívnym záznamom. Dosť pochybujem, skoro 40r staré veci, ale snáď niečo niekde nájdem.
@stellarstar potrebujem vedieť túto informáciu. Pokúsim sa niekde dostať ku archívnym záznamom. Dosť pochybujem, skoro 40r staré veci, ale snáď niečo niekde nájdem.
@anonym_autor ale na čo ti to bude? Žiješ? Áno. Máš kv tomu nejaké trvalé následky? Dúfam že nie. Tak buď rada že je všetko ok 🤷🏼♀️

@anonym_a55d3e už prestaň. Ideš ako obohratá platňa. Choď šíriť jed niekde inde.. My tak s manželom hovoríme týmto ľuďom - apage satanas!
@anonym_autor och, potom
Uz je mi vsetko jasne aj o tebe aj o tvojej rodine fuj fuj fuj odchadzam
Prec 😂😂😂😂😂😂😂