Ako dlho trvá reakcia po MMR očkovaní?
Ahojte, ako dlho u vás trvala reakcia po MMR vakcíne? Syn má 17 mesiacov, očkovaný bol minulý utorok a už tretí deň vysoké horúčky aj nad 39. Liek zaberie na max dve-tri hodiny aj to zníži len na 37,9. Už sa idem zblázniť. Pohotovosť mi poradiť nevedela pokým nie je dehydrovaný a dýcha normálne, naša doktorka ordinuje až od 16
U nas jedno dieta po MMR chytilo covid, 3 dni mal horucky 40, 41 stupnov, volala som na urgent, len mi poradili striedat Paralen s Nurofenom a fyzikalne chladit. Ak by sa to nedalo zvladnut, tak prist na prijem. Len slo o covid a mala som ho aj ja a navyse tehotna, takze by tam bol sam. K tomu mal len mierny soplik. Na stvrty den sa to zacalo lamat...a uz dobre potom.
@anonym_bc0c75 nie na 7 až 10 deň
@dory11 ja viem kedy sme mali príznaky. Aj naši lekári
@anonym_a5ed09 môžem ale sama doktorka povedala , že najskôr zajtra, rovnako to isté keď som volala na pohotovosť. Doktorka ešte povedala, že ak chcem dnes tak sa musím pripraviť na veľmi dlhé čakanie lebo čakáreň je plná chorých detí
@lorrainet Aj ty máš choré dieťa a pani doktorka by mala vedieť že dieťa ktoré je očkované a náhodou by naozaj chytilo niečo popri tom tak má prednosť pred ostatnými, lebo je väčšie riziko komplikácii a je úplne jedno či to je len z očkovania.
@lorrainet mozes ho vziať aj do dr max urobit crp trvá to tri min
@anonym_a5ed09 v dr max mi povedala že deťom až od 12r robia crp
@anonym_a5ed09 v dr max mi povedala že deťom až od 12r robia crp
@anonym_74a0b2 tak asi záleží od personálu. Mne robili 7 mesačnému babatku ked malo 4 dni vysoké teploty a dr mi dala antb ale nakoniec to bola šiesta choroba. Mala som ho v nosici a dojčilo sa. Magistra bola velmi zlata ale bola v strese tak asi to nebýva zvykom. Poslala ma tam pediatricka lebo ordinovala iba pre zdravé deti vtedy
@anonym_74a0b2 tak asi záleží od personálu. Mne robili 7 mesačnému babatku ked malo 4 dni vysoké teploty a dr mi dala antb ale nakoniec to bola šiesta choroba. Mala som ho v nosici a dojčilo sa. Magistra bola velmi zlata ale bola v strese tak asi to nebýva zvykom. Poslala ma tam pediatricka lebo ordinovala iba pre zdravé deti vtedy
@anonym_a5ed09 ja si tiež myslim že sa im nechcelo lebo mi povedali že nemajú taku ihlu. Keby viem donesiem si tu jednorazovú čo sa meria glykemia z domu.
@anonym_a5ed09 ja si tiež myslim že sa im nechcelo lebo mi povedali že nemajú taku ihlu. Keby viem donesiem si tu jednorazovú čo sa meria glykemia z domu.
@anonym_74a0b2 to ma mrzí, hej asi sa im nechcelo. Ale je to od nich nie velmi profesionálne keďže aj na stránke maju napísané, ze nie je dolná veková hranica na vyšetrenie iba ze dieta musi spolupracovať a pri maličkých sa da aj z nožičky odobrať. A aby lekaren nemala menšiu lancetu? No ale tiez by som sa s nimi nehadala co uz ked nechcú.
Dávam update, včera sme znova skončili na urgente s 39 , nezabudli mi vynadať čo tu zasa robím. Urobili základné vyšetrenia, povedali že má virózu a nevidia problém. Keď som sa pýtala či je ok , že má dieťa tak dlho vysoké teploty povedali , že áno a môže mať aj dlhšie a poslali ma k obvodnej , ktorá ordinuje v pondelok .... Skvelé.
Dávam update, včera sme znova skončili na urgente s 39 , nezabudli mi vynadať čo tu zasa robím. Urobili základné vyšetrenia, povedali že má virózu a nevidia problém. Keď som sa pýtala či je ok , že má dieťa tak dlho vysoké teploty povedali , že áno a môže mať aj dlhšie a poslali ma k obvodnej , ktorá ordinuje v pondelok .... Skvelé.
@lorrainet mali sme nedavno velmi podobny priebeh…doktorka povedala ze nedavat capiky ale sirup lebo ten sa da nadavkovat presne na vahu a capiky nie. Mala pravdu, ked sme dali sirup tak teplota po troch dnoch konecne klesla. Dovtedy 39-40 aj po capikoch. Ma 10,5 kg. Chapem ze moze byt problem ze sirup nevypije, skusajte teda zabaly, pripadne sprchu (ak nema studene ruky a nohy). Alebo sa vyzlec ty alebo muz, dieta tiez a nech lezi na cas, bude sa ochladzovat vasou teplotou.
@lorrainet mali sme nedavno velmi podobny priebeh…doktorka povedala ze nedavat capiky ale sirup lebo ten sa da nadavkovat presne na vahu a capiky nie. Mala pravdu, ked sme dali sirup tak teplota po troch dnoch konecne klesla. Dovtedy 39-40 aj po capikoch. Ma 10,5 kg. Chapem ze moze byt problem ze sirup nevypije, skusajte teda zabaly, pripadne sprchu (ak nema studene ruky a nohy). Alebo sa vyzlec ty alebo muz, dieta tiez a nech lezi na cas, bude sa ochladzovat vasou teplotou.
@anonym_84a5dd práveže ruky a nohy studené pravidelne ... To s lezanim na hrudi som skúšala ale on hneď utečie , nie je na to zvyknutý. Keďže som na neho sama tak nosiť ho tak je problém už keď šiestu noc nespím... Sirup som do neho dala ale po pár minútach vyvracal. Zajtra ideme znova, už mam toho naozaj dosť ... Ten prístup lekárov je neskutočný.
U nas to bolo rovnake, po styroch dnoch horucky co sa nedali zrazit. Nakoniec to bola siesta choroba. Trvali presne tri dni a potom vysyp.
Uz by som pockala do 16 a potom zavolala doktorke.
@anonym_84a5dd ako vies že 6ta? Aj po mmr môže byt vysyp ako NU vakcíny
@anonym_84a5dd práveže ruky a nohy studené pravidelne ... To s lezanim na hrudi som skúšala ale on hneď utečie , nie je na to zvyknutý. Keďže som na neho sama tak nosiť ho tak je problém už keď šiestu noc nespím... Sirup som do neho dala ale po pár minútach vyvracal. Zajtra ideme znova, už mam toho naozaj dosť ... Ten prístup lekárov je neskutočný.
@lorrainet chapem, ale ak uteka a vladze tak to je dobre znamenie. Moja len lezala , nevladala ani sediet.
Robili aj dnes crp?
@anonym_84a5dd ako vies že 6ta? Aj po mmr môže byt vysyp ako NU vakcíny
@anonym_f058c2 su tam trosku rozdiely, zacali jej teploty uz styri dni po vakcine co bolo dost skoro. Teploty trvali presne tri dni a ked doktorka videla vysyp tak povedala hned ze to je siesta choroba a nie reakcia na mmr. Nakoniec mala aj tu ale na 10-ty den od ockovania (zvysena teplota pol dna a potom malinky vysyp)
@anonym_f058c2 su tam trosku rozdiely, zacali jej teploty uz styri dni po vakcine co bolo dost skoro. Teploty trvali presne tri dni a ked doktorka videla vysyp tak povedala hned ze to je siesta choroba a nie reakcia na mmr. Nakoniec mala aj tu ale na 10-ty den od ockovania (zvysena teplota pol dna a potom malinky vysyp)
@anonym_84a5dd nám doktorka povedala že reakcia príde medzi štvrtým až desiatym dňom. On dostal na piatu. Šiestu sme mali pred pol rokom. Lekár na urgente nespravil CRP , povedal že angína a nasadil ATB. Po štyroch dňoch horúčok vysyp, mysleli sme, že alergia na ATB lebo mal prvýkrát penicilín , vtedy doktorka spravila CRP a určila šiestu. Nám doktorka povedala že reakciu čakať od štvrtého dňa a čakať aj vysyp podobný osýpkam. Časovo to sedí.
@lorrainet chapem, ale ak uteka a vladze tak to je dobre znamenie. Moja len lezala , nevladala ani sediet.
Robili aj dnes crp?
@anonym_84a5dd veď práve toto ma mätie. Keď je chorý nevládze. Zápal hltana, šiesta, covid , bolo vidno že aj medzi horúčkami je úplne iný. Iba plakal, nechcel sa hrať, odmietal jesť. Teraz medzi horúčkami samozrejme unavený je ale to sa nečudujem po toľkých dňoch ale je normálne hravý, normálne sa naje aj si sám vypýta jesť, vymýšľa ... Preto mi to najviac sedí na reakciu pretože iné príznaky nemá vôbec žiadne. Aj vysyp podobný osýpkam máme
@anonym_84a5dd veď práve toto ma mätie. Keď je chorý nevládze. Zápal hltana, šiesta, covid , bolo vidno že aj medzi horúčkami je úplne iný. Iba plakal, nechcel sa hrať, odmietal jesť. Teraz medzi horúčkami samozrejme unavený je ale to sa nečudujem po toľkých dňoch ale je normálne hravý, normálne sa naje aj si sám vypýta jesť, vymýšľa ... Preto mi to najviac sedí na reakciu pretože iné príznaky nemá vôbec žiadne. Aj vysyp podobný osýpkam máme
@lorrainet ahoj ako sa máte?
@ojojoj ahoj , má už vysyp po celom tele, horúčky klesajú , respektíve má do 38,5 ale bez lieku vydrží už tých 6-8 hodín, predtým nevydržal ani tri. Zajtra ideme na kontrolu k lekárke.
@lorrainet na pohotovosti mali pravdu. Ak mal horucku 39, a po ibuprofene 37,9 tak lieky zaberali, nemusia teplotu zrazit na 36,6. A tri-styri dni v horucke po ockovani netreba robit nic, len dbat na prisun tekutin.
@lorrainet na pohotovosti mali pravdu. Ak mal horucku 39, a po ibuprofene 37,9 tak lieky zaberali, nemusia teplotu zrazit na 36,6. A tri-styri dni v horucke po ockovani netreba robit nic, len dbat na prisun tekutin.
@rivini 3-4 áno , lenže my ťaháme aktuálne ôsmy deň. Po vysype je to lepšie ale stále stupne tak 2-3x za 24h.
Dávam opät update, boli sme na kontrole a bolo to z očkovania. Už je v poriadku chvalabohu, vysyp zmizol cca do troch dní a s ním aj horúčky. Doktorka povedala , že je to bežné po tej vakcine aj takto dlho. CRP uplne ok, nestuplo ani na 10. Je to vraj silná imunitna reakcia.
Dávam opät update, boli sme na kontrole a bolo to z očkovania. Už je v poriadku chvalabohu, vysyp zmizol cca do troch dní a s ním aj horúčky. Doktorka povedala , že je to bežné po tej vakcine aj takto dlho. CRP uplne ok, nestuplo ani na 10. Je to vraj silná imunitna reakcia.
@lorrainet super to som rada že je to už ok, mozem sa opýtať či mal takéto silné reakcie aj pri iných očkovaniach?
@lorrainet ROSÍM PREČÍTAJ SI A KÚP VŠETKO TOTO:
NAC, shilajit, jód, kvercetín, zinok, huby lion’s mane, nattokináza a aktívne uhlie na viazanie. VŠETKY tieto veci pomáhajú proti nahromadeniu ťažkých kovov a ich detoxikácii v mozgu a majú na to klinický výskum. Autizmus a demencia súvisia s ťažkými kovmi v mozgu, musíš mu to dávať. Počas covidu som o tom prečítal obrovské množstvo materiálov. Lion’s mane je neuveriteľne silná a JEDINÁ známa vec, ktorá pomáha vytvárať nové neuróny. Neexistuje nič iné, o čom by sa vedelo, že to dokáže. V Japonsku sa používa aj spolu s chemoterapiou a hlivou ustricovou.
Sú to silné látky. Nattokináza sa v Japonsku používa aj na liečbu Alzheimerovej choroby tým, že zlepšuje prietok krvi do mozgu a odstraňuje kovové plaky, pochádza z fermentovaných sójových bôbov.
Existuje aj zlúčenina nazývaná
(mercaptoethyl)isophthalamide, ktorá bola tiež skúmaná (tiež nazývaná NBMI / BDTH2). Nebola schválená FDA, čo by ti malo povedať všetko… silno viaže olovo, ortuť, kadmium a arzén – všetko látky, ktoré sú vo vakcínach.
Je to tiež dobré preto, že prechádza cez hematoencefalickú bariéru, ale neodčerpáva dôležité minerály ako zinok, horčík a vápnik. Stále sa skúma a neexistuje dobrý dôvod, prečo ju FDA neschválila – ukázalo sa, že je účinná a bezpečná. Ak ju vieš nájsť, medicínska verzia sa nazýva Emeramide.
NAC je tiež neuveriteľne silný a zvyšuje hladiny glutatiónu v mozgu, pomáha detoxikácii pečene a opäť je dobrý na odstraňovanie kovových plakov. Môže sa kombinovať s kyselinou alfa-lipoovou, ďalším doplnkom, aby sa zlepšil účinok. Tiež prechádza cez hematoencefalickú bariéru, čo je v tomto prípade potrebné. Zlepšuje funkciu T-buniek v tele, opravu pľúcneho tkaniva (čo bolo kľúčové počas covidu) a znižuje mitochondriálny stres.
Napriek TOMUTO všetkému a dôkazom bol počas covidu v mnohých krajinách dočasne nedostupný kvôli regulačnému sporu… To isté sa stalo so zásobami kvercetínu. Fungoval, a preto ľuďom zabránili, aby sa k nemu dostali. Doplnok prakticky bez vedľajších účinkov, ktorého odstránenie pobúrilo mnohých lekárov – bol na trhu od 60. rokov a intenzívne skúmaný viac ako 30 rokov. Od roku 2022 ho už môžeš opäť bez problémov získať.

Vyšetrili ho, crp 3, dutiny v poriadku, hrdlo čisté, dýchanie čisté ... Povedala, že je to úplne normálna reakcia po očkovaní a tri dni sú v norme, zajtra by malo byť lepšie, ak nie tak volať pohotovosť...