icon

Ako dlho trvá reakcia po MMR očkovaní?

lorrainet
Dnes o 10:52

Ahojte, ako dlho u vás trvala reakcia po MMR vakcíne? Syn má 17 mesiacov, očkovaný bol minulý utorok a už tretí deň vysoké horúčky aj nad 39. Liek zaberie na max dve-tri hodiny aj to zníži len na 37,9. Už sa idem zblázniť. Pohotovosť mi poradiť nevedela pokým nie je dehydrovaný a dýcha normálne, naša doktorka ordinuje až od 16

Strana
z2
silvia33_33
Dnes o 10:54

Každé 4 hodiny striedať Paralen a Nurofen.

lorrainet
autor
Dnes o 10:54
@silvia33_33

Každé 4 hodiny striedať Paralen a Nurofen.

@silvia33_33 to robím už tretí deň

silvia33_33
Dnes o 10:56

Práve že po troch dňoch by to malo ustupovať. Mojej, po troch dňoch začali teploty postupne ustúpovať.

silvia33_33
Dnes o 11:01

Dávkujete lieky správne? Podľa hmotnosti?

anonym_bc0c75
Dnes o 11:02
@lorrainet

@silvia33_33 to robím už tretí deň

@lorrainet u na príznaky tak cca 2-3 týždne po očkovaní

kiki68
Dnes o 11:08

Tam by mala prist reakcia po 7 dnoch od ocko. Mohol aj nieco lapit u lekara mimo ocko. To sa podarilo nam. Ja by som dieta ked to nevies zrazit vzala do nemocky a nech zrazaju infuziami. Mne tym zrazali v tehu

lentilka209
Dnes o 11:10

Nemate zastupujúceho lelara?

lorrainet
autor
Dnes o 11:30
@lentilka209

Nemate zastupujúceho lelara?

@lentilka209 nemáme

lorrainet
autor
Dnes o 11:31
@kiki68

Tam by mala prist reakcia po 7 dnoch od ocko. Mohol aj nieco lapit u lekara mimo ocko. To sa podarilo nam. Ja by som dieta ked to nevies zrazit vzala do nemocky a nech zrazaju infuziami. Mne tym zrazali v tehu

@kiki68 on je teraz ôsmy deň od očkovania, tri dni je v horuckach. Doktorka nám povedala, že reakcia bude od 4 do 10 dní od očkovania, chytil na piaty.

lorrainet
autor
Dnes o 11:31
@silvia33_33

Dávkujete lieky správne? Podľa hmotnosti?

@silvia33_33 áno, máme čapíky, robím presne tak ako píšu v letáku

anjelicek26
Dnes o 11:32

Ak chytil horucky na piaty, tak to tym byt ani nemusi, mohol lapit v cakarni nejaku inu pliagu, zober ho na pohotovost, tri dni je vela. Drzte sa.

anonym_84a5dd
Dnes o 11:49

U nas to bolo rovnake, po styroch dnoch horucky co sa nedali zrazit. Nakoniec to bola siesta choroba. Trvali presne tri dni a potom vysyp.
Uz by som pockala do 16 a potom zavolala doktorke.

lorrainet
autor
Dnes o 11:51
@anonym_84a5dd

U nas to bolo rovnake, po styroch dnoch horucky co sa nedali zrazit. Nakoniec to bola siesta choroba. Trvali presne tri dni a potom vysyp.
Uz by som pockala do 16 a potom zavolala doktorke.

@anonym_84a5dd my šiestu prekonali už dávnejšie takže tou to u nás nebude. Volala som na pohotovosť, povedali , že je ešte skoro a treba počkať či to bude pokračovať aj štvrtý deň

anonym_84a5dd
Dnes o 11:52
@lorrainet

@anonym_84a5dd my šiestu prekonali už dávnejšie takže tou to u nás nebude. Volala som na pohotovosť, povedali , že je ešte skoro a treba počkať či to bude pokračovať aj štvrtý deň

@lorrainet to bol len priklad ze to moze byt aj z niecoho ineho. Ja by som zavolala vasej doktorke a povie ti kedy mate prist.

anonym_bac4fa
Dnes o 12:13

Tak chodte hned o 16 doktorke, nech vyšetrí, moze vziat aj crp

anonym_5a89fa
Dnes o 12:15
@lorrainet

@silvia33_33 áno, máme čapíky, robím presne tak ako píšu v letáku

@lorrainet v letaku sú slabé dávkovania žial. V letáku mi vyšlo pri dcére 2,5 ml a v realite horná hranica 5,5 ml čo je dvojnásobna dávka...nerada sa riadim podľa AI alebo Geminy ale rozhodujúce sú kilá

anjelicek26
Dnes o 12:17
@lorrainet

@lorrainet siesta sa vie opakovat. Ale uplne jedno, chodte na tu pohotovost ci k zastupujucej, necakala by som.. stale je to male dieta.

lorrainet
autor
Dnes o 12:19
@anonym_5a89fa

@lorrainet v letaku sú slabé dávkovania žial. V letáku mi vyšlo pri dcére 2,5 ml a v realite horná hranica 5,5 ml čo je dvojnásobna dávka...nerada sa riadim podľa AI alebo Geminy ale rozhodujúce sú kilá

@anonym_5a89fa dávame 125mg čapík panadol a 60mg čapík Nurofen, má 10kg. Sirup mi nevypije a keď sa mi aj zázrakom podarí do pár minút ho vyvracia. Ono medzi horúčkami je normálne hravý, nezdá sa , že by ho niečo bolelo, aj papa a pije normálne. Len tie horúčky sú nezrazitelné...

weleda123
Dnes o 12:27

A bude to isto z očkovania? Moja malá týždeň po MMR tiež horúčky a išli sme dr a trebalo jej ATB, nemala to reakciu.

anonym_5a89fa
Dnes o 12:56
@lorrainet

@anonym_5a89fa dávame 125mg čapík panadol a 60mg čapík Nurofen, má 10kg. Sirup mi nevypije a keď sa mi aj zázrakom podarí do pár minút ho vyvracia. Ono medzi horúčkami je normálne hravý, nezdá sa , že by ho niečo bolelo, aj papa a pije normálne. Len tie horúčky sú nezrazitelné...

@lorrainet tak dávkovanie máte dobré mohol niečím chytiť mimo práve u dr.

nesma
Dnes o 13:08

Naša mala takúto reakciu po ckovani MMR v 15 mesiacoch. Vysoké horúčky 3 dni vkusne. Liekmi sa zrazili na Max 38. Tiež nič iné neostávalo len striedať nurofen s paralelnom po každých 4 hodinách. U nás sa to začalo lámať až na štvrtý deň kedy tie horúčky poľavili postupne. A do týždňa sa jej objavil exantem na celom trupe ten trval asi 2 dni.

anonym_a5ed09
Dnes o 13:38
@lorrainet

@lorrainet mozes ho vziať aj do dr max urobit crp trvá to tri min

anonym_a5ed09
Dnes o 13:39
@lorrainet

@lorrainet este vyskusaj si ho dat hore bez na tvoju holú hruď. Nam to velmi pomáhalo na horúčky a ked dojcis tak aj dojcenie

3petka
Dnes o 13:43

@lorrainet Kľudne to môže byť niečo iné... Prečo nejdeš k dr. nech ho pozrie a zoberie crp.
Moji napr. nemali žiadnu reakciu ani jeden.

lorrainet
autor
Dnes o 13:45
@anonym_a5ed09

@lorrainet mozes ho vziať aj do dr max urobit crp trvá to tri min

@anonym_a5ed09 môžem ale sama doktorka povedala , že najskôr zajtra, rovnako to isté keď som volala na pohotovosť. Doktorka ešte povedala, že ak chcem dnes tak sa musím pripraviť na veľmi dlhé čakanie lebo čakáreň je plná chorých detí

lorrainet
autor
Dnes o 13:46
@3petka

@lorrainet Kľudne to môže byť niečo iné... Prečo nejdeš k dr. nech ho pozrie a zoberie crp.
Moji napr. nemali žiadnu reakciu ani jeden.

@3petka akože môj malý zatiaľ pri každej vakcíne horuckoval ale maximálne dva dni. Už som písala v komente vyššie prečo sme zatiaľ nešli.

lorrainet
autor
Dnes o 13:46
@anonym_a5ed09

@lorrainet este vyskusaj si ho dat hore bez na tvoju holú hruď. Nam to velmi pomáhalo na horúčky a ked dojcis tak aj dojcenie

@anonym_a5ed09 on tak ležať nevydrží , to hneď uteká. Nedojčím takže na to nie je zvyknutý

anjelicek26
Dnes o 13:49
@lorrainet

@anonym_a5ed09 môžem ale sama doktorka povedala , že najskôr zajtra, rovnako to isté keď som volala na pohotovosť. Doktorka ešte povedala, že ak chcem dnes tak sa musím pripraviť na veľmi dlhé čakanie lebo čakáreň je plná chorých detí

@lorrainet aj tvoje dieta je chore, chodte urcite.

anonym_a5ed09
Dnes o 13:56
@lorrainet

@lorrainet jasne ja chapem len ty nevies ci je to ockovanie baktéria alebo vírus. Nechcem strašiť samozrejme ale tri dni takých ťažko zrazatelnych horúčok napriek správnej dávke antipyretík sa uz ma riesit. My sme mali rsv a ako komplikáciu laryngitidu na ktorú by sa neprišlo keby nejdem na crp. Syn musel dostať kortikoidy aj antb

anonym_a5ed09
Dnes o 13:59
@lorrainet

@anonym_a5ed09 on tak ležať nevydrží , to hneď uteká. Nedojčím takže na to nie je zvyknutý

@lorrainet ale tak aspon ze je medzi horúčkami čulý. Ved ked nechces ist nechoď ale sleduj ho pozorne. Komplikácia môžu byt aj febrilne kŕče. Môže to byt aj piata choroba a dokonca aj šiesta ak to bude iny kmeň vírusu. Ak by sa ti ale hocico nezdalo bezte na pohotovost

Strana
z2