icon

Ako odložiť/odmietnuť MMR očkovanie?

15. feb 2026

Dobry den , ako mam odlozit mmr ockovanie? Da sa v 15tich mesiacoch odmietnut a dat az neskor? Skusenosti problem, zdravotnu indikcaiu nema nato

Strana
z2
anonym_68c597
15. feb 2026

Da sa. Je to tvoje dieta. Ty si zas zodpovedna. Vezmi si cas na rozmyslenie. Mozes si vziat cas na rozmyslenie, abo ak si uz rozhodnuta, mozes odmietnut(co ti odporucam)..

anonym_4fd33a
15. feb 2026

@anonym_autor áno, dá sa s každou jednou lekárkou dohodnúť, že ti zaočkuje dieťa napr pred nástupom do škôlky (vtedy potrebuješ potvrdenie o očkovaní). A nič viac nemusíš riešiť, vysvetlíš svoje obavy, ona ti možno vysvetlí viac ku očkovaniu. Treba však prísť úplne v klude a slušne.

anonym_588765
15. feb 2026

Ked Ti su prijemnejsie rizika danych ochoreni, tak odmietni. Ale bud ferova ku doktorke, slusna a nevyhovaraj sa, nevymyslaj si. Povedz ze nechces ockovat a z Tvojej strany vybavene.

deedol
15. feb 2026

ja som zastankyna ockovania, a predsa sme mmr neockovali v 15m z jednoducheho dovodu, ze to bolo v lete a nechcela som, aby mal horucky, ked sme mali doma 35 stupnov. dala som zaockovat v septembri alebo oktobri, ked mal 18m. lekarka s tym bola uplne ok. urcite by som vsak zaockovat skor ci neskor dala.

anonym_a9ed33
15. feb 2026

@anonym_autor
Toje sranda, zda sa ze antivaxerki tu maju sluzbu 24 -7
vzdy sa prve ozvu

anonym_d9926d
15. feb 2026

A z akého dôvodu chceš dať očkovanie neskôr a o koľko neskôr? Na tom pomerne dosť záleží.

anonym_ded8f0
15. feb 2026
@anonym_a9ed33

@anonym_autor
Toje sranda, zda sa ze antivaxerki tu maju sluzbu 24 -7
vzdy sa prve ozvu

@anonym_a9ed33 A ty si to prišla hneď skontrolovať a pichá ťa v riti že si sa nevyjadrila prvá. Teraz pani da na názor anonýma pred tebou a bude tu behať ďalšie nezaočkované decko, ojok zachráň sa kto môžeš

anonym_04b634
16. feb 2026
@anonym_ded8f0

@anonym_a9ed33 A ty si to prišla hneď skontrolovať a pichá ťa v riti že si sa nevyjadrila prvá. Teraz pani da na názor anonýma pred tebou a bude tu behať ďalšie nezaočkované decko, ojok zachráň sa kto môžeš

@anonym_ded8f0
Ja som skoro zomrela ako decko na osypky a dufam ze aj internetove antivakserke kravy pokapu skoro, lebo si neuvedomuju pri sucastnej globalizacii ako sa virus siri z krajin kde sa neockuje ako napriklad vo vela Africkych krajinach.
PS: Zila a robila som v Afrike

anonym_04b634
16. feb 2026
@anonym_04b634

@anonym_ded8f0
Ja som skoro zomrela ako decko na osypky a dufam ze aj internetove antivakserke kravy pokapu skoro, lebo si neuvedomuju pri sucastnej globalizacii ako sa virus siri z krajin kde sa neockuje ako napriklad vo vela Africkych krajinach.

@anonym_04b634
Keby sme zili ako za komunistov za zeleznou oponou alebo v Severnej Koreii to je OK, ale Spanielsko prijalo nedavno 500000 ilegalnych emigrant + rodiny, takze prajem vsetko najlepsie len kamikaze si takto zahrava s detskym zivotom

sara07
16. feb 2026

povedz to mudr na rovinu, dôvod atd .. bude to musiet nahlasit na hygienu a tam podla množstva prace si ta predvolaju na pokec + pokuta , píšem podla množstva práce
prípadne ak máš obavy môžeš ist do poradne pre rizikove očkovanie
nežiaduce učinky môžeš mat z ktorejkovek vakciny ,
porozpravaj sa s mudr hlavne

kiki68
16. feb 2026

Da sa, ale v Rakusku mas epidemiu osypok, zial nie sme Masern frei. Podobne v Nemeckuw. Nie eh to tu totiz povinne. Cize ja mam napr nerves toho, ze ci budeme moct uz v 10-12 mes mat naockovane dieta. Prve je ocko a chodi do skolky. Je to v susednom regione, ti mali minuly rok aj cierny kasel vo velkom.

anonym_91ccbc
16. feb 2026

Potom zaloz dalsiu temu ked dostanete osypky alebo cierny kasel, viem o com pisem.... Si nezodpovedna a sebecka

alenamihal
16. feb 2026

Moj syn ma skoro 8r a nema este MMR ani prvu davku...mal tam zdravotne problemy,,uz ma zelenu na ockovanie ,ale ja to odkladam ...uz potom sa inac vedie ockovaci kalendar ,ked nemas,alebo odtialujes ockovanie...ja som odmietla jedno ockovanie/neaka ziva vakcina/ tak lekarka vypisala papier ja som podpisala,poslala ho na urad a spominala,ze mi budu volat a zaplatim 75e pokutu...uz je to rok a nic 😀 /klop klop zatial / ...
obidvaja synovia maju posunute ockovanie aspon o 1/2roka

ankare
16. feb 2026
@anonym_4fd33a

@anonym_autor áno, dá sa s každou jednou lekárkou dohodnúť, že ti zaočkuje dieťa napr pred nástupom do škôlky (vtedy potrebuješ potvrdenie o očkovaní). A nič viac nemusíš riešiť, vysvetlíš svoje obavy, ona ti možno vysvetlí viac ku očkovaniu. Treba však prísť úplne v klude a slušne.

@anonym_4fd33a Do MŠ Ti zoberú aj neočkované dieťa. Áno, prihlášku do MŠ Ti vypíše pediater.

ankare
16. feb 2026
@anonym_04b634

@anonym_ded8f0

@anonym_04b634 Nebola si ockovana?

ankare
16. feb 2026
@anonym_91ccbc

Potom zaloz dalsiu temu ked dostanete osypky alebo cierny kasel, viem o com pisem.... Si nezodpovedna a sebecka

@anonym_91ccbc Čiže Tvoje očkované deti dostali čierny kašel a osýpky?

ankare
16. feb 2026

@anonym_autor Áno, povedz asertivne pediatricke,že odkladas očkovanie. Nemusíš jej nič vysvetľovať.

anonym_ded8f0
16. feb 2026
@anonym_04b634

@anonym_ded8f0

@anonym_04b634 Nezomrela si ale následky ti pravdepodobne ostali, čo si ty za pi** ze praješ cudzim ľuďom smrť? Veď keď sa cítiš ohrozená zalez si do svojho domu/bytu a stiahni sa. Úplne hocičo keby teraz povieš aj že máš neviem aké vzdelanie tak 0 bodov, tvoj názor nemá žiadnu hodnotu keď praješ cudzím smrť. Si rovnako pošahaná ako antivaxer

belllinka
16. feb 2026
@anonym_04b634

@anonym_ded8f0

@anonym_04b634 Ako očkovaná si dostala osýpky?

anonym_53df95
16. feb 2026

@anonym_autor samozrejme, že sa dá. Si zákonný zástupca svojho dieťaťa a zo zákona spravuješ jeho záležitosti. Lekár ťa samozrejme nemôže očkovať nasilu,ak odmietneš. Neexistuje ani žiadna sankcia, za neockovanie. Na odmietnutie potrebuješ iba asertivitu. Slušne povieš, že nechceš momentálne očkovanie a uvedieš svoje dôvody. Neviem, čo ťa ku tomu vedie, ale si dôvody sú rôzne. Napríklad syn je často chorý, ide z choroby do choroby a chceš počkať do leta. Alebo si tehotná a nechceš teraz očkovať kvôli svojmu zdravotnému stavu a chceš počkať do pôrodu druhého dieťaťa. Alebo nechceš očkovať vôbec, lebo s tým nesúhlasí. Alebo ma dieťa problémy s rečou, chôdzou, ... A čakáš na vyšetrenia ďalšie. Dôvodov je kopu.

anonym_53df95
16. feb 2026
@alenamihal

Moj syn ma skoro 8r a nema este MMR ani prvu davku...mal tam zdravotne problemy,,uz ma zelenu na ockovanie ,ale ja to odkladam ...uz potom sa inac vedie ockovaci kalendar ,ked nemas,alebo odtialujes ockovanie...ja som odmietla jedno ockovanie/neaka ziva vakcina/ tak lekarka vypisala papier ja som podpisala,poslala ho na urad a spominala,ze mi budu volat a zaplatim 75e pokutu...uz je to rok a nic 😀 /klop klop zatial / ...
obidvaja synovia maju posunute ockovanie aspon o 1/2roka

@alenamihal za odmietnutie očkovania neexistuje žiadna pokuta. Doktorka je nejaká zvláštna keď toto tvrdila. Opýtala by som sa na číslo zákona, alebo vykonávacieho predpisu, ktorý určuje výšku a podmienky pokuty za neočkovanie. Asi by som zobrala kartu preč.

anonym_53df95
16. feb 2026

@muzula b🤔 ďakujem za informácie.

alenamihal
16. feb 2026
@anonym_53df95

@alenamihal za odmietnutie očkovania neexistuje žiadna pokuta. Doktorka je nejaká zvláštna keď toto tvrdila. Opýtala by som sa na číslo zákona, alebo vykonávacieho predpisu, ktorý určuje výšku a podmienky pokuty za neočkovanie. Asi by som zobrala kartu preč.

@anonym_53df95 jasne, uz idem zobrat prec kartu ,kvoli pokute 😂 ..za povinne ockovanie mozes dostat pokutu,skus si to este nastudovat 🙏

misanthropicdann
16. feb 2026
@belllinka

@anonym_04b634 Ako očkovaná si dostala osýpky?

@belllinka vieš ze očkovanie nie je na to aby si nedostala chorobu, to si snáď ešte pamätáš zo základnej školy.

anonym_687c57
Odpoveď bola odstránená
zuzanka.zuzu
16. feb 2026

stačí povedať "nie" 🤷 je to úplne jednoduché

anonym_04b634
16. feb 2026
@anonym_ded8f0

@anonym_04b634 Nezomrela si ale následky ti pravdepodobne ostali, čo si ty za pi** ze praješ cudzim ľuďom smrť? Veď keď sa cítiš ohrozená zalez si do svojho domu/bytu a stiahni sa. Úplne hocičo keby teraz povieš aj že máš neviem aké vzdelanie tak 0 bodov, tvoj názor nemá žiadnu hodnotu keď praješ cudzím smrť. Si rovnako pošahaná ako antivaxer

@anonym_ded8f0
Absolutne s tebou suhlasim som taka pi** s antivaxxerkami je strata casu diskutovat to je ten isty fanatizmus ako presviedcat bigotnu katolicku o potratoch

anonym_6e3b6c
16. feb 2026
@anonym_04b634

@anonym_ded8f0
Absolutne s tebou suhlasim som taka pi** s antivaxxerkami je strata casu diskutovat to je ten isty fanatizmus ako presviedcat bigotnu katolicku o potratoch

@anonym_04b634 alebo presviedčať prepnutú provax o tom, že niektorí ľudia predsa len môžu mať po očkovaní vážne zdravotne problémy, všakže?

belllinka
16. feb 2026
@misanthropicdann

@belllinka vieš ze očkovanie nie je na to aby si nedostala chorobu, to si snáď ešte pamätáš zo základnej školy.

@misanthropicdann samozrejme, že áno 🙂 Len je komické ako tu strašne obhajuje očkovanie aj napriek tomu, že ju to očkovanie neochránilo

Strana
z2