Bexsero očkovanie: Aké sú reakcie detí?
Ahojte, tak ja som sa nakoniec rozhodla, ze dam malého zaockovat na meningokoky. Ake mali detičky reakcie? Čítam, ze bývajú dosť silné.
Stačí mu dať len Bčkovu skupinu? Ta sa odporuca v našich končinach
Starší dostal ešte len prvú dávku, mladší už obe. Po prvom ich pár dní bolela rúčka v mieste vpichu, inak nič. Po druhej vôbec nič.
Robím v nemocnici, u nás bol prípad pred par rokmi, 2rocne dievčatko sa nakazilo doma kmeňom E, od návštevy z Anglicka, tam sú iné kmene v prevahe. Takže ja im dám aj Nimenrix.
@24natalia11 iba bolava ruka u syna a u dcery trosku teplota a nervozita, ale za tri hodky jej uz nic nebolo. Cize u nas nic take zasadne.
@24natalia11 inak my davame aj tu druhu, ta sa dava nejako ale v 6-8 rokoch ci ako. To je ta na tie zvysne druhy, ktore sa ockuju
@24natalia11 inak my davame aj tu druhu, ta sa dava nejako ale v 6-8 rokoch ci ako. To je ta na tie zvysne druhy, ktore sa ockuju
@kiki68 maly ma 1,5 roka takze tu druhú skupinu možno neskôr. Zatial neplánujeme s nim cestovať
@kiki68 maly ma 1,5 roka takze tu druhú skupinu možno neskôr. Zatial neplánujeme s nim cestovať
@24natalia11 ty cestovat nemusis, staci, ze k vam prisla navsteva alebo kamos bol na vylete cez hranice. Deti maju obe vakciny, nemali ziadne vedlajsie ucinky. B-ckova sa v nemecku prestava od tohto roku ockovat, lebo je minimum pripadov, ako hlavna vakcina je naopak od tohto roku nimenrix pre acwy-kmene.

Moje deti nemali žiadne príznaky, ani teplotu. My sme dali ale aj nimenrix