icon

Dávali ste deťom do 3 rokov nepovinné očkovania?

Dnes o 10:50

Dávali ste deťom do 3 rokoch nepovinne očkovania ? Ak áno aké ?
Mame navyše len rotavirus a rozmýšľam či niečo dať aj ďalšie

Poprosím aby nekomentovali ľudia čo sú proti hocijaký očkovaniam 🙂

natalia328
Dnes o 10:51

má očkovanie na kiahne

ika02
Autor odpoveď zmazal
anonym_87359d

Iba povinne

anonym_9967cc

Ano davala 👍

janka54321
Dnes o 11:02

Rotavirus

reela
Dnes o 11:09

Rotavirus, ovcie kiahne a tbc, planujem aj proti zltacke, ked sa tu opakuju epidemie, ale musime este pockat na rozostup

anonym_d637e8
Dnes o 11:13

Ano, rotavirus a ideme na meningokoky a neskor urcite aj kiahne

anonym_5bfa27
Dnes o 11:13

Žltačka, kiahne.

anonym_ac7c08
Dnes o 11:14

Ano, rotavirus, pneumokoky a meningokoky. Mozno dam este kiahne.
Starsi dostal vakcinu aj proti chripke minulu jesen. Preckali sme zimu bez chripky.

anonym_e2d1cd
Dnes o 11:14

Zatial ma rotavirus, chripka, kiahne, kliestova.

tamitamitami
Dnes o 11:16

Rotavirus, kliešťová a ideme teraz žltačku.

anonym_9addee
Dnes o 11:29

nie

siska53
Dnes o 11:36

@anonym_autor Ano.

anonym_3235ec
Dnes o 11:36

Dala by som iba povinné.

anonym_a5673c
Dnes o 11:38

Kiahne, rotavirus, meningokoky. Pred nástupom do škôlky dáme ešte chrípku a chceme dať aj na kliešťovú encefalitídu, lebo bývame veľa vonku. Ale to vyjde asi až po 3 rokoch.

bambulkaaskatulka
Dnes o 11:54

Snažila som sa ich stihnúť čo najviac. Rotavirus, kiahne, hepatitída typu a - je to pomerne rozšírené ochorenie, to odporúčala pediatricka. Meningokoky - je veľmi zriedkavé, ale veľmi smrteľné a veľmi náhle sa rozvíjajúce. Ešte nás čaká kliešťová encefalitída- lebo chodíme dosť von...

anonym_6ac8ab
Dnes o 11:55

@anonym_autor davali sme rotavirus, meningokoky, kliestovu encefalitidu, planujem hepatitidu A a kiahne kym nastupi do skolky, aj chripku dam ked uz bude mat viac ako 2roky, aby mohol mat nasalnu vakcinu.

anonym_66b387
Dnes o 12:03

očkovať sa treba. tie vakcíny nie sú len tak zo srandy. Aj kiahne či mor boli v minulosti smrteľná choroba a dnes mor prakticky už neexistuje práve kvôli očkovaniu. Určite zvážte aj očkovanie proti HPV vo vyššom veku. Je to jediná vakcína proti rakovine, ktorá existuje a má zmysel hlavne vtedy, keď dieťa ešte nie je sexuálne aktívne. Treba veriť medicíne a nie bio matkám z ihriska

anjelicek26
Dnes o 12:56

Meningitidu b a teda kiahne s meningokokyx su u nas v klasickej ockovacej scheme v nemecku, tak maju aj to.

thirstymonk
Dnes o 13:03

Davali sme rotavirus a dobre sme urobili, lebo sme ho v domácnosti lapili, ja som odpadol v noci jak vychrtla anorektička a manželku brali ten istý deň poobede dehydrovanú jak múmiu.
Začipované deti - jeden grcal trikrát a dosť, druhá grcala 5 krát a dosť.

thirstymonk
Dnes o 13:04

Proti Ačku som rozmýšľal, že deti dám. Proti HPV by som dal tiež, ale majú ešte asi čas (najstarší má 7 rokov).
Kiahne je podľa mňa lepšie prekonať, dvaja už prekonali, tretí ešte vtedy nebol na svete.

vero13
Dnes o 13:06

Malá ma 2,5 roka, okrem povinných sme dali aj kiahne, rotavirus a žltacku

drianaa
Dnes o 13:24

Áno dávala som rotavírusy, kiahne a ešte aj proti žltačke typu A. Maly bude mať tento mesiac 3 roky

sonicka19983
Dnes o 13:35

rotavirus plus kiahne

majlo1234
Dnes o 14:38

Davala som najprv rotavirus, neskor meningokoky a kiahne pred nastupom do kolektivu. Tuto sezonu sme dali aj nazalnu proti chripke
Mladsia paradoxne nema ani vsetky povinne, kedze potom ako syn nastupil do skolky, sa nema dat kedy zaockovat ledze je vkuse chora😂

anonym_270525
Dnes o 15:36

@anonym_autor rotavirus. Žltačku a chrípku sme dali neskôr ako v 3 rokoch. Chcela som aj kiahne ale nejak sme sa k tomu nedostali a aktuálne ich máme doma 😃

pettom19
Dnes o 16:27

Rotavirus, zltacka, kiahne.

euka210
Dnes o 17:06

@anonym_autor zltacku, lebo zijeme v takej oblasti, kde uz raz epidemia bola.
Po skusenostiach s hroznymi kiahnami u 1 syna, by som dala asi aj toto.
Planujem riesit ocko proti encefalitide.