Je očkovanie detí nebezpečné?
Ahojte baby v pondelok som na markize pozerala palbu a davali tam reportaz o ockovani deti ake je to nebezpecne som z toho v pomykove a v soku co sa vsetko moze detom stat ked ho zaockuju hovorili tam matky deti co im ockovali deti,ze dostali z toho cukrovku a podobne a hovorili tam lekari a odbornici,ze je to riziko a ze kazdym ockovanim nastava v tele reakcia a opuch mozgu ze je to len trik na rodicov vytiahnut nam z penazeniek peniaze aj proti pneumokokom,ze to tu nikdy nebolo a ze to je dosledok ockovania 8 jula idem s dcerkou na ockovanie v druhom roku,ale mam z toho zmiesane pocity 😒 co si o tom myslite vy?
strasne niektore prispevky :D :D boze zeny keby nebol net nic neviete a neriesite !!!!!!je to smiesne nech kazda matka vychovava a uzna co chce pre svoje dieta !!!!
@peter952 a ked klesne zaockovanost az tak, ze ti neockovani si medzi sebou porozsiruju tie ochorenia, voci ktorym existuju vakciny a potom sa tymito ocjoreniami nakazia novorodenci, ktori este ziadne ockovanie nemaju, potom zacne rapidne stupat umrtnost novorodencov vdaka vsetkym vymytym mozgom a nepodlozenym "faktom" o nebezpecnosti vakcinacie. Ak bude medzi nimi aj vase prave narodene dieta, som zvedava,aky postoj zaujmete potom. Ale neprajem vam to. Len tu nesirte taketo bludy. Ockovat treba! AMEN
@shmoulinka1 a kombinacia rodicov co nepchaju do deti pribinakov a ockuju existuje? 🙂
@peter952 prosim este mi vysvetlite,kam sa vybrali vsetky bakterie a virusy este pred vynajdenim antibiotik,antivirotik a ockovania.
Sarlach nevymizol,nebudem tu hladat statistiky,kedze by ste ich aj tak neotvorili a gugl asi mate,ale sarlach je pomerne bezne ochorenie aj v sucasnosti,ibaze sa vdaka antibiotikam lahlo lieci
Nebezpečné je neočkovať a nie očkovať. Nechcem nikoho urážať ale pre mňa sú mamičky, ktoré si neuvedomujú čo môže znamenať nezaočkovať svoje dieťa proste hlúpe. Klesá kvoli nim kolektívna imunita a neohrozujú len svoje deti a seba týmto ...
@peter952 v akej príručke svišťov si prosím ťa čítal, že ochorenia ktoré spomínaš spontánne vymizli pred vynajdenim ATB. Pre tvoju info. Ložiská moru sa dodnes nachádzajú v niektorých hrobkách faraónov 😉 Podľa teba tuším žijeme v rozprávkovej krajine, kde Zlý bubák jednoducho zmizne. Stačí tuho zavrieť oči. Pred objavením principu vakcinacie (ako spôsobu ZNÍŽENIA RIZIKA, nie 100% ochrany (lebo tu v medicíne nezaručí nikdy nikto) zabudlo asi veľa matiek takto tuho tie oči zatvoriť, alebo sa malo modlili... Deti zomierali na ochorenia, ktorým sa dnes môžeme vysmievať a zľahčovať ich, aj napriek tomu, že mali omnoho lepšiu imunitu ako my dnes. Mali čistejšie prostredie, čiže aj stravu, boli častejšie na čerstvom vzduchu ako dnešný človek... A predsa. Moja babka prišla ešte po vojne o 4 deti. Dnes by to bolo inak. Ty máš aký konkrétny príklad? Konšpiračné teórie si nechaj. Tých ti na počkanie vymyslím koľko chceš a dám podpísať odborníkom s titulmi pred aj za menom. Papier znesie a peňaženka ešte viac. Ak niekto popiera pokrok západnej medicíny aj napriek určitým chybickam krásy, nech si skúsi žiť v Amazonskom pralese, ale so vsetkou tou "romantikou" čo k tomu patrí. A nech nevolá záchranku pri prvom väčšom "bobo" ktoré sa mu vyhodí na zadku....
@peter952 ale ved toto su take kecy :D vy nie ste ockovani? ved my sme cela generacia ockovancov, rad za radom, az teraz sa vytvara ta 95% nezaockovanost :D tak keby ste v 5milionovom Slovensku mali statisice deti s vaznymi nasledkami ockovania, asi by si to niekto vsimol, nie? My nezijeme v Amerike, ze poviete "statisice" a niekde sa to strati v tom priestore. Uz ked preberate tieto antivakcinacne neoverene pindy, aspon to prisposobte nasim podmienkam. V Amerike vynasli pochybne vakciny, v Amerike ich pustili do obehu, v Amerike ich museli stiahnut a v Amerike im to narobilo skody. Strucny nahlad do histrorie: my sme do ´89 boli v bubline, potom sa s nami nikto nebavil a teraz sme v EU a mame na mnoho veci prave vdaka EU ovela prisnejsie zakony.
Sa prestahujte do Ameriky v 60-70 rokoch a bojujte proti farmalobby, teraz ste aj casovo aj miestne mimo, tie boje uz su vybojovane
Astma vznika okrem ineho z prostredia, kde je priliz malo alergenov. Takze aj ked je matka priliz poriadkumilovna a drzi dieta v bubline, moze mat astmu. No a teraz, ak bolo dieta zaockovane, tak je to vina ockovania?
@peter952 autizmus? a co akoze dostane autizmus z ockovania? co mu pichnu autizmus ?? Ved to je geneticky podmienena choroba, na medicine sme sa to ucili uz v prvom rocniku na genetike. Milujem ked nepravdive informacie siria ludia ktori o ludskom tele nemajú ani páru
alebo v telke hovoria že deti dostali cukrovku? haha cukrovka sa da asi len tak dostat podla mna pichnutim oslabeneho virusu ;D Dalsi odbornik asi povedal co precital jeden clanok na stranke ehealth a podobne a ma vysudovanu informu :d Ach boze ludia chodte radsej sa zaockovat