icon

Je očkovanie detí nebezpečné?

otrivinkajanka
18. jún 2008

Ahojte baby v pondelok som na markize pozerala palbu a davali tam reportaz o ockovani deti ake je to nebezpecne som z toho v pomykove a v soku co sa vsetko moze detom stat ked ho zaockuju hovorili tam matky deti co im ockovali deti,ze dostali z toho cukrovku a podobne a hovorili tam lekari a odbornici,ze je to riziko a ze kazdym ockovanim nastava v tele reakcia a opuch mozgu ze je to len trik na rodicov vytiahnut nam z penazeniek peniaze aj proti pneumokokom,ze to tu nikdy nebolo a ze to je dosledok ockovania 8 jula idem s dcerkou na ockovanie v druhom roku,ale mam z toho zmiesane pocity 😒 co si o tom myslite vy?

peter952
Odpoveď bola odstránená
mirkaaa80
8. mar 2017

@norulakp tak všetky dnešné matky by mali byť už očkované,

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
norulakp
8. mar 2017

@peter952 co prispevok to blud. Prve ATB penicilin sa objavil v 1928, tyfus bezne ludia dostavali este pocas II svetovej vojny. Ci u vojaci, ci uz ludia v koncentrakoch. Takze nie, tyfus nevymizol pred ATB.

peter952
Odpoveď bola odstránená
nikolans
8. mar 2017

strasne niektore prispevky :D :D boze zeny keby nebol net nic neviete a neriesite !!!!!!je to smiesne nech kazda matka vychovava a uzna co chce pre svoje dieta !!!!

peter952
Odpoveď bola odstránená
judithd85
8. mar 2017

@peter952 a ked klesne zaockovanost az tak, ze ti neockovani si medzi sebou porozsiruju tie ochorenia, voci ktorym existuju vakciny a potom sa tymito ocjoreniami nakazia novorodenci, ktori este ziadne ockovanie nemaju, potom zacne rapidne stupat umrtnost novorodencov vdaka vsetkym vymytym mozgom a nepodlozenym "faktom" o nebezpecnosti vakcinacie. Ak bude medzi nimi aj vase prave narodene dieta, som zvedava,aky postoj zaujmete potom. Ale neprajem vam to. Len tu nesirte taketo bludy. Ockovat treba! AMEN

mirage
8. mar 2017

@shmoulinka1 a kombinacia rodicov co nepchaju do deti pribinakov a ockuju existuje? 🙂

peter952
Odpoveď bola odstránená
judithd85
8. mar 2017

@peter952 myslim, ze je skoda s vami stracat cas... Idem radsej k mojim trom ockovancom...

hankaop
8. mar 2017

@peter952 prosim este mi vysvetlite,kam sa vybrali vsetky bakterie a virusy este pred vynajdenim antibiotik,antivirotik a ockovania.

Sarlach nevymizol,nebudem tu hladat statistiky,kedze by ste ich aj tak neotvorili a gugl asi mate,ale sarlach je pomerne bezne ochorenie aj v sucasnosti,ibaze sa vdaka antibiotikam lahlo lieci

ella2015
9. mar 2017

@hankaop Šarlach doniesla dcera kamošky niekedy v novembri zo školky. Ked volala do školky co má malá, učitelka ju ukludnila, že sa nič nedeje. To nevravím Vám ale na margo toho, že pre niektorých tieto choroby zmizli

monilik
9. mar 2017

@peter952 sarlach vymizol???fiha 😲 tak to sa musim spytat mojej pediatricky co to mojmu synovi diagnostikovala... kedze sarlach mava niekolkokrat rocne...

luna379
9. mar 2017

Nebezpečné je neočkovať a nie očkovať. Nechcem nikoho urážať ale pre mňa sú mamičky, ktoré si neuvedomujú čo môže znamenať nezaočkovať svoje dieťa proste hlúpe. Klesá kvoli nim kolektívna imunita a neohrozujú len svoje deti a seba týmto ...

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
papricka33
9. mar 2017

@peter952 v akej príručke svišťov si prosím ťa čítal, že ochorenia ktoré spomínaš spontánne vymizli pred vynajdenim ATB. Pre tvoju info. Ložiská moru sa dodnes nachádzajú v niektorých hrobkách faraónov 😉 Podľa teba tuším žijeme v rozprávkovej krajine, kde Zlý bubák jednoducho zmizne. Stačí tuho zavrieť oči. Pred objavením principu vakcinacie (ako spôsobu ZNÍŽENIA RIZIKA, nie 100% ochrany (lebo tu v medicíne nezaručí nikdy nikto) zabudlo asi veľa matiek takto tuho tie oči zatvoriť, alebo sa malo modlili... Deti zomierali na ochorenia, ktorým sa dnes môžeme vysmievať a zľahčovať ich, aj napriek tomu, že mali omnoho lepšiu imunitu ako my dnes. Mali čistejšie prostredie, čiže aj stravu, boli častejšie na čerstvom vzduchu ako dnešný človek... A predsa. Moja babka prišla ešte po vojne o 4 deti. Dnes by to bolo inak. Ty máš aký konkrétny príklad? Konšpiračné teórie si nechaj. Tých ti na počkanie vymyslím koľko chceš a dám podpísať odborníkom s titulmi pred aj za menom. Papier znesie a peňaženka ešte viac. Ak niekto popiera pokrok západnej medicíny aj napriek určitým chybickam krásy, nech si skúsi žiť v Amazonskom pralese, ale so vsetkou tou "romantikou" čo k tomu patrí. A nech nevolá záchranku pri prvom väčšom "bobo" ktoré sa mu vyhodí na zadku....

peter952
Odpoveď bola odstránená
hankaop
9. mar 2017

@peter952 ale ved toto su take kecy :D vy nie ste ockovani? ved my sme cela generacia ockovancov, rad za radom, az teraz sa vytvara ta 95% nezaockovanost :D tak keby ste v 5milionovom Slovensku mali statisice deti s vaznymi nasledkami ockovania, asi by si to niekto vsimol, nie? My nezijeme v Amerike, ze poviete "statisice" a niekde sa to strati v tom priestore. Uz ked preberate tieto antivakcinacne neoverene pindy, aspon to prisposobte nasim podmienkam. V Amerike vynasli pochybne vakciny, v Amerike ich pustili do obehu, v Amerike ich museli stiahnut a v Amerike im to narobilo skody. Strucny nahlad do histrorie: my sme do ´89 boli v bubline, potom sa s nami nikto nebavil a teraz sme v EU a mame na mnoho veci prave vdaka EU ovela prisnejsie zakony.
Sa prestahujte do Ameriky v 60-70 rokoch a bojujte proti farmalobby, teraz ste aj casovo aj miestne mimo, tie boje uz su vybojovane

Astma vznika okrem ineho z prostredia, kde je priliz malo alergenov. Takze aj ked je matka priliz poriadkumilovna a drzi dieta v bubline, moze mat astmu. No a teraz, ak bolo dieta zaockovane, tak je to vina ockovania?

monilik
9. mar 2017

@peter952 tak vravis ze beries svoje nezaockovane deti v najblizsej dobe na vylet do Rumunska???...

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
blairgossip
9. mar 2017

@peter952 autizmus? a co akoze dostane autizmus z ockovania? co mu pichnu autizmus ?? Ved to je geneticky podmienena choroba, na medicine sme sa to ucili uz v prvom rocniku na genetike. Milujem ked nepravdive informacie siria ludia ktori o ludskom tele nemajú ani páru

peter952
Odpoveď bola odstránená
blairgossip
9. mar 2017

alebo v telke hovoria že deti dostali cukrovku? haha cukrovka sa da asi len tak dostat podla mna pichnutim oslabeneho virusu ;D Dalsi odbornik asi povedal co precital jeden clanok na stranke ehealth a podobne a ma vysudovanu informu :d Ach boze ludia chodte radsej sa zaockovat

peter952
Odpoveď bola odstránená