icon

Mamičky, ktoré nedali očkovať

nika898
11. okt 2018

Ahojte mamicky idem si k vam po vase skusenosti. Mam 9.5 mesacneho synceka ktory este nebol ockovany kvoli castym chorobam. Uz sme boli 3x v nemocnici dokonca prekonal aj RSV virus. Nie som zaasadne proti ockovaniu, prveho synceka mam zaockovaneho podla planu, ale teraz mam zly vnutorny pocit ze sa bude mladsi ockovat. Normalne sa toho bojim 😕. Chcem sa spytat mamiciek co neockovali ci ich deti mali nejake vaznejsie zdravotne problemy. Za kazdu vasu skusenost velmi pekne dakujem.

pieksamaki
12. okt 2018

@zuzka2288
Ja si to tiez myslim...jeedna vec ma vsak zaujima...a neprisla som na odpoved..je to iba moja domienka..preco sa ockuje Tak skoro?v takom malom veku dietata,...je to preto ze tie nasledky Su mensie...lebo keby bolo vacsie Tak nasledky mozu BYT umerne veku?...
Preco sa neockuje napr.od 3 rokov? To uvadzam ako priklad.....neviem iba o tom rozmyslam...preco to Tak farma biznis zaviedol....

zuzka2288
12. okt 2018

@pieksamaki Tak ako sa pise v tej studii co som tu davala link, niektori experti uvadzaju, ze vplyv doktorov a mediciny k celkovemu zlepseniu zdravia bol iba 3%. A teraz si predstav svet bez infekcnych chorob, bez alergii, mozno bez cukrovky, bez cholesterolu (totalny vymysel farmafiriem, dnes biznis c.2) bez rakoviny (vymysel farmabiznisu), kde by sa medicina zuzila len na chirurgiu a obdobne veci (porodnictvo). Ved by sa biznis zmensil mozno na 20% sucasneho stavu. Nevravim, ze za vsetkym je ockovanie. Napr. vlady UK a USA priznali, ze praskovali v 50rokoch patogeny z lietadiel na obyvatelstvo, aby zistili ako sa siria (v USA vraj aj radioaktivne latky). To su oficialne veci. To si myslime, ze dnes to uz nerobia? https://www.theguardian.com/politics/2002/apr/2...

lubik87
12. okt 2018

@pieksamaki lebo deti do 3 rokov majú nižšiu šancu vyliečenia v prípade nákazy bez následkov..tak preto..ale je to.skoro mala.sa.ockovala prvé takmer 5 mesačná 7 kilova a druhé po 9 mesiaci takmer 10 kilova .100%zdrava ,dr jej robila výter aj crp pred .ale mmr ak bude očkovana tak až po 3rokoch

beton
12. okt 2018

@pieksamaki aby stihli ešte preočkovania, kým je dieťa pod zákonom a dovedú ho tam rodičia... lebo sami vedia na akú krátku dobu sa protilátky vytvoria (keď vôbec sa vytvoria...nie u každého sa totiž vytvoria, viď napr. očkovanie proti čiernemu kašľu, kde je to len u cca 50%)

vorsula
12. okt 2018

Ahoj, moja dcerka má 3,5 roka a nie je očkovaná. Bola kojena dva roky. Mava často nadchu, narodila sa so zapalom pluc.. Preto ani ona nie je očkovaná. Je už sedem mesiacov v skolke. Nemala zatial ziadnu vaznu chorobu. Dokonca nebrala atb okrem deta tych po porode ked bola v inkubatore. Boli sme aj v Turecku dva tyzdne na dovolenke a vsetko ok. Dost cestujeme, sme často s detmi, aj dospelakmi. Bez vaznej choroby.
Naproti tomu malý sused, ktory je zaockovany, byva často chory, aj napriek ockovaniu mal rotaviry, napriklad. Záleží od jedinca. Myslím však, že intuicia ti v tomto pripade radi dobre. My budeme očkovat asi až v predskolskom veku alebo ked prestanu časté nadchy. /riesime bylinami, hmpt a aromaterapiou/. Pekny den.

sissi2183
12. okt 2018

@zuzka2288 pre tvoju informaciu, moj manzel je uz roky lekar na riadiacej pozicii v zahranici. A zaujimave, ze tu sa take nicim nepodlozene hluposti, ktorymi sa ohanas “netliachaju”.
Snazis sa tu oblbnut mamicky, ktore nemaju priamy pristup na ziskanie fundovanych informacii k teme ockovanie!!!

pieksamaki
12. okt 2018

@zuzka2288
Ano ....verim tomu....AJ celiakia vznika preto lebo obilie sa postrekuje...vnimam to na svojom okoli..

Je velmi zaujimave vnimat tieto zmeny ako idu expresne rychlo...

pieksamaki
12. okt 2018

@beton
Aha...to ma nenapadlo...

sonicka19983
12. okt 2018

Ja si aj tak myslim, ze tie co nedali ockovat tu najviac kricia a pouzivaju caps lock iba a len preto ze same sa v kutiku duse o svoje deti boja, kedze vsak uz podlahli netu a pseudopravdivym teoriam tak uz cuvnut nemozu. takze vsetkym za aj proti ockovaniu drzim palce aby nikdy v zivote svoje rozhodnutie lutovat nemuseli. Co mi je vsak najviac luto je to, ze matky/ocovia neockovanych deti sice konaju podla svojej slodbonej vole, cim aj argumentuju ale na ich rozhodnutie nemusi doplatiti ich decko ale ktorekolvek ockovane..tot vsjio...takze neviem ako potom obstoja argumentacie typu, nechaj ma tak a to je moje rozhodnutie atd. No mam pre vas novinku ale nie je. ockovanie ma zmysel ak je nejaka vyska miery zauckovanoasti, cize de facto do toho zatahujete nanestastie cely zaockavany svet, takze velka vdaka za vase rslodobne rozhodnutie ktore moze/nemusi v buducnosti nicit zivot zaockovanym detom. tu sa totiz nerozhodujete o tom ci date decku pastu signal alebo elmex. skoda no. ale dnesnemu svetu komplet vladnu sebci tak preco nie aj v tomto..:(

jerryjanka
12. okt 2018

@sonicka19983 uvedomuješ si že tym čo si napisala si spochybnila celé očkovanie?
ako môže neočkovane dieťa ohroziť očkované - tj podla tvojho názoru chránené???

lucia147852
12. okt 2018

@sonicka19983 prepac ale neda mi to neskomentovat. Ano som rodic co sa zdravo o svoje dieta boji. Nie nebojim sa s nim chodit medzi ludi, lebo som si vsetky choroby studovala, a predstav si neni som ani bio, ani raw, ani homeo. Nepisem s vykricnikmi a myslim si ze kazda matka sa ma rozhodnut podlacswvba seba. Nemam dôvod preco ju presviedcat o tom aby neockovala. Trvalo mi 2 roky kym som sa rozhodla ako som sa rozhodla. Praveze vy ocko casto napadate neocko deti a rodicov ako prave ty teraz. Ci to pripustas alebo nie, NU existuju. Staci si prestudovat zahranicne stranky, spory kde rodicia vysudili odskodne a podobne. To len slovenské deti su asi ine ze tu zazracne ma vsetko ine priciny ale po ocko to urcite nie je. Ked uz sa ohanas tym ze ocko dieta doplati na moje neocko tak ad. 1.tvoje ocko by predsa malo mat lahsi priebeh choroby, ad. 2 co ak moje dieta doplati ockovanim prave kvoli tej uzasnej imunite ostatnych. Kto mi bude preplacat liecbu, stratené financie, alebo dokonca jeho život? Ocko rodicia? Stat? Farmaceutické firmy? Nie. Takze zi a nechaj zit. Ja sa nestaram do tvojich deti, ty sa prosim nestaraj do mojho.

sonicka19983
12. okt 2018

ano aj nie, ja nedrzim stranu nikomu len mi je luto ze nezanel argument tohto typu a zite si vsetci ako uznate za vhodne ale je na mieste si precitat vsetky argumenty...si myslim...

jerryjanka
12. okt 2018

@sonicka19983 naozaj si myslíš že sa niekto o neočkovaní rozhodol čisto preto, lebo mu niekto na koníku napísal neočkuj? neviem ako ostatní, my sme prestali potom, ako sme na našich životoch okúsili nežiaduce učinky očkovania. Na svojom dieťati, a aj rodičovi.

sonicka19983
12. okt 2018

vies ale ja som mala brutal reakciu ako decko lenze kym som dala zaockovat svoje dieta aspon som sa zamyslela nad aj vyssie spominanym dosahom...nasledne moje dieta malo jeden zo zavaznych vedlasich ucinkov - zapal creva po podani MRI vakciny ale opat, nebucham sa do prs ze chuda moje dieta, no museli sme si tym prejst ale to neznamena ze teraz zacnem sirit dezinformacie v neprospech ockovania... takze ano, mam na zreteli blaho svojho dietata ale aj tych inych a to ovplyvnilo moje rozhodnutie...ako kazdy liek ma aj ockovacia latka pribalovy letak, ktory som si riadne precitala, nasledne dala svoje dieta zaockovat a ona chuda dostala jeden zo zavaznych vedl.ucinkov. prekonali sme to. totiz zavazilo to ze je ona a deti v jej okoli chranene preto predmetu ockovania..takze tak..

slniecko87
12. okt 2018

@nika898 Neriskujte! Neockujte! Mamin šiesty zmysel je viac ako lekári a kolektívna imunita. Dajte na svoj vnútorný pocit.

pieksamaki
12. okt 2018

@lubik87
Cize to spravne chapem...Tak..

Ale hm..preco nenechaju naskor dozriet nervovy system...
Ja ked som raz citila ten smrad z vakciny...myslim tu chemiu...Tak som olutovala...

pieksamaki
12. okt 2018

Pre mna by bolo zaujimave vediet aj to ci vakcina ktorou sa ockovalo napr.1980 je ina ako sa pouzibala v r.2010....a v com....to zlozenie....Po stranke zlozenie......priznam sa ze sa mi to nechce vyhladavat na nete.....chcem to vediet iba cisto informaciu pre svoju potrebu....na nic nechcem poukazovat.

lubik87
12. okt 2018

@pieksamaki ja nerozumiem keď už je to povinné očkovanie prečo niektoré dr ockuju slepo aj keď je dieťa soplave alebo po chorobe..napr malý bol v nemocnici s obštrukčnou bronchytídou ...dostala ho tam veľmi veľmi zlá doktorka svojou lenivosťou pri vyšetrovaní ..ale to je na dlho ..a keď som jej išla zaniesť papiere prepustacie z nemocnice aj s malým na kontrolu ..ona na drzovku vytiahla injekciu že ho zaockuje mmr lebo ma 18 mesiacov!!!!! Dva dni po príchode z nemocnice..skoro sme ju vyfackali s mužom...prešli sme.k.inej dr a.ockovali.ovela.ovela neskôr a bez akýchkoľvek kolvek nežiaducich účinkov sa to zaobišlo...

lubik87
12. okt 2018

@pieksamaki vakcinq stále prechádza nejakými "vylepšeniami " podľa mňa je teda iná..možno o hlt viac ťažkých kovov ...

matabb73
12. okt 2018

@jerryjanka hovorí vám niečo pôjdem kolektívna imunita? Očkovanie je účinné, ak je zaočkované určite percento populácie. Väčšinou nad 95%. Niektoré očkovanie látky môžu byť neúčinné, ak sa zle skladajú a niektoré deti nemôžu byť očkovanie zo zdravotných dôvodov. Takže, ak určití ľudia nedávajú očkovať svoje deti, kolektívna imunita sa znižuje, ochorenia sa môžu vrátiť, tým ohrozujú aj ostatných. Napríklad aj malé deti, ktoré ešte neboli očkovanie kvôli nízkemu veku. Videla som jedno smutné video z Austrálie, kde matka popisovala ako jej zomrelo pár týždňové dieťa na čierny kašeľ. Tiež je tam nízka preočkovanosť a dieťatko to chytilo niekde na ulici, keď boli na prechádzke. Lekári mu nedokázali pomôcť a asi nemusím písať, za tam majú dobrú lekársku starostlivosť.

zuzka2288
12. okt 2018

@matabb73 Kolektivna imunita je dobra hlupost. Bud ockovanie funguje a vtedy ockovani su automaticky chraneni alebo nefunguje a chraneni nie je nikto. Videli sme to v Michalovciach ked 80% z chorych bolo ockovanych tak povedali, ze vakcina bola zle skladovana preto nefungovala.

raffaella
12. okt 2018

ak mas strach z moznych NU, no zaroven vidis v ockovani isty zmysel, tak mozes dat dieta ockovat neskor a menej zlozkovou vakcinou, cim sa opat znizi riziko moznych NU. Deti po 16m sa mozu ockovat Infanrix Polio (je to vakcina pre DTP + Polio), su to takisto 3 davky. Akurat sa za tu vakcinu plati, ale nie vela (my sme tusim nejakych 25 eur platili za jednu) a ockovalo sa v 15-16. mesiaci. Moja dcera ju zvladla uplne v poriadku, nemala ani len zvysenu teplotu. Nemusim pripominat, ze na ockovanie sla uplne zdrava a aj cela rodina nesmela byt 2 tyzdne pred ockovanim chora. Drzim palce v rozhodovani 😉

matabb73
12. okt 2018

@zuzka2288 vy máte medicínske vzdelanie, keď si to dovolíte tvrdiť? Myslíte si, že ste múdrejšie ako lekári, ktorí to roky študujú? V Michalovciach to chytili väčšinou deti z rómskej osady, kde je nízka zaočkovanosť.

ganymedea
12. okt 2018

@slniecko87 mamin siesty zmysel mi dieťa od osypok neochrani :D ani to Tvoje

zuzka2288
12. okt 2018

@matabb73 Nevies citat, 80 % nakazenych bolo predtym ockovanych. Ockovanie nefunguje, nikdy a nikde nefungovalo. Ciganky ockuju naplno, lebo nemaju na pokuty. Statistika chorych tu: https://www.ruvzmi.sk/

matabb73
12. okt 2018

@zuzka2288 kde je tam napísané, že 80 % bolo zaočkovaných? Ja tam vidim, len počet prípadov. Ak by kolektívna imunita nefungovala, tak ako my vysvetlíme, že doteraz tu osýpky dlhé roky neboli a teraz keď klesla zaočkovanie sa vrátili?

zuzka2288
12. okt 2018

@matabb73 Osypky tu vzdy boli, vela pripadov bolo napr. aj v roku 1998. Zvecsa to zacne kde su zle hygienicke podmienky ci podvyziva. Zaockovanost nie je nijak vysoka, ludia nad 43 rokov neboli ockovani. Ani teraz sa osypky nejak nerozsirili aj ked sa siria vzduchom. Choroby neprepukaju ked clovek chyti zopar virusov, ten pocet virusov musi byt velky napr, ze clovek je s chorym dlhsie v jednej miestnosti. Proste podobne ako mnoho inych chorob aj siritelnych vzduchom nema proste v dobre zivenej populacii sancu. Vyskyt chorob voci ktorym sa ockuje dost dobre koleruje so scorbutom. Cize z toho vyplyva, ze sa objavuju ked z nejakeho dovodu klesa v populacii prijem vitaminu C, cize da sa povedat je podvyziva. Aj keby to ti cigani chytili v UK, tam chodi aj vela Slovakov a osypky u nich neprepukaju.

matabb73
12. okt 2018

@zuzka2288 epidémia osýpok bola aj v Taliansku a nemám pocit, že by tam bola podvýživa. Vzniká v oblastiach, kde poklesne zaočkovanie. Niekedy v uzavretych komunitách ako je napríklad romska osada, niekedy v nejakej náboženskej komunite, ktoré sa rozhodne neočkovať ako napríklad v USA. Epidémia prešla, lebo hygienici spustili masívne očkovanie všetkých, ktorí by sa mohli nakaziť.

lennkka17
12. okt 2018

@lubik87 u nas bola presne problemom imunita podla mna. Ockovany bol s jacmenom na oku a dnes uz viem ze stale ked sa mu oslabi imunita a ide byt chory tak sa mu spravi jacmen. A to sa od 20 mesiacov aj liecil na imunitu ale bohuzial vtedy mal uz vsetky ockovania za sebou. Ja som bola zmierena s tym ze sa s tym narodil lebo uz u 8-9mesacneho dietata bolo vidno odlisnosti ale mi fyzioterapeutka povedala ze jej sa nezdal po 2 davke prevenaru. Ze nikdy nezabudne na jeho pohlad ze tusila ze nieco nebude v poriadku. Skoda len ze mi to povedala ked uz ma 4a pol roka. Keby to povedala vtedy mozno stopnem dalsie ockovania a mohol byt na tom mozno lepsie. Ale to uz sa nedozviem ci by to niecomu pomohlo.

jerryjanka
12. okt 2018

@matabb73 ja poznám dogmu kolektívnej imunity, čo si o nej myslím je už druhá vec, kazdopádne dufam že sa proti ČK davate očkovať sama každych aspon 5 rokov, lebo viac ani nahodou protilatky v tele nie sú, takže v podstate moje neočkovane dieťa je rovnakou hrozbou ako 90% dospelej populácie, nehovoriac o tom že aj očkovany človek môže napríklad prenášať čierny kašel, ale kedže má neurčenu diagnozu a nezostane doma sa liečiť, veselo to šíri dalej.
kdepak asi soudruzi z NDR udelali chybu 🙂