Máte viditeľné následky po očkovaní?
Prečítala som si veľa toho o očkovani dobre aj zle chcem pre svoje dieťa to najlepšie ako každá matka keď nezaockujem možno budem ľutovať keď zaockujem bojím sa nejakých následkov 😭 už o týždeň mame prvé očkovanie ja naozaj neviem už som tu riešila tuto tému ale chcem sa opýtať znovu máte nejaké podľa vás viditeľne následky po ockovaniach? Budem dávať len povinne ak by som teda dala žiadne navyše Nechcem
To sú riadne bludy, že pravé kiahne eradikovalo očkovanie 🙂
Na konci 19. storočia zmenili pravé kiahne svoju povahu. Po lete 1897 závažný typ pravých kiahní s vysokou smrtnosťou (až na vzácne výnimky) úplne vymizol z USA. Pravé kiahne sa zmenili z choroby, ktorá zabíjala 1 z 5 chorých, na chorobu, ktorá zabíja len 1 z 50 a neskôr už len 1 z 380 chorých. Táto choroba stále mohla človeka zabiť, ale stala sa až tak miernou, že su ju často mýlili s rôznymi inými vyrážkovými chorobami alebo pľuzgiermi:[32]
Počas roka 1896 začal na Juhu prevládať mierny typ pravých kiahní a neskôr sa postupne rozšíril po celej krajine. Úmrtnosť na ne bola veľmi nízka a spočiatku si ich zvyčajne mýlili z ovčími kiahňami…
Autor článku v časopise Journal of Infectious Diseases (časopis o prenosných ochoreniach) uviedol tabuľku, ukazujúcu, že v rokoch 1895 a 1896 bola úmrtnosť na pravé kiahne okolo 20%, ako aj bývala v minulosti. Tabuľka tiež ukazovala, že po roku 1896 úmrtnosť prudko klesla, počnúc 6% v roku 1897 až po 0,26% v roku 1908. Po tom, čo mierny typ pravých kiahní nahradil klasický typ, pravé kiahne boli ťažko rozoznateľné od ovčích kiahní, ktoré toho času boli považované za miernu detskú chorobu:[33]
… ovčie kiahne sú menej významnou detskou prenosnou chorobou, ktorá je dôležitá hlavne preto, lebo častokrát je ťažké rozlíšiť ju v rámci diagnostikovania od miernych prípadov pravých kiahní. Pravé kiahne je niekedy veľmi ťažké klinicky odlíšiť od ovčích kiahní.
V 20. rokoch 20. storočia bolo zistené, že táto nová forma pravých kiahní sa prejavovala len slabými príznakmi, hoci len málo ľudí bolo očkovaných.
Vyvstávali jednotlivé prípady, ba aj epidémie, v ktorých, hoci nebolo žiadnej ochrany očkovaním, priebeh choroby bol nesmierne mierny. Pľuzgierov bolo málo alebo úplne chýbali a systémové príznaky boli mierne alebo nevýznamné.[34]
Napriek tejto krajne nízkej zaočkovanosti sa už pravé kiahne nikdy vo veľkom nevrátili. Hoci pravé kiahne už neboli hlavným problémom, v očkovaní proti nim sa pokračovalo od posledného úmrtia na pravé kiahne v USA v roku 1948 až do roku 1963. To malo za následok odhadom 5.000 zbytočných, očkovaním spôsobených hospitalizácií z dôvodu vyrážok, druhotných nákaz a zápalu mozgu.
O tom, na akých vratkých nohách stojí celé očkovanie, čítaj tu:
@evittam
Šak ty mi niečo stale píšeš?🙈😅
@victoria210 Ja tebe?! Reagujem na tvoje komentare voci mne. Oslovila si ma s Elekovou a nejakymi YouTube videami..... Najskôr niečo napíšes,potom si svoj príspevok rozmyslis a vymažes ho a ja reagujem bezdovodne na teba?!😂😂😂😂😂 Nie sme v MŠ.
@senta_sofia, Elekova Bludny balvan? Nebola to Strunecka? Mimochodom, zlizol si ho aj Celec (aby sme nemali len antiockovacich v uzsom vybere...)
@vroni aj ona
Ahoj, diskusií o očkovaní tu je veľa. Pozri si prosím aspoň tieto
https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/ma-vase-dieta-nejake-nasledky-po-ockovaniach/
https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/ake-neziaduce-ucinky-malo-vase-dieta-po-ockovani/
https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/nasledky-po-ockovani-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/ake-ste-mali-reakcie-na-mmr-ockovanie/
https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/linky-videa-a-clanky-o-ne-ockovani-prirodzenom-imunitnom-systeme/
https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/je-neockovanie-zle-rozhodnutie/
https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/neockovanie-na-modrom-koniku/
@slimstar ja zijem tiez v pn, v Adeli je vela malych pacientov, co sa uz narodili s DMO...nevravim, ze vsetci...dalej su tam take deticky, kt maminy ich mali vo vyssom veku a dna nepusti...samozrejme, nevylucujem, ze tam dieta moze byt poskodene po ocko, ale vyslovene, ze vsetky, alevo vascina je blbost..a nie je pravda, ze by nadavali na ockovania...mnohe su z Talianska, Ruska..
A rodicia mnohi praveze neboli v Rusku ockovani proti dmo...
@didi35 ja som ti poslala statistiku- doteraz si nereagovala a videa si mozem natocit ake chcem aj ja - to bude ako dokaz coho?
Same nepodlozene veci davas tak ta poprosim uz nereagovat
@victoria210 ty semiackova uz neverim ze ty mas niekoho choreho doma, opat niekto kto si vymysla len aby sa mu obchody rozbehli. Clovek co mal doma rakovinu je totiz plny pokory voci tejto chorobe a nikdy by nebol taky drzi a plny zlosti plus neporozumenia voci inym ako sa tu prejavujes ty...
@didi35 ano... na rozdiel od teba som si to precitala plus vyhladala dalsie clanky od tvojich autorov ktore jasne hovorili o ucinnosti ockovania... ty si si precitala co som ti poslala? Poprosim ta potom nesirit dalej bludy o neucinnosti ockovania...
Vies- debata o vu je jedna vec ale trepat do vetra a vypichovat si len co mi vyhovuje je uplne nieco ine - a to tu robis ty...
@gabika53 a ešte jedna vec, neznamená, že keď ty tu žiješ, tak máš rovnaké známosti, prácu, alebo skúsenosti. Je tu dosť ľudí, ktorí presedia celý deň doma, nechodia do mesta, ani sa nesocializuju. Takže ty nemôžeš porovnávať mňa a teba, na základe bydliska. Okrem toho jedna múdra matka, tu už napísala, že: každý človek má iné skúsenosti v živote ( zažil, videl, počul a zhodnotil), podľa toho si vytvorí názor. Takže hádať sa, vyryvat, alebo niečo riešiť nemá zmysel. ( nehovorím že ty). Týmto sa ospravedlňujem, ak som sa niekoho dotkla, alebo ho urazila. Už má to tu nebaví, prajem pekný deň všetkým a hlavne nech ste zdravý.
Som student mediciny,to co tu poniektori pisete je fakt brutal. Neviem , ci chapete, akym sposobom specificka imunita funguje. Neviete co sa deje pri ockovani, ake bunky v tele na co reaguju, ale pridavate clanky o tom ako bolo detom uskodene. Neviem ci viete, ale napr. proti tuberkuloze uz nie je povinne ockovanie, s cim nas profesor na prednaske z mikrobiologie nesuhlasil a ppvedal, ze spolupracuje s jednym timom na juhu alovenska je Stovky ludi rocne ma tuberkulozu. My sme sa v skole museli davat preockovat proti tuberkuloze, kedze uz nemam protilatky z ockovania robenehp pred 20 rokmi. Najprv nastudujte ( a nie cez google) ako vobec specificka imunita funguje, ako funguje ockovanie.
Odporucim vam knihu : Imunologie - Hořejší a Mikrobiologie- Votava. Tam sa docitate toho viac ako od informatika inziniera ktory pridava clanky na nete 🙂
A dost ma rozosmialo, ako niekto noekde na internete napisal, ze ockovanie sposobi downa 😂😂😂 ale to asi nevedel, ze down je geneticky zakodovany
@blairgossip to peter🙂 podla neho ockovanie sposobuje vsetko - aj starecku demenciu o 90 rokov neskor🙂 tu sa este ine veci docitas😉
toto hašterení nemá konca, stále sa tu hádate o tom istom, šak problémom su hlavne očkuvace latky z ameriky ty po...jbne HEXA vakciny a ine americke sajrajty čo pichaju šeckym. navine su očkuvace latky, za socalizmu boli lepše očkuvace latky a bolo to šecko vporadku. neská ide len o peňáze a doktorovia čo očkuju to dobre veďa ale čušia lebo majú z toho love
Zas tie love myslim ze student mediciny vie otom svoje ale je zaujimave ako pocuvaju fakt matky radsej toho inziniera 😂😂😂 inak pred mesiacom u na sna hagoch zomreli dvaja podotykam mlady ludia nezaockovany proti Tubere podla mna je blbost ze sa to neockuje ale fajn 👍 inak uz mam3 aj 4 pripady osypok v Michalovciach dnes neockovany ja osobne tiez nemam este drobca ockovaneho ale urcite ho dam aj ked mam strach ale neziaduci ucinok maju aj antibiotika

@victoria210 Na to ja nepotrebujem titulky a dávno som ich videla. Ja sa nemam s tebou o čom baviť. Este raz-skus čítať pomalsie aby si porozumela-mne je Elekova ukradnuta.