Máte viditeľné následky po očkovaní?
Prečítala som si veľa toho o očkovani dobre aj zle chcem pre svoje dieťa to najlepšie ako každá matka keď nezaockujem možno budem ľutovať keď zaockujem bojím sa nejakých následkov 😭 už o týždeň mame prvé očkovanie ja naozaj neviem už som tu riešila tuto tému ale chcem sa opýtať znovu máte nejaké podľa vás viditeľne následky po ockovaniach? Budem dávať len povinne ak by som teda dala žiadne navyše Nechcem
@didi35 5 knih, bravooo, skoda ze medicina nema titul bakalar, za tych 5 knih by si ho urcite obdrzala, len skoda, ze ti, co to skutocne studuju, nemaju 5 knih ani v ramci semestra 😬
@didi35 myslim, ze ludia sa "nerozhoduju" davat ockovat, proste sa to tak robi, rozhoduju sa ti co maju viacej informacii, a aj oni si musia zvazit pre a proti, vtasina rodicov pred ockovanim, nema precitany ani pribalovy letak vakcin, ... ja som sa rozhodovala asi pol roka ci dam a ci nie, o to viac, ze medicine som verila, a aj ludia z blizkej rodiny v medicinne pracuju, ale nelutujem a som rada, ze som sa rozhodla spravne 🙂
Epidemia osypok ,no " super" však netreba očkovať.Ja som sa rozhodovala ci svoje 4 deti dam zaočkovat , nakoniec som dala a som rada ze som sa rozhodla správne 🙂
Dufam, ze ta epidemia pride aj do PO a potom budeme mat dozivotnu imunitu aj bez ockovania a pomocnych latok vo vakcinach, ktore v tele ostavaju dozivotne ... logika ... 😃 ... petkajanka,o 5 rokov nezabudni dat preockovat, lebo protilatky z ockovania drzia len nieco okolo 5 rokov, a nezabudaj aj na seba, kedze nas ockovali nestabilnymi vakcinami, takze vlastne vsetci dospeli ludia mozu kludne ochoriet na osypky, hoci boli ockovani, ta moderna medicina je fakt super :D ....
@senta_sofia Načo osocujes?? Ja som za tu tebe niekde vysmievala?? prečítala som oveľa viac než 5 kníh. A ja tu nehovorím, že som lekárka.
Koľko sa učia medici o ockovani? Ani len jednu knihu alebo učebnicu o tom neprecitali, veď mi to kamoska povedala, čo ich tam o tom naučili. Ho...
Takze viem určite viac ako študovaní lekári, naša doktorka nevedela áno 3% z toho, čo som sa pýtala. Žiadna diskusia nebola možna, len hlúpy argument ten keby to bolo škodlivé, tak v to zrušili....
@anickadusicka13 Veď presne, ľudia sa predtým nerozhodujú, nerozmýšľajú, veď lebo sa to tak robí!!! A tak len ako ovce vyhrnu svojmu dieťaťu rukáv!!!
@anickadusicka13 Nepíšeš ako si sa teda rozhodla? Zaočkovať či nie? Nech si sa rozhodla akokoľvek, čo bol ten hlavný argument, ktorý zavážil, že zaočkovať alebo naopak, že neockovat.
Zaujíma ma to, vďaka za reakciu.
@petkajanka A prečo si sa rozhodla správne? Máš niekde potvrdené, že vakcína proti osypkam funguje? Dokázal to niekto? Existuje na to nejaká porovnávacia studia??
Či len znova veríš mýtom?
@anickadusicka13 Už vidím že si asi nezaockovala. Ale stále má zaujíma ten hlavný argument, dik
Nebudete veriť, ale poznám pár mamičiek, ktoré ako ovečky dali svoje deti plne zaočkovať, potom si prečítali všetko možné, zistili, že sa hlboko, ale naozaj hlboko mýlili, vnútorne oľutovali, že slepo verili, ale napriek tomu teraz, aby v tom ich deti nezostali same, vehementne presadzujú očkovanie a zisťujú, koľko je v škole a v škôlke zaočkovaných a robia bububu.
Miesto toho, aby šírili osvetu, nech ini neurobia tu istú chybu, chcú do toho namočiť druhé deti. Veď keď moje dieta je plne sajrajtu, tak nech aj ostatne!!!
Žeby ste sa ti niektoré spoznali???
@didi35 hlavne som sa neradila tu na MK a rozhodla som sa preto ze som to uznala za spravne a nie preto ze sa to musí.
@didi35 to bol oslavny komentar, skutocne by si take ako ty zasluzili nejaky titul, ked vedia viac ako hocikto iny, aby mohli radit ludom vo svojich ambulanciach a niest si zodpovednost za tieto rady
@didi35
👏 ty si brutal...👍a tie tvoje prispevky.Vies,to sa neoplati tym ovečkam očkujucim nieco pisat.Oni maju svoju pravdu....no len do chvile,kym sa nepopalia.Mozno az vtedy začnu použivat rozum.Vidiš,ze tie,ktore o tom nieco vedia,inak rozmyslaju.Inak pozerala som dobry dokument....Triky farmaceutickeho priemyslu.Pozri si celkom zaujimave😉
@petkajanka Super, tak to je iná vec! A čo teba presvedčilo o tom, že treba očkovať? Samozrejme, okrem bazálneho strachu o deti, ten máme všetky.
Ktoré argumenty teda zavážili v prospech očkovania?
@petkajanka Ani ja som sa neradila tu na MK, sama som študovala. A keď som už bola rozhodnutá, objavila som MK (9 rokov dozadu) a zistila, že sú tu ľudia, ktorí tým, že dávajú zaujímavé www linky, pomáhajú šíriť osvetu. Lebo bolo to fakt prácne všetko si googlit. Teraz sú už všetky dobre rešerše aj na www.rizikaockovania.sk
Pekne zhrnuté a podčiarknuté. Stačí už len citát a rozhodnúť sa. To fakt už dnes pomáha. Žiadne rady od anonymných nickov, jasne že treba sama študovať.
Ja som počula takú vetu od jedného českého lekára...ak máte silu na to, aby ste nedali deti očkovať, tak ich neočkujte...myslím si, že viac k tomu ani netreba povedať. Ešte na jednu vec upozorňoval, že kým v 80-tych rokoch napríklad očkovali vždy len proti jednej chorobe, dnes je to hexa vakcína a pod., ľudské telo nevytvorí naraz nikdy protilátky proti toľkým chorobám.
@senta_sofia Tak vďaka za uznanie, ale titul už mám, a nepotrebujem zbierať ďalšie.
Ty si očkovala, tak čo už narobíš? Ja aspoň verím, že to tu čítajú aj ešte nerozhodnuté maminky, nech sami študujú, a nech si urobia vlastný názor. Preto dávam linky s informáciami. Nech čítajú!
Mne totiž záleží na tom, aby druhé nespravili chybu. Moja kamoska spravila, ale ona mala deti skôr než ja. Tiež sa spoliehala. Teraz už akékoľvek preočkovanie podľa kalendára odmieta.
@senta_sofia Ja nikoho nepresviedčam ani nenútim ani neradim. Ja ponúkam informácie, nech si každý naštuduje a rozhodne sa sám. INFORMOVANE!!!
Ja nenesiem zodpovednosť za nikoho rozhodnutie, každá nesieme za vlastne deti. Dúfam, že aspoň v tomto sme zajedno.
@didi35 mam zdravotne vzdelanie , pracujem v nemocnici a radila som sa s ludmi ktorí o tom vedia viac ako zeny z MK ktore si precitaju par clankov na nete alebo pozru nejaky dokument .Pozri , ja nikoho neurazam ,ako matky ktore neockuju a nazyvaju nas ktore sme dali ockovat ovcami , aj ked to bolo nase slobodne rozhodnutie.A nikde nepisem ze ockovanie je len dobre , ano suhlasim ma aj riziká , tiez som dlho zvazovala pozitiva a negativa a na zaklade toho sme sa rozhodli.No nebudem nikoho tvrdohlavo presviedcat ako poniektore antiočkovacie, ozaj nevidim vyznam tejto a podobnych diskusii.
@victoria210 Dik za tip, pozriem.
Im sa neoplatí, ale verím, že to tu sledujú možno v tichosti bez prispievania aj ďalšie matky, ktoré sa ešte majú šancu rozhodnúť.
@victoria210 A tie ovečky nemajú svoju PRAVDU, ale svoju VIERU. Proste veria mýtom.
A ver mi, je strašne veľa matiek, ktoré už z nevedomosti zaočkovali svoje deti, ľutujú to, ale to sa už nedá vziať späť, svedomie ich hryzie, a keďže to hryzenie svedomia je neznesiteľne a nie je ľahké žiť s tým, tak odmietajú akékoľvek logické a vecne argumenty, nedokážu prečítať tie linky čo som sem dala, lebo by s hrôzou možno zistili, čo radšej ani nechcú vedieť, tak si len hudú svoje blablabla. Proste nechcú vidieť pravdu, lebo by bolela.
Takto psychika funguje. Snažia sa samy pred sebou ospravedlniť svoje konanie. Už proste nemôžu zmeniť názor, lebo by si museli priznať svoj OBROVSKÝ OMYL.
@didi35
Cim viac sa otvaraju ludom oči.Aj preto vybalili tie osypky v mediach.Ostatne matky mam na haku.Kto chce dopatra sa v dnesnom svete internetu.Kto nie,tak nech znaša nasledky.Hlavne ze to moje nebude nikdy ockovane.
nechápem prečo tu riešite povinné očkovanie....to ako keby ste riešili povinnú školskú dochádzku...dať dieťa do školy alebo škôlky alebo nedať 😂😂😂 každé dieťa sa narodí s určitými predispozíciami a či sa po očkovaní u neho prejaví to čo má už vrodené to je iná vec....podľa mňa zato očlovanie nemôže....videla som xy dokumentov o očkovaní a väčšina hovorí, že problém nie je v samotnom očkovaní ako v tom, že sa očkuje kombinovanou vakcínou....niekomu tá kombinácia ublíži. Rada by som však aj upozornila nato že kvoli neočkovaniu niektorých jedincou vznikajú epidémie....ja som to neriešila....dieťa mám zaočkované a spravím to znova....toľko krát koľko to bude povinné....
@kianka5
Tak potom si malo študovala.A ozaj...ked ockovanie moze spustit skrytu geneticku chorobu,to sa vam oplati s tym aj tak riskovat?????Fakt nechapem.....tvrdiť o ockovani len to najlepsie budu len tí,ktorí nezažili NÚ.Ale pamätajte : to ze vase dieta dostane "len" horúčku,neznamena ze to je koniec.Prejavy toho sajrajtu sa možu ukazať/ukažu aj po rokoch.A vy potom nebudete chapať z čoho.Takže asi tak.Študujte,Čitajte,Informujte sa!!!!☝️☝️☝️urobte to kvôli tym nevinnym deťom😢
@katyd Jasne, z hexy telo zmagorí. Telo sa za normálnych okolnosti nestretáva s patogénmi tak, že sa mu dostanú do svalu, do krvi, ale cez sliznice, ktoré sú vstupnymi bránami. Vtedy aspoň telo dokáže zareagovať. Ale vakcína mu spôsobí sok.
Súhlasím, na rozhodnutie neockovat treba mat “gule”. Mnohé sa zo strachu poskladajú... hoci začnú najskor studovat, ale potom neunesu tu zodpovednosť a strach je obrovský. Veď čo ak náhodou? A veď už sa ockuje toooolko rokov!! Čo ak sa mýlim? Tak napokon podľahnú stádu a zaockuju!! Cele očkovanie je OBCHOD SO STRACHOM!!!
Ja chcem nerozhodnute podporiť. Moje deti sú zdravé, nikdy ešte nepotrebovali antibiotiká, žiadne lieky, žiadne zrážanie teploty liekmi, nikdy nemali tie vraj bežne detské choroby ako angíny, laryngitidy, zápaly uši a pod. Len priesvitný sopel a kašeľ. Zelené sopke prvýkrát s 6 rokoch.
Aj to si myslím, že to dostali od spolužiakov zaočkovaných proti pneumokokom, lebo toto očkovanie tu umelo rozsiruje serotypy, aké u nás predtým neboli.... ale holt, kúpili sme vakcínu v USA, tak naše slovenské deti si aspoň rozšírili repertoár o americké serotypy.
Lekárku videli moje deti vždy len na preventívke, ak nerátam návštevu, keď potrebovali ospravedlnenku od lekára.
@petkajanka Zmysel tejto diskusie som už vysvetlila. Nepresviedčam, ponúkam informácie.
A diskusie sú veľmi potrebné, na akúkoľvek tému. Či len čakať, čo nám zhora niekto nákaže, a to budeme slepo robiť a predtým nediskutovať ani nerozmýšľať?
@didi35 a to urazanie a ma niekdo iný nazor je tiež potrebné ?

Ako vidim, proocko nemaju žiadne vecne argumenty.
Žeby tie štúdie o účinnosti očkovania fakt neexistovali a ludia sa nechali dobehnúť mýtom, ktoré sú už prekonané?????
Lebo zatiaľ tu nevidím žiadne normálne argumenty, na základe ktorých ste urobili svoje zasadne rozhodnutie?