Máte viditeľné následky po očkovaní?
Prečítala som si veľa toho o očkovani dobre aj zle chcem pre svoje dieťa to najlepšie ako každá matka keď nezaockujem možno budem ľutovať keď zaockujem bojím sa nejakých následkov 😭 už o týždeň mame prvé očkovanie ja naozaj neviem už som tu riešila tuto tému ale chcem sa opýtať znovu máte nejaké podľa vás viditeľne následky po ockovaniach? Budem dávať len povinne ak by som teda dala žiadne navyše Nechcem
človek napíše svoj názor a hneď spŕška kritiky ... čo iné sa dá očakavať od študovaných "farmaceutiek" s rokmi výskumu...😂😂😂 neštudovala som málo...len toľko aby som si spravila vlastný názor a ten zatiaľ nemením....moje dieťa nie je chúďa len preto že je zaočkované....a bwt. pri tak "čistom vzduc" ...."bio potravinách" ...a všetkom tom odpade všade naokolo .... aká je pravdepodobnosť že ak bude mať v budúcnosti nejaké zdravotné problémy bude to z očkovania....existujú rôzne alternatívne medicíny....ale ani tie nepomôžu každému...ak sa vam nepači povinné očkovanie...tak robte niečo preto aby ho zrušili....tie problémy ktoré potom budú mať so socialkou už žiadna nespomína....a mali by ste si naštudovať aj prípady keď dieťa umrelo len preto že iné deti v okolí neboli očkované....a ja nemám nikde uložené www. odkazy pretože sledujem francúzske dokumenty a nepotrebujem si presadzovať svoj názor za každú cenu...proste som to videla a keď sa o to niekto zaujima tiež si môže pohľadať....
@senta_sofia Tvoje prispevky mam rada aj ked mame na tuto problematiku ine nazory. Len ma zaujalo tvoje tvrdenie,ze realne v systéme lekárov sa nesie zodpovednosť. Ktory lekar nesie zodpovednosť-realne za to,ze zaockuje dieta? Bohuzial reálne ziadny, realne ti žiadny nepodpise,ze tvojmu dieťaťu nic po očkovaní nebude a ani realne neprizná ak by bolo-na.ral by totiz sam sebe.😉
@evittam ked to nadnesies tak, ako si to napisala, ano, na druhej strane nikdy ti nepodpise ani to, ze mu nic nebude ked ho nezaockuje, cize v tomto sa da argumentacia otocit tak, ako komu vyhovuje
@evittam a co sa tyka tej zodpovednosti, skor som narazala na zodpovednost, co mu vyplyva z povolania, aj ty, ked si zamestnana alebo vykonavas SZCO, nebudes na plnu hubu vykrikovat a radit niekomu, ako ma nieco uctovat a potom ked mu pride kontrola, tak nepoj.bkaju teba, ale dotycneho a on moze len nadavat, ako na prd si mu poradila...
@senta_sofia
Myliš sa.Vieš kolkym matkam dopomože Modry konik a ine verejne fóra,k rozhodnutiu?Pretoze len tam sa dočitaš ako dopadli deti po ockovaniach z realnej skusenosti.A nie ze lebo doktorka,zastankyňa očko,povedala.
Prosim vas netvarme sa.Zastanci očkovania idu presviedcat asi takym stylom: napr.: že sneh neni biely ale ružovy😂a ti co maju cosi naštudovane tych nepresvedčiš,pretoze sneh je biely🤣asi som pouzila smiesne porovnanie,ale tak ovečky maju maly mozoček,tí to pochopia🤣😋
@senta_sofia Ano dobre napisane. Lenže este jedna vec-po tom lekarovi nikto nechce aby niečo podobne podpisoval.
Co sa tyka účtovníctva-tam to mame inak ošetrené aby po pripade zdrbali mna ak nieco pototo.😉
@senta_sofia @evittam ak som dobre pochopila bavíte sa o zodpovednosti lekára....ja som počula( či je to pravda pravduca neviem) že majú povinnosť nahlásiť rodičov ktorí odmietli očkovanie...jedna pani Dr., ktorá to nerobila mala nejaké problémy s úradmi...ale to je len, že jedna baba povedala 😊
@victoria210 viem, hlavne takym ako ty, co dieta este ani nemaju, tie su vzdy naj odbornicky v kazdej teme, zelam ti vela stastia vo vychove a starostlivosti o dieta, aby si vzdy mala dost rozumu aby si sa rozhodovala podla svojho vedomia a svedomia
@kianka5 podla mna ju niekto bonzol, necudo, ked aj tu na forach sa verejne preberaju mena konkretnych lekarov, ktori su nakloneni neockovat
@senta_sofia Nemusel ju nikto "bonznut". Lekár je povinny podla nariadenia RUVZ nahlásiť,ze ma neockovanych pod hrozbou dost vysokej pokuty. Minimalne raz ročne chodia na kontrolu epidemiologicki pracovníci, cize ak nenahlásila prišli na to pri kontrole.
@evittam lekari predkladaju vykaz ockovanych a neockovanych, ak vykaze dieta ako ockovane, nevedia a kontroly robia namatkovo, cize neverim, ze nesli na istotu 😉
@didi35 ja som neštudovala ani medicínu ani farmáciu a len z netu posúdiť či naozaj za všetko môže očkavanie si teda fakt netrúfam...vždy som sa spoliehala na to že zodpovední vedie čo robia....také výskumy ako sú tu na nete...no fakt pri niektorých silne pochybujem a nebudem konkretizovať...je to môj názor a ten Váš beriem...no riadim sa nateraz podľa seba a všeobecneho rozhodnutia .... no ak by som mala niečomu venovať čas...bolo by to slov.poľnohospodárstvo( to som študovala) a je mi na plač čo sa deje....keď v obchode je problém kúpiť slov. produkty...pretože som názoru, že moje dieťa sa skôr nakazí z produķtov dovezených z Maroka Činy....ako z pár vakcín, ktoré za život dostane...pre mňa je toto dôlezitejšie...ale to som ja 😊
@evittam @senta_sofia už chaápem akú zodpovednosť ste mysleli....no doktori sa vyhovárajú na farmaciu a vakcíny sú proste biznis....pochybujem že toto niekto alebo niečo zastaví...koľko je výskumov ako chodítka škodia detskej chrbtici a v každom jednom obchode to nájdete...tak isto je to s očkovaním...
@didi35 prečítaj si svoj príspevok zo včerajška 13:54 a potom tvrdí,že moje otázky nie sú k veci ...
ak nemáš medicínske vzdelanie,tak vieš s prepáčením veľké hovno o vakcinach a ich ucinkoch/neucinkoch ... to že si si prečítala pár linkov ešte z teba znalca v danej problematike nerobí!
a áno,zámerne sa pýtam na jedálniček tvojich detí,lebo si viem presne predstaviť z akých zložiek sa skladá!
@kianka5 Ano majú problémy, ak nehlásia. Mna doktorka 2 roky držala v tajnosti, potom to už musela nahlásiť, lebo by mala pruser. Na tých ich školeniach ich strašili. Hoci som jej dala rešerš zakonov, aké sú jej povinnosti, že stačí len uviesť prehľad ocko a neocko. No nič, zaplatila som len za jedného syna, druhý už bol premlčaný.
Kamoske skoro zomrel syn po ockovani na purpuru, keď mal 2 roky. Bol aj na operacii. Čo myslite? Spájal si to niekto s vakcínami? Ani náhodou, lebo veď vakcíny spôsobujú maximálne teplotu a začervenanie!!! Takze to uzavreli ako idiopaticka trombocytopenicka purpura, čiže bez dôvodov.
A najväčšie bingo na záver. Pediatrička ich naďalej núti ockovat, lebo veď nemajú zákaz od imunológa. A imunológ strčil hlavu do piesku, boji sa dat stanovisko, že veď vakcíny, lebo nechce prísť o diplom. Tak stačí Vám? Ide možno seba.
A pediatrička síce pripúšťa súvislosť s vakcínami, vraj áno môže to byt z toho, ( napokon je to vedľajší účinok popísaný v príbalovým letáku), ale posiela ich nech donesú papier od imunológa, chce byt tiež krytá, inak chce ockovat. Lebo ona sa zasa boji, že keď nezaockuje, bude mat z toho zle. Čiže aj jej je ukradnuté zdravie chlapca, ide jej o seba. A hlavne že zložila hypokratovu prisahu, že neublíži.
Preukazovanie príčinnej súvislosti je priam nemožné. Veď si prečítajte Buchwaldovu knihu Obchod so strachom, aké sú v Nemecku podmienky na priznanie náhrady škody za ujmu spôsobenú očkovaním. On 40 rokov v Nemecku zastupoval pred sudmi obete očkovania. Už len tie fotky obetí sú hrozné. Podnetná kniha.
@ada309 Jasne cize len ten, či má medicínske vzdelanie, sa tomu rozumie, hej??? Veľký prd!!! Vedia oveľa menej než ten Tuharsky, ktorý to celé naštudoval. Ak máš takýto názor, tak patríš k tým čo slepo nasledujú stádo. Ako moji rodičia, čo povie lekár, je sväté písmo. Moja zlata, toto už dávno neplatí. Každý sme zodpovedný za svoje zdravie. Len to chce odvahu chytiť zodpovednosť do vlastných rúk, ale na to sú mnohí prikrátki. Však? Jednoduchšie je spoliehať sa na lekárov, nie?!?
Ak vieš čítať a máš zdravý úsudok, tak výsledky vedeckých štúdii si vieš aj ty naštudovať a dokonca aj pochopiť. Lebo závery sú jasne formulované. Len odvahu, dievča!!! Držím palce!!! Ja to nevidím až tak beznádejne.
@ada309 Znalcom nepotrebujem byt. Mala som aj mám dosť informácií na informované rozhodnutie neockovat. Ja sa tu nepasujem za žiadneho odborníka ani netvrdím, že som zhltla celu múdrosť sveta. Ja ponúkam linky, nech si to ľudia študujú a rozmýšľajú. Neznášam tie trápne argumenty, že veď moje dieťa je plne zaočkované a je úplne zdravé... ergo vakcíny neškodia... a podobne perly.
Nech si mamičky študujú a rozhodnú sa. Ja nikoho nenútim. Jasne???
A už mi sem prosím niekto dá dôkazy o účinnosti očkovania? Či stále nič? Existuju vôbec take? Robili sa? Asi teda NIE!!!
@didi35 vsak som ti napisala, aby si si nasla nieco napr. na pubmede. Nemozes hladat len na jednostranne zameranych strankach, ktore uz svoju pravdu maju.
@alfonzia10 Dakujem, zachytila som. Vieš mi čosi zaujímavé poslať? Take, čo teba zaujalo, nech to nestudujem hodiny. Vďaka
@senta_sofia Nezatracuj všetkých, verím že tu na MK sú aj inteligentne ženy, ktoré majú kapacitu pochopiť súvislosti. Len treba ponúkať informácie.
@didi35 ja neviem, co konkretne hladas, clanky si neukladam. Zadaj klucove slova a ked tak si precitaj len abstrakt a diskusiu. Je mozne, ze niektore sa ti nepodari otvorit, ale treba hladat.
@didi35 prosím ťa,ja nie som žiadna "tvoja zlatá" ,to si láskavo odpusť,ja som s tebou husi nepasla! a za ďalšie,nenasledujem žiadne stado,! skludni hormóny, si akási moc premotivovana.
keby chcela "farmamafia" tak strašne zarábať na vakcinach, a sú tie vakcíny tak strašne neúčinné, tak by asi pichali nejaké placebo (povedzme trebárs obyčajne C-ko, to myslím teraz fakt úplne zjednodušene povedane) tváriac sa,že poskytuju nadštandard , a nešli by hlava nehlava ohrozovať život detí,nemyslíš?
áno,majú nežiaduce účinky,to je jasné,tak isto ako akýkoľvek liek. keď máš choré dieťa,čím ho liečia????

@didi35 na anonymnom fore samozrejme zodpovednost nenesies, realne v systeme lekarov by si uz zodpovednost niesla. Co sa tyka informovania, uprimne, ak niekto ide hladat na koniku informacie, aby sa rozhodol, ci ockovat alebo neockovat, tak uz je beznadejny pripad rovno. A pochybujem, ze ludia, ktori nevidia rozdiel medzi uradom prace, socialnych veci a rodiny a Socialnou poistovnou a idu vybavovat veci na socialku, budu rozumiet bunkovej imunite a epidemiologii a veciam podobnym