Mumps, rubeole a osýpky vakcína - za a proti
Ahojte chcela by som sa opytqt na jednu vec.Moja mala bude mat 15 mesiacov zatial presla ockovaniami bez nejakych vacsich problemov.Ale stale mi vrta v hlave ockovanie mmr vakcinou kedze je z tych vsetkych asi najhorsia.Problem je v tom ze moj partner ma z predosleho vztahu syna ktory zdravotne nie je v poriadku bolo mi povedane ze sa o kusok vyhol autizmu.A samozrejme mnozstvo inych problemov ma.Neviem ci to mali rodicia v genoch ale bojim sa ze prave ta vakcina by mohla spustit nieco u mojej malej.Co si myslite vy ? Dakujem za odpovede
@tanapeta chápem, ale tak to dajte von vy, keď to máte v správe a lekári sa boja! preboha, ja by som to tak nenechal! ...alebo to tam nie je až také jednoznačné?
na jednej strane píšete, že si celý život budete vyčítať, že ste dali dieťa zaočkovať, lebo mu to spôsobilo autizmus, na druhej strane to lekárov necháte robiť ďalej... nehnevajte sa, ale tomu nerozumiem.
@denduska skúsim, aj keď neviem, či práve film dokáže ovplyvňovať moje názory... ono námetom pre dosť veľa filmov bývajú aj konšpiračné teórie... ale netvrdím, že je to prípad aj tohto filmu 🙂
a zas sme tam, kde sa kazda (ne)ocko tema dostane po par stranach... To sa naozaj neda o tomto diskutovat bez invektiv? Jeden zacne a potom sa to len nabaluje a nabaluje... Teraz pisem k jednej aj k druhej strane názorového spektra...
@miskatomy nic podstatne si sa nedozvedala. Je mi to luto. Za teba aj tvoje babao.
@curious_george v recenziách nájdeš určite, že je to anti-vaccine propaganda" ale myslím, že stojí za zhliadnutie. Ale neviem ho už nájsť, možno budeš mať viac šťastia..
@veriiii Tiez sa tentokrat musim zastat @sanym ... Teda minimalne ked to porovnam s tym, co vsetko tu clovek od niektorych diskuterov vidi aj na svoju adresu, tak musim povedat, ze konkretne tento prispevok povazujem za take male, nevinne podpichnutie... Teda pre mna to nebolo urazlive vobec, ved v tom duchu som aj zareagoval...Za @aristka nechcem hovorit, ale tiez si nemyslim, ze by ju to urazilo. Mozno uz sme niekedy v takom zapale urcitych vzajomnych osobnych animozit, ze sa prah nasej citlivosti na prispevky od niektorych diskuterov znizuje. Aj mne sa to stava...naposledy vcera a dost vyrazne 😉
Tu je taký "typický" poočkovací autizmus..približne o tom asi všetci tí vyšinutí rodičia hovoria 😖
možno aj títo si to len vymysleli..(?)
@tanapeta ešte raz - ak sú oni ticho a nič nechcú priznať, tak s tým choďte von vy!!! nechápem to, čo to je... alibizmus? prečo? máte v správe napísané, že vakcína spôsobila autizmus, alebo nemáte? tak o čom sa tu bavíme??? tvrdíte, že to neviete dokázať, ale ak je to v správe, tak to priznali oficiálne a teda máte dôkaz, nie? čo je vlastne v tej správe?
@tanapeta môžem si niekde ten váš príbeh nájsť? môžem nejakým spôsobom vidieť tú lek. správu?
@zita19 no co uz...namiesto toho aby sa radilo sa hada...o to mi fakt neslo...uz som pisala viacerim no zatial ziadna odozva,krati sa cas v pondelok by ju mali ockovat ale poviem doktorke o tom...neviem ja take ockovanie nemam a ak mi potvrdia ze by mohlo byt prave toto spustac problemov nedam ho ani malej.
@tanapeta prepac,kto je pan Kucera??
pokial viem,tato oblast este nie je uzavreta.. vedci stale identifikuju tieto geny..nejake sa uz nasli a hladaju dalej,kedze su indicie na dalsie..mozno pan Kucera sa vyjadril tak "vcera",zajtra moze byt ina situacia..
vy ste mali post vakcinacnu encefalopatiu?
neviem ,ake su to konkretne tie testy, o ktorych hovoris?
@veriiii prekonala som kiahne, osypky, rubeolu aj mumps ako dieta, ked som bola tehotna, v zazname bolo napisane imunna voci rubeole napr a osypky zriedkave? ved kamoskina mama pred 2-3 rokmi poslala svojho 13rocneho syna, zeby sa nakazil k niekomu, lebo uz bol velky a nechcela zeby to dostal neskor, ja som prekonala vsetko, mam aj napisane v karte a deti mnohokrat prekonaju rubeolu a o tom ani nevedia napr a ockovanie nemam, teda MMR, mam 32 rokov a chvalabohu nemam ;)
@kluska si si istá ,že nie si očkovaná proti rubeole ,MMR bola až neskôr,ale rubeolu určite pichnutú máš,pri udávanom veku ... http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... tu máš históriu očkovania ,plus to čo myslela mama kamošky boli asi kiahne a nie osýpky ...asi by si si mala pozrieť znova zdr.kartu a dať si tie skratky na obale karty alebo začiatku karty vysvetliť dr....
@kluska ako kiahne,mumps bez problemov "uverim"-je to mozne..osypky a hlavne rubeolu sa asi mylis... taky zaznam mam aj ja !.tehotnym sa robia protilatky na rubeolu -kazdej ,ten zaznam myslis?vidis, aj ja som podla neho imunna- na rubeolu-vdaka ockovaniu,co som mala ako tusim 12 rocna..rubeolu som neprekonala inak...
Osypky su ozaj zriedkave,ockuje sa od nejakeho 1959teho a kedze je to ziva vakcina ma velmi dobru imunitnu odozvu,hlavne osypky a rubeola..a kamaratky mamin syn? bol ockovany urcite tiez jedine zeby odmietla MMR pre-ockovanie v 11 roku, podla mna si to mylis s kiahnami!bolo by super si to overit. moja generacia nebola ockovana proti mumpsu,ten si kludne mohla dostat ako mala,ja som ho neprekonala aj kiahne tie som mala aj ja....ale proti rubeole a osypkam ano a preto mame protilatky..tvoj vek je viac menej moja generacia..
@curious_george
@veriiii tot je ten pán dr.Kučera .. http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s...
@tanapeta ako ste sa dostali k tomu lekarovi?ako pozeram,genetik nie je,to je nejaky odbornik na autizmus?urcite sa ale vyzna v mitochondrialnyhc dysfunkciach, cize to je to co som hovorila-ziskany autizmus po encefalopatii..chapem tomu spravne,ze vrodeny autizmus vylucil na zaklade vylucenia mitochondrialnej poruchy u dcerky?
@tanapeta a tam vas poslali z andreasa?
mne to ale evokuje,akoby sa pozeral na tento problem len z jedneho uhlu-z tej specializacie na ktoru je..pises, ze vasa mala tie hladiny stresu len od urciteho obdobia, to ju teda testovali viac krat? vsetko az po ockovani,nie?resp az ked zacala mat viditelne problemy,co asi urcity cas trvalo,?
ako ,nevidim nikde na jeho vizitke,zeby sa specializoval na autizmus..a predokladam,ze tato diagnostika nie je hradena poistovnami..
on ako odbornik na mitochondriale problemy vylucil mitochodrialnu poruchu?, kedze vidim,ze je odbornikom v tejto oblasti....mitochondrialna porucha je sposobena genetickou mutaciou,ale nie je to jedina geneticka mutacia sposobujuca autizmus..
takze, ked povedal ,ze to nemala mat od narodenia,uzavrel to,ze to ma z ockovania?vy ste mali nejaku konkretnu reakciu po ockovani?
@denduska vies co,to dievcatko dostalo 6tu chorobu a vyzera to tak,ze bola ockovana pocas inkubacnej doby!..a ako lekarka aj vies ake komplikacie moze mat 6. choroba..az po neurologicke...
ockovat dieta zivou vakcinou pocas prebiehajucej choroby je KI a v tomto pripade to bud bola inkubacna doba,alebo slabo zacinajuca..vies, v USA ani v Britanii slaby soplik nie je KI ockovania..v Britanii sa ata nai nopytaju ,ci je dieta fit.proste sa ockuje ako na beziacom pase...
inac, som si spomenula na smutny pribeh, co @prevenar spominal v svojom fotoblogu,ze dieta zomrelo den po ockovani na meningitidu..ako,tak super rychla meningitida, ze jeden den mas teploty a druhy den si mrtvy je meningokokova..ale-aj na to uz existuje ockovanie..
nemyslim si, zeby protilatky proti rubeole z ockovania tak dlho vydrzali, rubeola je take ochorenie, ktore mnohokrat ani nevies ze prekonas ked si dieta, co ja viem tak som nebola ockovana a sla som na zdravotnicku skolu a ked si spominam tak chceli hepatitidu b a na zakladnej skole preockovali len tetanus. osypky som mala na 100% aj kiahne, nemyslim si, ze osypky su az take zriedkave,z e som sa nemohla s nimi stretnut prirodzenou formou a ano kamoskinho brata davali pred tymi dvoma-troma rokmi nakazit, ci bol ockovany to neviem. Ale tak poviem takto ockovanie nie je 100% ucinne a tiez 100% nechrani a aj teraz su pripady,z e ked sa dieta zaockuje MMR, ze dostane niektoru z tych chorob, jedna taka co dostalo jej dieta opypky po MMR, to bolo len nedavno je v nasej terminovej skupine, takze tak a okrem ineho som v irsku a tiez sa mi tu jedna kamoska nakazila osykami a je dospela a dlho sa z toho nemohla dostat a to len preto, ze ich neprekonala ako dieta a to je aj doledok ockovania, ze sa posuva vek kedy sa osypky vyskytuju a to neni sranda @veriiii @aristka

@tanapeta a vsak ona to aj tam pise, ze OCKOVANIE MOZE BYT SPUSTAC u PREDISPONOVANYCH deti..dalej by to mohla byt chripka,alebo ina infekcia stres, operacia atd..to mas ako s atopickym ekzemom, raz ho mas -ho moze spustit ockovanie alebo prikrmy,alebo ine alergke reakcie-senna nadcha..infekcie,stres..
ako citam tu na MK,ze AE je "problem "aj dost neockovanych deti..