Očkovanie detí s autizmom
Dobrý deň dcérka má autizmus ,mám strach ju zaočkovať povinným očkovaním 5 rocnu...ako ste na tom vy mamičky?
@majlo1234 kedze nie je potvrdené čo autizmus spôsobuje, tak nič nemôžu vyvrátiť. Môžu vtedy ked zistia príčinu autizmu.
@vilma7 je dôležité genetické vyšetrenie aj metabolické, aby sa zistila, alebo vylúčila príčina autizmu. Existuje napr v KE centrum pri Regionálnom ústave na Ipeľskej ulici, kde sa dá objednať a konzultovať rizikové deti, či sa má alebo nemá očkovať. Ja som očakávala do 1,5 roka a potom po ockova mi na 1,5 roka prestal robiť veci. Pochodili sme všetko a neurológ zakázal ďalšie očkovanie, lebo vzhľadom na genetickú diagnózu, ktorá môže spustiť aj autizmus aj iné sa nedoporucuje očkovať. Konkrétne očkovanie môže spustiť epilepsiu v našom prípade, aj keď ju nemáme, ani potvrdený autizmus, ale len genetické ochorenie, ktoré tvorí predispozíciu na iné ochorenia. Tiez doporučovali MRI mozgu, ale pod narkózou, lebo dieťa je malé, ale to sme odmietli. Radšej neočkujeme. Keď dokáže ísť na MRI bez narkózy uvidíme, čo bude v mozgu a následne preočkujeme, možno...
@klaudi77 choď si teraz prečítať článok, ako sa Európou šíria osýpky a lekári vyzývajú, aby sa zvýšila zase miera zaočkovanosti v populácii a potom si prečítaj, aké následky môžu osýpky zanechať. Lebo predpokladám, že ide o mmr.
@domka222 v USA Južná Karolína mala minulý rok najviac prípadov osýpok od roku 1991 a tento rok epidémia pokračuje, popri tom v tej oblasti majú malú zaočkovanosť
Maminy, tie co mate deti s PAS davali ste ockovat aj proti HPV virusu, resp. planujete? Dakujem
@klaudi77 ockovanie nesposobuje autizmus. Ta jedina studia z 90.tych rokov, ktora toto nepotvrdene tvrdila, bola uz milionkrat vyvratena odbornymi, pripadovymi studiami. Ockovanie, hlavne to MMR, sa podava vo veku, ked zacinaju byt deti v spektre „podozrive v spravani“. Preto rodicia casto opisuju regres, no je to len casova zhoda. Ockovanie moze byt tzv. spustacom, cize dieta, ktore sa narodilo s PAS, zacne po ockovani prejavovat od isteho veku priznaky. Ale rovnakym spustacom moze byt chripka, horucka..to nie je tak, ze ak je dieta v spektre a nedam ho zaockovat, zostane neurotypicke. A studie uz tiez davno dokazali, ze autizmus vznika kombinaciou roznych faktorov, ale panuje odborna zhoda, ze vznika uz v prenatalnom vyvoji. Cize este v brusku mamy.
Očkovanie nespôsobuje autizmus, ale môže riadne domrviť zdr. stav dieťaťa. Neočkovali sme a ani nebudeme, som zdravotník a videla som také reakcie, že ...
@klaudi77 autisti sa neockuju živými vakcinami. Práve kvôli ich diagnóze
S ockovanim je to ako inymi vecami v medicine : celkova anesteza, nove antibiotika, trhanie zubov, odstranenie znamienka, porod. V zanedbatelnom promile pripadov proste telo reaguje inak ako miliony ostatnych a preto vam daju pri anesteze podpisat poucenie o rizikach vratane smrti.
Niekto sa zase boji lietadla, hoci je vacsia sanca zomriet v taxiku na letisko.
Len neviem preco ma dieta trpiet pre hlupost a fobie matky.

@anonym_3b1702 môže to niečo vyvolat?
@klaudi77 choď si teraz prečítať článok, ako sa Európou šíria osýpky a lekári vyzývajú, aby sa zvýšila zase miera zaočkovanosti v populácii a potom si prečítaj, aké následky môžu osýpky zanechať. Lebo predpokladám, že ide o mmr.