Očkovanie detí s autizmom
Dobrý deň dcérka má autizmus ,mám strach ju zaočkovať povinným očkovaním 5 rocnu...ako ste na tom vy mamičky?
tiež máme PAS z očkovania a tiež viac neočkujeme. Ani deti ktoré mali predtým všetky očkovania .
Strach z toho, ako vazne ochorie alebo zomrie na banalnu chorobu, pred ktorou chrani ockovanie, ten nemas ? Necitaj konspiracne nezmysly a riad sa radami lekarov.
tiež máme PAS z očkovania a tiež viac neočkujeme. Ani deti ktoré mali predtým všetky očkovania .
@anonym_3b1702 môže to niečo vyvolat?
Prečo mas strach?
@anonym_bef68f že by sa jej autizmus mohol zhoršiť je na tom dosť dobre ..
Nemusis mat strach, konzultuj s pediatrom.
Inak, je vyvratene, ze povinne ockovanie sposobuje autizmus
Ja mam PAS a nikdy mi to nic nespravilo, dve deti NT a ockovane
Strach z toho, ako vazne ochorie alebo zomrie na banalnu chorobu, pred ktorou chrani ockovanie, ten nemas ? Necitaj konspiracne nezmysly a riad sa radami lekarov.
@patrike keby si mala dieťa s touto diagn. - písala by si aj ty inak.
Nemusis mat strach, konzultuj s pediatrom.
Inak, je vyvratene, ze povinne ockovanie sposobuje autizmus
@majlo1234 skús ísť na workshop a budeš iného názoru. napr. ZV
@anonym_3b1702 Este raz : je tu nicim (okrem konspiracnych webov bez dokazov) neovereny nazor o zhorseni alebo vzniku autizmu ockovanim. Voci tomu stoja realne a potvrdene pripady tazkeho priebehu choroby alebo smrti pri vynechani ockovania. Co si vyberies ?
@anonym_3b1702 já mám dítě s PAS a opravdu mám větší strach z nemocí, proti kterým očkujeme, než z toho, že by se mu zhoršil autistický stav. Má všechna povinná plus i některá nepovinná očkování a ve své podstatě, čím méně očkovaný byl, tím byl na tom s projevy PAS hůř 🤷♀️
Starsi syn ma velmi vzacny geneticky autoimunny defekt a ockovali ho po zlej reakcii uz len pod dozorom a mono vakcinami priamo od vyrobcu...konzultuj to s pediatrom, on vie presne vase problemy a vie vyhodnotit vase rizika a plusy ockovania...
btw. moj druhy syn ten autizmus ma, ockovany prvy krat az po troch rokoch, kde priznaky boli uplne jasne (neockovala som ho kvoli tej reakcii, co mal na ockovanie starsii syn v tej dobe a nevedeli sme este priznaku, az na genetike...)... .takze mi povedz, s coho to asi mal-ma...
Nemam rada scenare, nikto nehovori, ze ockovania su bez vedlajsich ucinkov, ano su deti, ktore maju vedlajsie ucinky vzhladom na svoj individualny stav, genetiku, predispozicie, ale to riziko tych chorob a vedlajsich ucinkov tych chorob je podstatne vyssie...
@anonym_ae7c2e Zmena veci A po udalosti B nic nedokazuje, len tie dve sli v case po sebe. Dieta sa zmenilo aj ked prisla zima alebo sa rano napilo caju. To je len dodatocna konstrukcia a spajanie niecoho, co nesuvisi.
Napriek tomu ze verim ze autizmus mojho syna nesposobilo ockovanie, verim ale aj tomu ze mu nepomohlo ze bol vo velmi skorom veku 1m, 2m a 3m a v 1r plne ockovany kedze nebol neurologicky uplne v poriadku. Nevravim ze by som ho nedala ockovat ale pockala by som davala by som postupne kedze sme davali aj nepovinne ockovania. Preockovany zatial nebol, ma uz 7, na odporucania dr vzhadom na jeho dg pretoze nikdy nevieme co by u neho mohlo sposobit regres. Ale musim povedat ze keby vobec nebol ockovany, my nikam nechodime s nikym sa nestretavame koli jeho dg, v skole ma mini kolektiv deti kt ziju podobne ako my takze pravdepodobnost ze by sa niekde nakazil je minimalna. Toto je presne ten pripad kedy sa vyuziva kolektivna imunita kedze tieto deti vacsinou nemaju len jednu dg ale maju aj ine diagnozy a aj ockovanie ale aj vyssia horucka ci inak bezne lieky u nich mozu sposobit zhorsenie stavu. A nikto nechce aby mu dieta kt roky uci rozpravat chodit na wc a aspon akotak fungovat koli jednemu rozhodnutiu zo dna na den prosto fungovat prestalo.
@vilma7 Chápem to správne, že podľa tejto logiky by mohla mať vplyv na autizmus aj vojna na Ukrajine?
@anonym_3b1702 Este raz : je tu nicim (okrem konspiracnych webov bez dokazov) neovereny nazor o zhorseni alebo vzniku autizmu ockovanim. Voci tomu stoja realne a potvrdene pripady tazkeho priebehu choroby alebo smrti pri vynechani ockovania. Co si vyberies ?
@patrike mám ti písať ešte raz? hádam si natoľko inteligentná že si to prečítaš zas a znova čo som napísala predtým.
Aj lekári vedia svoje o očkovaní. len to nebudú roztrubovať medzi bežných ľudí. Však to by už dieťa nedal zaočkovať ozaj nik - od strachu.
Mám tiež dieťa s pas, ockujem normálne, samozrejme tiež mám trocha strach, ale viac sa bojím aj tich chorôb, aj na pracujem v zdravotníctve. Našťastie zatiaľ vždy všetko ok a žiadne zhoršenie po očkovaní nebolo
Sa tu fakt ideme bavit o vzniku autizmu? Opakujem syn ho ma a ockovany ani nebol v tej dobe... a autizmus bol dokumentovany symptomaticky dlho pred akymkolvek ockovanim, v minulosti... je tam silna geneticka zlozka, hlavne ta duplikacia v rodine alebo medzi surodencami by mohla casom priniest nove poznatky.. hlavne ta kombinacia viacerych faktorov a roznych odtienov na autistickom spektre... co nedava jednoznacnu jednoduchu odpoved... nie je to len jedna vec, to by bolo velmi jednoduche, keby sme prestali nejaku zlozku ockovacej latky pouzivat a tadaaa, ziadne dieta uz nebude mat autizmus...
Sa tu fakt ideme bavit o vzniku autizmu? Opakujem syn ho ma a ockovany ani nebol v tej dobe... a autizmus bol dokumentovany symptomaticky dlho pred akymkolvek ockovanim, v minulosti... je tam silna geneticka zlozka, hlavne ta duplikacia v rodine alebo medzi surodencami by mohla casom priniest nove poznatky.. hlavne ta kombinacia viacerych faktorov a roznych odtienov na autistickom spektre... co nedava jednoznacnu jednoduchu odpoved... nie je to len jedna vec, to by bolo velmi jednoduche, keby sme prestali nejaku zlozku ockovacej latky pouzivat a tadaaa, ziadne dieta uz nebude mat autizmus...
@patrike povedz to matkám detí, ktorým po očkovaní zostali deti s trvalým poškodeným zdravím. Nie sú robené žiadne výskumy, že to nespôsobuje trvalé následky a keď sa proti tomu niekto ohradí je umlčaný a zastrašovaný. Ak sa lekár postaví proti očkovaniu automaticky mu je odobraná licencia a ver mi, že lekári svoje deti neočkujú.
Je to Big Pfarma biznis zarábajú sa na tom miliardy.
@anjelicek26 nikto tu netvrdí, že sa deti nerodia s autizmom !! Ak má matka zvýšené hladiny ťažkých kovov v tele, je vyššia pravdepodobnosť, že sa dieťa narodí autistické a niektoré vakcíny obsahujú ťažké kovy. Tiež sa tehotným ženám a deťom neodporúča pravidelne konzumovať niektoré druhy rýb s vyšším obsahom ťažkých kovov.

Prečo mas strach?