Očkovanie v 13-tich rokoch: Áno alebo nie?
Ahojte, v prvom rade by som chcela podotknúť, že nie som zarytý odporca očkovania,ale ani jeho zástanca. Nemám záujem vyvolať búrlivú diskusiu, zaujímajú ma len názory a skúsenosti.
Zaujíma ma, či je tu niekto kto svoje dieťa neočkuje,prípadne prestal očkovať. Moje deti majú všetky očkovania od narodenia, ale posledné roky je to už všelijaké. Dcéra má byť teraz preočkovaná, ale zvažujem že ju očkovať nedám. Desim sa toho, čo môže očkovanie spustiť. Na druhej strane mám obavu, že ak by sa niečo stalo, budem si to vyčítať. Je tu niekto kto v tomto veku dieťa neočkoval?
Ďakujem pekne za odpovede.
@katwenka a teba rodičia dali zaočkovať? Moje deti som zaočkovať dala povinnymiockovaniami, aj na HPV, dve dcéry, malého keď bude mať na to vek tiež.
my radi cestujeme do azie a tak takze zakladne ockovania maju, lebo ak by nahodou niekde v thajsku mal nejaky uraz a dostal tetanus (mala sanca ale je) alebo v lietadle cierny kasel ktory bol teraz rozsireny tak cestovne poistenie by dalo ruky prec ak by nemal povinne ockovania.
V dnesnom scestovanom svete by som si nedovolila nezaočkovat deti vsetkymi povinymi ockovanuami a este nejakymi navyse
Podla mozneho rizika napr.proti hepatitide.
V dnesnej dobw umierat na tetanus ci zaskrt kebo rodicia zavahali...no,hmm
Jedine čo si môžeš vyčítať v budúcnosti, že si bola blbá a nedala zaočkovať, potom bude neskoro teraz chodia po celom svete deti a áno vracajú sa choroby minulosti, nechápem čo teraz váhaš, možno by bolo dobré vypnúť internet
V dnešnej dobe, keď je čierny kašeľ na vzostupe, je maximálne nezodpovedné nedať zaočkovať dieťa. Tetanus detto. Jedna vec je báť sa zaočkovať, druhá vidieť dieťa trpieť tvojou chybou
@katwenka pri ockovani na covid alebo chripku som tiez opatrna, ale pri povinnych by som neriskovala. neviem kedy sa preockovava napriklad rubeola, ale tam ak je v dospelosti zena neockovana a ochorie pocas tehotenstva, viem ze je to zriedkave, ale stat sa moze, tak dieta ma take vady, ktore nie su zlucitelne so zivotom, beznejsi je napriklad mumps, v tehotenstve dieta moze mat vazne poskodenie sluchu.
a potom presne s tym cestovanim, raz som citala clanok, kde bol rozhovor s nejakym lekarom z ambulabncie tropickych ochoreni, presne nazov si nepamatam, tak hovoril, ze sa stava, ze pridu rodicia, co cely zivot nedavali dieta ockovat, a zrazu chcu cestovat do azie, afriky a chcu dat dieta zaockovat na vsetko a najlepsie ihned.
V dnešnej dobe, keď je čierny kašeľ na vzostupe, je maximálne nezodpovedné nedať zaočkovať dieťa. Tetanus detto. Jedna vec je báť sa zaočkovať, druhá vidieť dieťa trpieť tvojou chybou
@anonym_fa51b1 a tretia vec je vidieť dieťa s nejakou autoimunitnou chorobou po očkovaní, tipu cukrovka a pod.
@anonym_fa51b1 a tretia vec je vidieť dieťa s nejakou autoimunitnou chorobou po očkovaní, tipu cukrovka a pod.
@anonym_fea179 to nedostane dieťa z očkovania, to si ľudia už prispôsobia tomu aby na niečo to mohli zvaliť, predispozícia je sviňa
@katwenka moje sú zaočkované všetkými povinnými plus HPV. Teraz by som neočkovanie určite neriskovala, mnohí rodičia už pred x rokmi prestali dávať deti očkovať, kolektívna imunita je v keli. Momentálne majú v synovej škole čierny kašeľ… no paráda…
@katwenka mam nápad, poďme prestať všetci očkovať a začnime zomierať na choroby, na ktoré sa kedysi umieralo vo veľkom a vďaka očkovaniu sa postupne zredukovali! 👍
@katwenka moje sú zaočkované všetkými povinnými plus HPV. Teraz by som neočkovanie určite neriskovala, mnohí rodičia už pred x rokmi prestali dávať deti očkovať, kolektívna imunita je v keli. Momentálne majú v synovej škole čierny kašeľ… no paráda…
@anonym_9463f4 a čoho sa bojíš, keď máš očkované dieťa?
Moja 11 ročná má všetky očkovania a plánujem ju dať aj na HPV. Nevidím žiadne výhody alebo dôvody ju očkovať nedať
Ja som nedala dcéru v 13, ani teraz syna. Rozhodli sme sa nedať už očkovať deti po cirkuse s covidom, ale je rozdiel, či je to živá vakcína alebo MRNA vakcíny. Napr. proti tetanu som sa dala aj ja preočkovať. Rotavírusy u detí určite nie. Rodič je zodpovedný, nie doktor, oni len vyskakujú...mám kamošku má 5 deti, ani jedno nie je zaočkované ničím, a zatiaľ nemali nič žiadnu takú chorobu...
Nechápem kam už niektoré matere podeli rozum.. to naozaj chcete zo svojich detí urobiť čiernych pasažierov?? Očkovanie zachraňuje životy.. a už niektoré konečne otvorte oči!!
@katwenka a teba rodičia dali zaočkovať? Moje deti som zaočkovať dala povinnymiockovaniami, aj na HPV, dve dcéry, malého keď bude mať na to vek tiež.
@zdenka11081983 múdro.. radosť čítať, že sú ešte aj normálne mamy a rodičia
@anonym_fea179 netrep! Nič také očkovanie nespôsobuje.. používaj tú vec čo máš na krku aj na rozmýšľanie - nielen na česanie.
Ja som nedala dcéru v 13, ani teraz syna. Rozhodli sme sa nedať už očkovať deti po cirkuse s covidom, ale je rozdiel, či je to živá vakcína alebo MRNA vakcíny. Napr. proti tetanu som sa dala aj ja preočkovať. Rotavírusy u detí určite nie. Rodič je zodpovedný, nie doktor, oni len vyskakujú...mám kamošku má 5 deti, ani jedno nie je zaočkované ničím, a zatiaľ nemali nič žiadnu takú chorobu...
@frzeiovn dobre.. čím viac neočkovaných tým menej neočkovaných... 😀😀
Ja mám zaočkované deti na povinné očkovania, mimo toho nič. Najmladšiemu synovi dala dr do rúk leták o očkovani proti HPV, prečítal si a povedal, že ak teda existuje 100 rôznych druhov hpv, ako tam bolo napísané a očkovanie chráni proti 9tim z nich, tak sa očkovať nedá. Sama som bola prekvapená, ako zareagoval, neskôr keď som nad tým premýšľala tak som s ním musela len súhlasiť.
Ty keď to tak citiš, že by riziko mohlo byť u tvojho dietaťa vyššie než prínos- urob podľa seba.
@anonym_9463f4 a čoho sa bojíš, keď máš očkované dieťa?
@anonym_fea179 nebojím sa, len radím autorke nešpekulovat, nakoľko sa u nás začínajú vyskytovať choroby, ktoré tu roky nebolo vidieť
@frzeiovn však keď už dieta nejakú dostane, bude neskoro… načo vlastne deti vystaviť niečomu, čo u sa dá predísť…
@frzeiovn preboha a co ma covid vakcina s očkovaním na zaskrt, čierny kašeľ... prečo toto robite svojim deťom? Prečo keď je možnosť im ako rodičia nedáte to co ste sami dostali ako deti? Ďalšia ved je očkovanie na HPV. To je tak dôležité.
@katwenka Tak pokiaľ ide o očkovanie, ktoré je tu už roky rokúce a nebudú robiť skúšobnú vzorku z tvojho dieťaťa tak by som sa nebála.
Ak je to niečo nové, rýchlokvasené určite by som do toho nešla.
Ale väčšinou tieto povinné očkovania zaužívané sú ok a majú za sebou naozaj riadny vývoj a riadne klinické testy. Ale urob si podľa seba

@katwenka je vela ludi, co nemaju zaockovane deti. Ja tiez nie, syn je uz dospely, prestala som ho ockovat v 3 rokoch a dcera 15 nie je vobec. Ziju 🙂