icon

Oľutovali ste neočkovanie?

julka82
9. mar 2015

Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info

lucka127
11. mar 2015

@sanym no na toto sa nazory tiez lisia🙂 u nas ked bola vysoka som podala, ono sa to meni kazdy rok toto a co mam odsledovane stare veci sa vracaju naspat🙂 najskôr nebolo spravne podavanie jedal do uknoceneho 6teho mesiaca dojcenych deti teraz vraj treba uz od 4teho mesiaca🙂 tak si vyber..na zaklade vlstnych skusenosti s nasimi ja som ho preventivne vzdy podala pri vysokej teplote a nikdy viac sa nam od tej prvej udalosti neopakovali..a riskovat ze dalsiemu dietatku to nedam pri vysokej teplote to nebudem drobec mi nebude dychat omodrie pri febrilnych a vtedy mam dat diasepam no neviem ci by som bola toho schopna,,to prosim neber zle neutocim len rozmyslam ak by sa to prihodilo🙂co by som robila lebo fakt ten jeden x stacilo neprajem nikomu..:(

lucka127
11. mar 2015

@gabinecka_ ja by som to tiez nedala ockovat,same o sebe co u nas blazneli minuly rok boli akesi brutalne kopec deti skoncilo v nemocniciach co sa im urobili do hrdielok a zle sa dychalo a podobne + tento chlapcek co mu to sadlo do kolena chuda ten bol zavrety na infekcnom a a j tak to nevyriesili nakoniec sli k bylinkarovi kde prirodnymi recptmi cosi s tvarohom mu davali a stiahli to

sanym
11. mar 2015

@lucka127 v pohode. Ja mám tiež skúsenosť s febrilnými kŕčmi u dieťaťa. Odvtedy som mala doma rektálny Diazepam, syn mal viackrát vysoké horúčky, ale nepodala som ho. Môj strach z podania tohoto lieku bol vždy väčší než strach z kŕčov. Našťastie sa kŕče neopakovali.

nina88
11. mar 2015

Mam 3 deti. 10 rocnu dceru, skoro 5 tocneho syna a 14 mesacneho syna. Dcera je plne ockovana. Ma atopicky ekzem, same alergie, non stop sa trapime s infektami rozneho druhu. 5 rocny syn chodi 2 roky do skolky a antibiotika este nebral. Jeho imunita je neposkodena. Krasne sam bojuje a nikdy nebol viac ako 3 dni chory. Ten najmensi zatial uplne ok. Nieco na tom isto bude. Je skoda, ze vakcinaciu takto skorumpovali, lebo myslienku ma skvelu. Nuz ale vrazit do dietata 6 chorob naraz, nemoze nikdy dobre dopadnut. Nemam rada tieto temy, lebo vzdy sa najde niekto mudry, co diskusiu zvrhne do hadky. Nech si kazdy urobi podl svojho pocitu a nemoze sa rozhodnut zle. 🙂

keischa
11. mar 2015

Len clovek, ktory je skutocne presvedceny o spravnosti neockovania, nikdy nebude lutovať neočkovanie

lucka127
11. mar 2015

@nina88 velmi pekne napisane viacere maminky by si mali brat priklad a zbytocne neutocit,takze dve si ockovat nedala vsak?

kubuliatko
11. mar 2015

myslim si ze je neobjektivne porovnavat deti rozneho veku. tiez treba pozerat na to ci je dieta v destkom kolektive ako jasle a skolka a ktory rok tam je. ja mam prveho syna ockovaneho a zacal chorlaviet po nastupe do skolky. prvy rok katastrofa a druhy rok je to uz fajn. a dcera bola do roka neockovana a bola chora stale lebo starsi surodenec nosil vsetko z o skolky domov.

morandia
11. mar 2015

@blevka ANO, nevie chodit

doma1
11. mar 2015

,,,áno oľutovala som neočkovanie.
Ak by bol môj syn zaočkovaný proti kiahňam, nedostal by kiahne od iných (nezaočkovaných) detí a nemusel by bojovať o svoj život na JIS so zápalom mozgu koncom minulého roka,,,

andromeda_ja
11. mar 2015

@doma1 Ale proti ovcim kiahnam sa neockuje povinne. Je to dobrovolne ockovanie a ockuje sa 2x.

kahlann
11. mar 2015

@gabinecka_ ja viem ze pri kazdom ockovani sa moze stat rozneho vela. beriem to ale tak ze ked nedam zaockovat a mala ich nedostane tak moze mat "problem" pri tehotenstve lebo nevieme co a ako bude.
ja ked som ju cakala tak deti kamosiek to tu v susednom baraku mali. a ked sa prve vyhadzalo tak mi okamzite volali. nastastie som ich mala prekonane. naozaj je to individualne od deti. kolegyna co ma svagrinku tak tam deti su zaockovane a dostali kiahne ale mali lahky priebeh. len jednu co maju chorlavejsiu tak ta si to odtrpela najviac. inak to preslo a ona sa nestazovala.

gabinecka_
11. mar 2015

@kahlann určite je fajn ak mali ľahký priebeh, ale to nikdy dopredu nevieš ako to bude. Napr. ja by som neriskovala pásový opar u dieťaťa za blbé kiahne.. a zasa je to dookola o tom istom, každý alebo teda aspoň dúfam že každý kto očkuje alebo aj neočkuje to robí preto, že je presvedčený že robí pre svoje dieťa to najlepšie 🙂 Presne preto je dôležité aby bolo očkovanie slobodnou voľbou rodiča.

tortelinka
11. mar 2015

@morandia môžem sa opýtať, ako súvisí neočkovanie a to že nemôže chodiť?

kahlann
11. mar 2015

@gabinecka_ pasovy opar tiez mozes dostat hocikedy v zivote. a tiez moze byt priebeh jednoduchy a tiez zlozity.
ja som za ze je to slobodna volba ale nech sa nerobi propaganda neockovania. niekedy mi to pripada ze do mna co ockujem deti skor bude niekto skakat ze co robim. ale ja do matky ktora sa rozhodla neockovat skakat nebudem. tazke je o tom pisat. ale napriklad z celej nasej skupiny co sme tu s terminom porodu nikto nemal z ockovania zatial nic vazne. takze ....stat sa moze ale tak isto nemusi. rodic nevie s akou predispoziciou sa mu dieta narodi a moze sa to potom zvalovat na cokolvek

morandia
11. mar 2015

@tortelinka NIE NEOCKOVANIE ,ale zaockovanie MMR ,A POTOM DIETA PRESTALO CHODIT

andromeda_ja
11. mar 2015

Dobre, nechajme volbu ockovania na kazdeho rodica, ale s tym, aby brali osobnu zodpovednost za kazde rozhodnutie Ci uz za a pridu komplikacie, alebo aj proti a dieta ochorie na danu chorobu - v tom pripade by som naklady s liecbou dala k uhrade rodicom a plus pokuta za sirenie nakazlivych chorob. Co sa tyka neziaducich ucinkov po ockovani, tak nie su o nic ine ako neziaduce ucinky po mnohych antibiotikach ci inych liekoch. Preco potom antibiotika date dietatu, ale vakcinu nie?

tortelinka
11. mar 2015

@morandia aha, ale téma je, "oľutovali ste neočkovanie?"...je mi ľúto, čo sa stalo, a ako ste na tom, zlepšuje sa vám stav? môj malý čaká zatiaľ na prvé, mám stres z toho, starší syn nemal žiadne problémy so žiadnym očkovaním

sorciera24
11. mar 2015

@andromeda_ja ak si fajciar, uzivatel drog napr. zaplati liecbu, kludne aj inak...inak nevidim logiku, nakolko odvadzam do zdrav. poistovne dost velke peniaze! 😠
ATB.....dam svojmu dietatu len v krizovych situaciach...ekdy by uz boli vyslovene envyhnutne........teda benefit by bol vyssi ako NU....kdezto vakcina nesluzi na leicbu uz daneho ochorenia, ale len ako rpevencia (aj to s otaznikom...nakolko vobec nemusite do styku s danou chorobou prist....)...vidite ten rozidel? 😅

andromeda_ja
11. mar 2015

@sorciera24 Ano, choroba sa nemusi navonok prejavit. Pri prekonani riadnej choroby sa mozete stat bacilonosicom a tak umoznit mutacii a zmarenia ucinku vakcinacie obyvatelstva - vidite ten rozdiel?

gabinecka_
11. mar 2015

@kahlann skákať by nemal nikto do nikoho, každý môže mať na vec svoj názor, je to háklivá téma, nakoľko sa týka zdravia našich detí. Nechcem aby mi štát niečo prikazoval a keď sa už stane niečo, tak zodpovednosť neprevezme a tvári sa že nič nesúvisí s očkovaním, to je tiež jedna z vecí ktoré mi vadia..

sorciera24
11. mar 2015

@andromeda_ja vyborne ste to napisali, lebo bacilonosicom sa mozete stat i vy ci vase dieta, ked bude zaockovane, elbo rpave pri tom nemusi dana choroba uplne prepuknut a vy (aj ked ockvoana) ju budete sirit dalej;)....presne tak..... 😝

andromeda_ja
11. mar 2015

@sorciera24 Neockovane obyvatelstvo je dovodom preco sme sa tychto chorob, na ktore ockujeme, este uplne nezbavili a dokonca sa nam vracaju v zmutovanej podobe a infikuju ockovanych. DAKUJEME! Ale tesime sa, ze sa ockovanim podarilo zbavit aspon pravych kiahni.

sorciera24
11. mar 2015

@andromeda_ja po tomto vasom klinci snad ani nemam, co dodat 😕 😅 😎 tak si to myslite dalej, len ma nenutte ockovat moje dieta, kt. si to uz po ockovani hnusne odskakalo...DAKUJEM!

andromeda_ja
11. mar 2015

@sorciera24 Ja Vas nenutim, je to Vase rozhodnutie, ktore ale ovplyvnuje aj buducnost tych mojich....

doma1
11. mar 2015

@andromeda_ja áno viem, že (bohužiaľ) nie je povinné, dr. vravela, že na SK asi piaty rok očkujú,,,,keby som mala túto informáciu, dali by sme sa hneď zaočkovať proti tomuto vysokonákazlivému ochoreniu a nemuseli teraz riešiť následky,,,

sorciera24
11. mar 2015

@andromeda_ja v poriadku, ale tak ako si vy chranite vase, aj si to moje....ako prepacte, ale ano, v tomto som sebec, kvoli vasim nerisknem znovu to, co som prezila.....a neprajem to ani vam....uz som to okusila a trpko olutovala!....(a to uz je aj k teme)...tak to skuste aspon pochopit...ked uz nic...

tin007
11. mar 2015

@andromeda_ja Vedome sirenie infekcnych chorob je uz aj v sucasnosti postihovatelne; preto moze napr. sud nariadit ustavnu liecbu choremu na TBC, ak sa odmieta podrobit ambulatnej liecbe. Takze ak teraz mas preukazetelne dokazane, ze si chora napr. na cierny kasel a pojdes na divadelne predstavenie, kde budes kychat a smrkat na ludi, tak mozes byt trestne stihana.

andromeda_ja
11. mar 2015

@doma1 Je mi to uprimne luto a verim, ze uz je v poriadku. Medzi povinne ockovania by som pridala aj ockovanie proti rotavirusom. Ja som neolutovala. Ked mi vravia mamicky, ktore nemohli alebo nestihli proti tomuto zaockovat, ako ich to chytilo a skoncili v nemocnici... Je mi z toho smutno. A potom pridu mudri ludia, ktori vytiahnu ojedinele pripady, ktore nepredstavuju ani promile z celeho obyvatelstva a ohanaju sa s tym ako sa to ma uplne zakazat... Moja dcerka po ockovani proti rotavirusom dostala z toho ockovania tiez neziaducu reakciu - samotne ochorenie, ale nastastie, kedze slo o oslabene virusy, tak to trvalo len dva dni a bolo to o dost miernejsie.

andromeda_ja
11. mar 2015

@tin007 Ano viem, len som to chcela zhrnut dohromady 🙂

liv1
11. mar 2015

@andromeda_ja tak potom nech sa paci, nech vsetci co fajcia, chlastaju, droguju, nezdravo sa stravuju, platia zdravotnu starostlivost z vlastneho, a plus ti co su v nemocnici lebo naburali pod vplyvom a nech aj ti co svoje deti poriadne neobliekli a ochoreli, aj ti co chorobu prechodili a znova ochoreli. A hlavne, nech pokutu dostanu vsetci, co poslu dieta do skolky, skoly ci detskeho kutika chore!!! Lebo ti nezodpovedni rodicia ovplyvnuju zdravie ostatnych. Takto sa na to neda pozerat vsakze.