Pediatrička ma tlačí do očkovania proti rotavírusom
Chcem sa opytat na vas nazor, lebo sa citim ako najhorsia matka na svete. Moja pediatricka ma tlaci do ockovania proti rotavirusom, ze je to teraz hrozne v nasom okrese a vsetky deti koncia na infuziach. Lenze ja som si citala tie pribalove letaky a mam z toho hrozny strach, kamoska mala po tom malého tyzden v horuckach a uplne mu to rozhasilo travenie. Ked som povedala lekarke ze si to este rozmyslim, tak na mna vybehla ze som nezodpovedna. Teraz neviem ci mam dat na jej rady lebo je odbornik, alebo pocuvnut svoj instinkt a nedat to. Manzel vravi ze prehanam, ale on s tym dietatom nebude doma ked mu bude zle.
@belllinka myslim, ze ano. Ta vakcina chrani pomerne dlho podla vsetkeho voci tomu zlemu priebehu. Vraj dokaze pomoct aj napr pri nejakych hnackach napr na dovolenke. Musim povedat, ze syn za tych 5,5 roka mal tie brusne chripky o dost jemnejsie ako my dospelaci. To my sme boli na srot dva tyzdne.
@kiki68 tá vakcína chráni tak 2-3 roky, potom jej účinok prudko klesá.
@anonym_autor prečo sa matky stále potrebujú hrat na odborníčky na všetko???? Prd tomu rozumieš co je na pribalovom letáku..keby není Google tak nemas ani sajnu.
Ale Google nebudeš potrebovať keď bude dieťa po nejakej silnejšej viroze odvezene na kapacky do nemocnice. Vtedy to pochopíš snáď aj sama.
Je to tekutina ktorú dieťa vypije. Nie je to jed.
To je to taky problém? Raz ti bude olizovat piesok na pieskovisku a ešte budeš rada ze je očkované.
Ale keď bude mať dieťatko soplicek ci vyrazticku tak to u bude pediatrická dobra a budeš jej vyvolávať kvôli každej kravine?
Hovby máš inštinkt..toto sa nevolá instinkt.
Aká vakcina, keď nebol ockovany? Prave preto, ze mu nenicim imunitu zbytočnou chemiou bol zdravy. Okrem ineho.
@anonym_649c53 pár desiatok rokov dozadu neničili imunitu zbytočnou chémiou, boli zdravý a predsa bola vysoká detská úmrtnosť
aj moja starká porodila 4 deti z toho 2 zomreli do pár mesiacov na detské choroby
Dcéra dostala rotarix spolu s prvým povinným očkovaním a nemala žiadne nežiaduce účinky. Zvýšenú teplotu a jeden deň redšiu stolicu. Inak rotarix takto dostali všetko malé deti v našej rodine, dve švagrinej, jedno strýkovo a teraz naposledy sestrina malá a žiadne nemalo nežiaduce účinky iné, ako som spomínala u nás.
@anonym_autor ja ta iba poprosím, keď ho očkovať nedáš a skončí v nemocnici, aby si si prípadnu liečbu na JISke zaplatila sama a v plnej výške. Ďakujem ti
@anonym_385eca fajn tak potom podme dat platit liečbu alkoholikom , fajčiarom
@belllinka myslim, ze ano. Ta vakcina chrani pomerne dlho podla vsetkeho voci tomu zlemu priebehu. Vraj dokaze pomoct aj napr pri nejakych hnackach napr na dovolenke. Musim povedat, ze syn za tych 5,5 roka mal tie brusne chripky o dost jemnejsie ako my dospelaci. To my sme boli na srot dva tyzdne.
@kiki68 praveže nechraní dlho, je nutné preočkovanie
a nie je na všetky druhy rotavirusov, to sa ani nedá, pretože mutuju ..
@anonym_fec739 dieta si žiadne ZP neplati, platí ho za neho stat, teda my všetci. Tak pokial tu budeš mudtovat, aspoň si nastuduj co a ako je.
@anonym_385eca A? Ešte stale sme sociálny stat podla Ústavy
@anonym_autor ja ta iba poprosím, keď ho očkovať nedáš a skončí v nemocnici, aby si si prípadnu liečbu na JISke zaplatila sama a v plnej výške. Ďakujem ti
@anonym_385eca ja zase teba poprosim , aby si sa zdrzala tychto debilnych drystov... si ako vazne myslis, ze ockovane na rotu nekoncia v nemocnici? v drvivej vacsine vsetky kvoli rychlej dehydratacii maleho organizmu...
Tak si okrem pribalovych letakov precitaj aj ako moze dopadnut infekcia rotavirusom. Tvoj instinkt je viac ako dlhorocne studium lekara a vyskum a testovane vakcin ?
@patrike jezis... a teraz ktory lekar studoval lepsie? jej lekarka co ju tlaci alebo moj pediater , ktorý povedal nie.. hm,?
Bala som sa a bojim sa vzdy pri vsetkych ockovaniach. Ale dala som, vzdy vsetko, co som mohla. Ak sa vieme vyhnut nejakemu hnusu, za teichu neprijemnosti mi to stoji. Ockovanie proti rozavirusu babatka znasaju spravidla dobre. Ale ty si matka, rozhodni sa ty
@autorka a druha vec. Je to nepovinné očkovanie, pediatrička ťa nemá co "tlačiť" a v prípade odmietnutia byt nepríjemná. Uz by som rozmýšľala, či je to "vhodná"lekarka pre moje dieťa.
@patrike jezis... a teraz ktory lekar studoval lepsie? jej lekarka co ju tlaci alebo moj pediater , ktorý povedal nie.. hm,?
@krasneleto tvoj pediater povedal nie snáď asi kvôli niečo inému. Ci chceš tvrdiť, že ma rovnaký zdravotný stav ako tvoje dieta? Asi tazko
@anonym_385eca prosím ta, čo tu dramatizujes. Kamošky mali očkované deti na rota a skončili v nemocnici. Tým potom čo? Budú preplácať odškodné?
nasi su ockovani. Vzdy, ked boli v skolke, v skole grcacky, tak ich to vacsinou obislo. Po jednom raze to chytili, ale tak, ze za pol dna im nic nebolo, co ine deti to mali aj 3-4 dni. My, rodicia, ked sme to od nich chytili, tak sme boli KO.
A nikdy im nic nebolo zo ziadneho ockovania.
Bola som nedávno so synom na infekčnom a plno malych bábätiek tam bolo s rotavirusom. Nad tym som ani len neuvažovala. Dieťa z nasej rodiny tiež skončilo v nemocnici, nebolo očkované.
@anonym_autor mam 3 deti, 2 som nedala ockovat, obaja skoncili v 8 mesiacoch v nemocnici na infuziach. Tretiu som zaockovat dala, ziaden problem nikdy nebol.
Ja som presvedcena, ze ockovanie - co je vlastne vakcina na prehltnutie, cize nic bolestive - v nasom pripade bolo dobre rozhodnutie.
@anonym_autor tak smutne je, že ťa do toho musí Dr "tlačiť". Si matka, či?
Keď takto vystrájaš pri rota očkovaní, tešíme sa na diskusie o hexavakcíne a MMR 😵
Každému kto číta príbalový leták akejkoľvek vakcíny a boji sa nežiaducich účinkov, odporúčam, nech si prečíta reálne príbehy ako končia deti ktoré prekonajú chorobu voči ktorej mohli byť očkované. Je to šokujúce, že matku viac vystraší vakcina kde je minimálna možnosť nežiaducehi účinku ako samotna choroba a vysoké riziko veľkých komplikacii. Nerozumiem tomu. Choroby sa nebojíte.
@anonym_autor tak smutne je, že ťa do toho musí Dr "tlačiť". Si matka, či?
@bielasovicka co to ma s tym, ci je matka??
Preco vlastne toto ockovanie nie je povinne, ked je take super?
@bielasovicka co to ma s tym, ci je matka??
Preco vlastne toto ockovanie nie je povinne, ked je take super?
@belllinka vela ockovani je osoznych ale nie su povinne lebo na to nie su zdroje z verejneho poistenia. Takze to, ci je ocko povinne neurcuje, ci je super alebo nie.
@anonym_915bfc to ano, treba do tych deti napichat vsetko, co je dostupne na trhu 👍
@belllinka to nech si samozrejme kazdy zvazi ako uzna za vhodne. len teda mi nedovoli poznamenat, ze pri liecbe sa do dietata tiez napcha kadeco a kedze ide o zavazne choroby, este mu casto pri tom ide aj o zivot...
preco vahas s ockovanim? Je to jediny nastroj ako sa chranit proti virusom a zastavi choroby.
Moja nebola ockovana a prekonala rotavirus len s nechutenstvom.. odmietala mlieko.. pila len v spanku.. kamoska ma chlapca a ten po ockovani hnackoval tak ze skoncil v nemocnici.. kazde telo je ine a kazdy reaguje inak, je to na tvojom uvazeni.. ty ponesies zodpovednost za obe rozhodnutia.. aj za neockovanie, aj za ockovanie keby sa tvojmu dietatu nieco stalo
preco vahas s ockovanim? Je to jediny nastroj ako sa chranit proti virusom a zastavi choroby.
@ivanztt Aké choroby ti zastaví?
@anonym_autor odborník byť môže, ale veštečkú guľu, čo sa týka nežiaducich účinkov, nemá. Ja by som od takej lekárky išla preč, ak sa dá. Moje deti nemajú žiadne očkovanie a moja dr. by mi nikdy nepovedala, že som nezodpovedná. Možno si to myslí, ale nebaví sa so mnou ako s nesvojpravnou. A čo sa týka rotavirusu a spol .jedno moje dieťa malo v 11. mesiacoch nejaké svinstvo, aj nemocnica s infuzkami bola.....a rotavirus to nebol.
Ja som detom dala len povinne ockovania.
Ahoj, vlastná skúsenosť, moje obe deti skončili na rota vírus v nemocnici, dcéra 8 syn 2 roky. Mali sme neuveriteľné šťastie na doktorov, dali nás spolu na izbu, obe deti som mala 24 hod. pod kontrolou. 4 dni boli na infúziách, úplne odpálené, len ležali. 5. deň sme išli domov, doktori uznali, že sú stabilizované, nevracajú a nehnačkujú, nemocnica plná podobných prípadov, potrebovali prázdne lôžka, tak nás poslali domov s tým, že akonáhle sa to zhorší máme sa hneď vrátiť. Našťastie sme sa nemuseli vrátiť, kým sa s toho úplne dostali mohlo prejsť ďalších 10-14 dní. Neboli očkované, ak by som to mohla vrátiť, určite ich očkovať dám, nebola som zásadne proti, vlastne ani neviem prečo som ich očkovať nedala. Aj keď by len zmiernili ochorenie, alebo skrátili čas choroby, tak to určite stojí za to.

Aká vakcina, keď nebol ockovany? Prave preto, ze mu nenicim imunitu zbytočnou chemiou bol zdravy. Okrem ineho.
@anonym_649c53 prepáč, zle som prečítala