Pediatrička ma tlačí do očkovania proti rotavírusom
Chcem sa opytat na vas nazor, lebo sa citim ako najhorsia matka na svete. Moja pediatricka ma tlaci do ockovania proti rotavirusom, ze je to teraz hrozne v nasom okrese a vsetky deti koncia na infuziach. Lenze ja som si citala tie pribalove letaky a mam z toho hrozny strach, kamoska mala po tom malého tyzden v horuckach a uplne mu to rozhasilo travenie. Ked som povedala lekarke ze si to este rozmyslim, tak na mna vybehla ze som nezodpovedna. Teraz neviem ci mam dat na jej rady lebo je odbornik, alebo pocuvnut svoj instinkt a nedat to. Manzel vravi ze prehanam, ale on s tym dietatom nebude doma ked mu bude zle.
V prvom rade je neprimerana reakcia doktorky 🤦♀️ Ona ťa ma informovať o očkovacej látke a je na tebe sa rozhodnúť.Je zaujímavé že pred 12r keď sa mi narodila dcéra toto očkovanie na rotavírusy bolo platené a nikto do toho nenútil lebo šak som si to mala zaplatiť sama.Teraz keď je to zadarmo tak sa idu zblázniť.Moje deti maju všetky povinné očkovania ale doplnkové som nedávala ani na rotavírusy.Ja neviem či som sa rozhodla správne ale dcéra školku prežila bez hnačiek sem tam som nejaku črevnu chuťovku doniesla ja z práce 🙈 a u syna uvidíme kedže tieto rotavírusy su momemálne častejsie ako pred pár rokmi.
V prvom rade je neprimerana reakcia doktorky 🤦♀️ Ona ťa ma informovať o očkovacej látke a je na tebe sa rozhodnúť.Je zaujímavé že pred 12r keď sa mi narodila dcéra toto očkovanie na rotavírusy bolo platené a nikto do toho nenútil lebo šak som si to mala zaplatiť sama.Teraz keď je to zadarmo tak sa idu zblázniť.Moje deti maju všetky povinné očkovania ale doplnkové som nedávala ani na rotavírusy.Ja neviem či som sa rozhodla správne ale dcéra školku prežila bez hnačiek sem tam som nejaku črevnu chuťovku doniesla ja z práce 🙈 a u syna uvidíme kedže tieto rotavírusy su momemálne častejsie ako pred pár rokmi.
@hubka51 kde je očkovanie zadarmo? Nám doktorka tiež odporúčala toto očkovanie a platili sme 80€..
@hubka51 Pred 12 rokmi som síce tiež platila, ale potom mi to preplatila poisťovňa.
@hubka51 kde je očkovanie zadarmo? Nám doktorka tiež odporúčala toto očkovanie a platili sme 80€..
@13uzivatelka11 závisí pravdepodobne od očkovacej látky, nakoľko sú tuším 2. A žeby aj od poisťovne? Jedna je na 2x podanie, jedna je na 3x podanie. My sme mali v 2020 tu na 3 podania a platila som za každú 30€. V roku 2021 už som neplatila nič. A ked som sa pýtala pediatricky, tak mi povedala, že asi konečne uvedomili, že radšej zaplatia 100€ za vakcínu, ako potom tisíce za komplikovane liečby.
Inak sa mi paci, ako antivaxerkam stále nedochadza, ze niektoré choroby nemáme práve kvôli očkovaniu. Inak by stále deti zomierali na také osypky, zaskrt alebo mumps. A potom základný fakt, ktory akosi nechápu je, ze princip ockovania je v tom, ze ti ma pomôcť ľahšie prekonať chorobu, nie ze ju teraz nedostaneš.
@anonym_385eca 120 možno platíš ty 😀 ale zdravotné sa platí podľa príjmu ak ti to ešte nikto doteraz nepovedal 😜 za minulý slabší rok som platila 6000 a vždy všade idem na plnú priamu platbu 🙈🙈🙈 zubar, pediater, gynekológ, orl.... vo výpise zo zdravotnej mám odošlé platby len za kapitáciu pre všeobecného 🤷 čiže áno, MY (podnikatelia, živnostníci, zamestnanci) platíme odvody... či myslela si si že tie peniaze sa v rozpočte ocitnú odkiaľ? 😀
@zuzanka.zuzu mne to tu písať nemusíš. Napíš to takej, ktorá je 10 rokov na retazovke doma a mysli si tu, ako má na všetko právo, nie mne. Alebo takým, co su polovicu zivota na UP a neplatia ani cent a narok majú presne taký istý ako ty.
@anonym_autor toto by som zaočkovať dala hlavne, keď pôjde do kolektívu.v pribalovom letáku je napísané všetko čítala si leták od Paralenu, Ibalginu?
Ja ľutujem, že som nestihla dat očkovať, keďže dcéra mala od narodenia problém s výtokom z oči. Keby sa dala, dám hneď, keďže veľa cestujeme
@anonym_fd23c2 to ma mrzí.. a aj tak tu niektoré napíšu, že radšej budú s dieťaťom pár dní v nemocnici, ako ho dajú zaočkovať. 😏
@13uzivatelka11 no keby vidia dieta v takom stave v akom bol moj syn tak neviem ci by im bolo vsetko jedno.maly mal rok aj 3mes a v takych krcoch sedel na nocniku 30x za den.ze som s nim plakala aj ja nie len on.a nevedela som mu pomoct. Tyzden mal v kuse 40.5 ze v nemocnici mu to nevedli zrazit co mal tak silny priebeh rotavirusu.
@13uzivatelka11 závisí pravdepodobne od očkovacej látky, nakoľko sú tuším 2. A žeby aj od poisťovne? Jedna je na 2x podanie, jedna je na 3x podanie. My sme mali v 2020 tu na 3 podania a platila som za každú 30€. V roku 2021 už som neplatila nič. A ked som sa pýtala pediatricky, tak mi povedala, že asi konečne uvedomili, že radšej zaplatia 100€ za vakcínu, ako potom tisíce za komplikovane liečby.
Inak sa mi paci, ako antivaxerkam stále nedochadza, ze niektoré choroby nemáme práve kvôli očkovaniu. Inak by stále deti zomierali na také osypky, zaskrt alebo mumps. A potom základný fakt, ktory akosi nechápu je, ze princip ockovania je v tom, ze ti ma pomôcť ľahšie prekonať chorobu, nie ze ju teraz nedostaneš.
@anonym_385eca Ty si ale múdra 😲 To sme my, antivaxerky o očkovaní vôbec netušili! No daj nám ešte nejakú šokujúcu informáciu.
@krasneleto tvoj pediater povedal nie snáď asi kvôli niečo inému. Ci chceš tvrdiť, že ma rovnaký zdravotný stav ako tvoje dieta? Asi tazko
@anonym_385eca aj mi odpovies?
@anonym_385eca Ty si ale múdra 😲 To sme my, antivaxerky o očkovaní vôbec netušili! No daj nám ešte nejakú šokujúcu informáciu.
@anonym_ad9431 s ironickymi "mudrakmi" (rozumej hlupakmi) je škoda diskutovať na akúkoľvek tému.
@13uzivatelka11 mne bolo povedane že je to zadarmo alebo teda je to preplatene poisťovnou

@13uzivatelka11 ja suhlasim s tym co si napisala.napr po mojej skusenosti keby mam dalsie dieta tak ho zaockovat uz dam.maly dostal rotavirus v nemocnici a mal taky zly priebeh ze skoro zomrel.
@anonym_fd23c2 to ma mrzí.. a aj tak tu niektoré napíšu, že radšej budú s dieťaťom pár dní v nemocnici, ako ho dajú zaočkovať. 😏