icon

Pre tých, ktorí rozmýšľajú o očkovaní

dada7701
9. jan 2014

Ahojte, našla som na FB jeden zaujívavý životný príbeh...kto chce nech si ho prečíta...tu je link, dúfam,že to pôjde...

http://bezpecneockovanie.wordpress.com/2014/01/...

vejula
10. jan 2014

@adsumus tak toho dievčatka mi je luto, ale jemu by ani žiadni provax nepomohli, kedže proti osypkam sa očkuje podla očkovacieho kalendara až v 15 mesiacoch a dievčatko saa nakazilo omnoho skôr akoby mu bola podana vakcina proti osypkam

mamamima
10. jan 2014

@fuska ona nemala rakovinu...dostala HPV a myslela si ze ma rakovinu??? to by mala kazda zena.Trochu divny clanok...

fuska
10. jan 2014

@mamamima V tom clanku sa pise, ze ma rakovinu a ze sa jej ju podarilo prekonat, reagovala som na to. Nebudem zistovat, ci je ten clanok pravdivy alebo nie, je mi to jedno...

mamamima
10. jan 2014

@fuska ja viem, ja som nemyslela, ze ty to chapes zle, ja som tiez reagovala na clanok, len som nadviazala na tvoj koment 🙂

fuska
10. jan 2014

@mamamima Nie nie, nechapem to ako vycitku alebo nieco, len mi to pride tak zbytocne zaoberat sa tym clankom, ze proste sa mi uz do tejto diskusie nechce zapajat. 😉 Ale odpisat som ti chcela, mozno som to mohla trosku inak stylizovat...

helenus
10. jan 2014

@majka99999 Myslela som to tak, že ak viac detí nebude očkovaných a ochorie, nie že ich nakazí tvoj syn 🙂

helenus
10. jan 2014

@vejula Ak nebol očkovaný človek, od ktorého osýpky dostala....

vejula
10. jan 2014

@helenus ak ak... to su len dohady a nemôžme na nich stavať

adsumus
10. jan 2014

@vejula Tu je další podobný prípad, len ja bohužiaľ neviem nemecky, tak neviem ako sa chlapec nakazil. Možno niekto preloží. Myslím, že v tomto článku tiež zdôraznujú, že sa máme ostaní očkovať, aby sme nemohli nakaziť deti, ktoré očkované nemôžu byť. Alebo aspon znižovali riziko nakazenia.
http://www.kinderaerzte-im-netz.de/bvkj/aktuell...

vejula
10. jan 2014

@adsumus a kto potom bude riešiť, ak moje dieťa bude poškodené očkovaním? KAžda minca ma dve strany. Ak moje dieťa bude autisticke po očkovaní MMR, moc ma neohreje myšlienka, že aspon nenakazí osypkami dieťa, ktoré očkované nemohlo byť

helenus
10. jan 2014

@vejula "Kauzálna súvislosť medzi očkovaním a autizmom je hoax založený na odhalenom klamstve.
Čítajte viac: http://marianjanos.blog.sme.sk/c/342609/Jozef-M...

vejula
10. jan 2014

@helenus to môže napisať hocikt, stovky vyskumov každý s iným vysledkom, bola by som blbá, keby som sa na toto spolahla. Ak by to bolo take jasne klamstvo, neodškodnovali by v zahraničných krajinách deti u ktorých sa po mmr prejavilo postihnutie autistickeho spektra.

majka99999
10. jan 2014

@helenus ale mohol by ich nakazit, ak by to niekde chytil. Co sa tyka hoaxov: Encefalicky plac je neziaduci ucinok, ktory je oficialne priznany v letaku. Ja si nemyslim, ze dieta ryci niekolko hodin preto, ze sa mu do mozgu dostavaju vitaminy alebo uplne neskodne latky... Mozes sa spytat mamiciek Nikimax alebo Tanapeta na ten hoax.

nikimax
10. jan 2014

@helenus ten "hoax" sa momentálne hrá vedľa mňa s autíčkom.....Ten marian janos je kto? On pomáha so starostlivosťou o poškodené deti očkovaním? Má prax aj s autizmom? Pomáha takýmto rodinám...?Vie, čo to obnáša, ked sa postupne stáva cez krik a ment. úpadok zo zdravého dieťaťa - autista? 😠 😠

aristka
10. jan 2014

@helenus v inej téme som dávala príspevok ,keď bol pán Mikloško poslancom NR a predsedom výboru ľudských práv bolo uzákonené povinné očkovanie trojvakcínou ,vtedy mu ako poslancovi a predsedovi výboru nevadilo aká škodná vec sa zavádza alebo ako sú potlačené práva rodičov na slobodu voľby a to jest porušenie ľud.práv.....niekto tu hrá nejakú nekalú hru čím to bude...

majka99999
10. jan 2014
monika111111
11. jan 2014

http://rozalio.cz/index.php?option=com_content&...

Úbohé dieťatko, zomrelo len pred pár dňami kvôli lekárom, ktorí podcenili následky po očkovaní. Dokedy budú ešte nevinné deti zomierať?

helenus
12. jan 2014

@vejula Poznáš ty osobne niekoho, kto bol v zahraničí odškodnený tak ako píšeš?

nikimax
12. jan 2014

@helenus určite ich je oveľa viac, ale tak z hlavy ma napadli medializované prípady chlapca- Bailey Banks a Hannah Poling -USA, Robert Pletcher-VB Valentino Bocca- TALIANSKO....čo boli odškodnení.Prebiehajú dalšie súdy.....Hrubý odhad poškodení mmr-kou (autizmus) je okolo 5000 rodín v USA, pričom čísla budú určite vyššie....

adsumus
18. jan 2014

Ďalší rozhovor s Amy Parker, v ktorom vysvetľuje ako sa rozhodla napísať svoj príbeh, ktorý sa stal inernetovou senzáciou. Jej mamina tiež zmenila svoj negatívny postoj k očkovaniu......po skúsenostiach s chorobami u svojich detí.
http://www.vaccinestoday.eu/vaccines/how-one-mo...

froschka
18. jan 2014

@adsumus zbytocne otvorena dalsie tema o ockovani. Co si tym vsetky chcete dokazat? Presadit iba svoju mienku a vyvrcholit to tu na riadnu hadku a nadavky? Nemas co robit doma a komu hlasat toto svate pismo? Chod na ulicu ovesaj sa cedulami ze neockujes a uvidis kolko skutocnych priaznivcov najdes! Realita je uplne ina ako toto forum. Tu si vsetky pritakavate a hrniete sa do vymysleneho boja, ale zaklopat dr na dvere a povedat ze neockujem to uz kazda take ego nema vsakze...

adsumus
18. jan 2014

@froschka No teda. 😕 Som zasa dostala 😀 ....neprávom, moderujem Povinné očkovanie a jeho zmysel. Dojdi kuknúť. https://www.modrykonik.sk/group/1838/ Ja som za očkovanie.

kveta
18. jan 2014

@adsumus Az pojdes na ulicu s tou cedulou, ze neockujes, daj mi vediet. Rada si Ta pojdem pozriet. 😉

froschka
18. jan 2014

@adsumus a preco tie linky na tie postihnute deti ockovanim?

froschka
18. jan 2014

@adsumus pardon ospravedlnujem sa zmiatli ma tie linky a obrazky

Tak to s tymi cedulami ovesanymi odovzdaj tym co neockuju 😀 prepac

adsumus
18. jan 2014

@froschka To je v pohode, treba brať všetky argumenty do úvahy, aj neočkujúcich, aj očkujúcich. A vybrať si najlepšiu možnosť pre svoje dieťa, ale samozrejme po konzultáciach s lekármi, odborníkmi, nie pochybnou alternatívou a antivaxom.

adsumus
18. jan 2014

@froschka To dievčatko, čo som dala nie je poškodené očkovaním, ale zomiera v dôsledku osypok, ktorými sa nakazila ako bábätko a takých detí je viac. Nechcem, aby sa naše vnúčence rodili do sveta, kde budú bežné všetky očkovaním preventabilné ochorenia.

froschka
18. jan 2014

@adsumus mas pravdu, ja sa obavam ze ked budu vsetky neockovane deti raz mat 15-16 a budu si vyberat skolu v zahranici tam nastane Problem, alebo budu chcite ist na dovolenku niekam do menejcivilizovanych krajin a zacnu nam Sem nosit tyfus zaskrt a podobne veci a nastrocny budu umierat na banalne choroby ☹

kveta
18. jan 2014

@froschka No ja som z tej generacie co cestovala za vzdelanim. Nemala som MMR-III ockovanie potrebne do statu New York, moja generacia ho nemala v ockovacovacom kalendari. Uvedomelo som nakracala na RUVZ, nech ma zaockuju. Ich odpoved: nezaockujeme, lebo je to prilis nebezpecne. 😲

adsumus
18. jan 2014

@froschka Ako si cestujú osýpky po svete. Neočkované dieťa nakazené osýpkami letelo lietadlom z Filipín, kde momentálne prebieha epidémia, do Kanadskej provincie, Saskatchewan, všetci, čo leteli s ním boli vystavení riziku nákazy. Príznaky choroby sú teplota, kašeľ, sopel po ktorých nasleduje vyrážka.

http://www.leaderpost.com/health/Sask+health+mi...