icon

Sme pred očkovaním MMR

jaju_ska
16. jan 2017

Ahojte. Akurat mi volala sestricka od pediatra ze vo stvrtok mame prist na ockovanie mmr. Od prveho ockovania hexa co som zacala citat celkovo o ockovaniach sa tohto bojim najviac kedze som citala co vsetko sposobilo detom. Nie som stotoznena s tym ockovanim, normalne som sa od strachu rozplakala. Mala ma 16mesiacov. Narodena ako predcasniatko s nizkym cukrom a silnou zltackou. Vahovo aj vysokovo vsetko dobehla rozprava chodi ale este ju musim drzat za ruku. Bojim sa nasledkov ockovania preto sa chcem spytat tie co ste odmietli ako ste to doriesili. Zaplatili pokutu? Vlacili vas po uradoch? Da sa odlozit ockovanie na neskorsi vek ked je uz preda len nervova sustava viac vyvinuta? Cela rodina je za ockovanie a ja jedina proti. Takze tam podporu nemam vobec :(

peter952
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
23. mar 2017

@soldi ono je to mozne, pretoze vakcina nepokryva vsetky typy pneumokokov, ktore existuju... ale aby bola tato informacia uplne presna, museli by sme vediet, akym typom tie ockovane deti ochoreli a ci boli kryte ockovanim, potom by sa dalo mozno s istotou tvrdit, ze je to prave v dosledku ockovania. Neviem ci v tejto teme, alebo kde uz, ale jedna baba to velmi pekne rozobrala podla typov... Pneumokoky mali ostat dobrovolne tak ako boli do r. 2009, tak ako su aj rotavirusy, s tym som plne stotoznena.

senta_sofia
23. mar 2017

@peter952 ved ti tam napisala BA a PB, Bratislava, Povazska Bystrica... boze

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
23. mar 2017

@peter952 ja ti stale hovorim, ze mna tvoje USA nezaujima a posli mi nieco z Europy, kde su podobne pravne systemy, v Amerike je precedens aj to, ze niekto dal do mikrovlnky macku a zazaloval vyrobcu za to, ze v navode neuviedol, ze macka sa tam ohrievat nema... Ale ok, uz ked sa tym ohanas, tak daj teda tri rozsudky z USA

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
soldi
23. mar 2017

@senta_sofia orl doktorka tieto podrobnosti nema ako odsledovat. neviem ci vobec niekto niekedy by sa podujal na taku studiu 🙂

ona vidi len vysledok ockovania vo svojej ambulancii.

kazdopadne, ja nie som apriori proti ockovaniu, len je to dvojsecna zbran. a ockuje sa tak, ako sa robi v poslednej dobe vsetko- rychlo, rychlo, co najviac. bez rozmyslu. bez pohladu na jednotlivca. v tom vidim najvacsi problem.

soldi
23. mar 2017

@peter952 mily peter, hadam si nemyslite, ze tym dr zavolate a oni vam povedia, ano, jasne, sme proti ockovaniu.
povedzme to skor tak, ze nie su donho taki zapaleni ako ini lekari.
ale ockovat ockuju. musia.

senta_sofia
23. mar 2017

@soldi jasne, ja to chapem, len na druhej strane sa casto to, co nie je mozne overit, vyuziva ako argument proti niecomu a tu uz problem vznika 😉 vo zvysku suhlas

monka338
23. mar 2017

@soldi ani, v mnohom súhlasím i keď ja som za očkovanie. Záleží od pediatra. Moje prvé dieťa bolo očkované v termíne ako malo a všetko je v poriadku....áno po MMR sme mali teploty a trvali dlhšie,ale úplne zdravá,bystrá....nič sa jej nestalo. Moje druhé dieťa má skoro 8 mesiacov a ešte nebolo lebo prvé prinieslo zo škôlky stále nejakú chorobu a pod. Sama pediatricka mi povedala,že pokiaľ nie je 100% fit nemôže ho očkovať a ani nebude. V pondelok idem na poradňu s tým,že mi ho pozrie a keď zváži,že je fit a bude si tým istá,tak ockujeme. Záleží od pediatra a rozhovore s rodičmi...ak niečo nie je jasné,treba sa opýtať ale ne nevytvarat tu paniku,že my,ktoré sme dali očkovať,tak zabíja mé naše deti.....Pane Bože ved to je šialené. Ved každá jedna z nás chce.len to najlepšie pre svoje dieťa.

soldi
23. mar 2017

@senta_sofia ja som to nepisala v zmysle argumentu, len ako potvrdenie skusenosti dalsieho orl doktora.
nemam potrebu argumentovat za alebo proti ockovaniu. kazda strana ma v niecom pravdu. a bohuzial, kazda strana tu svoju pravdu popretkava takymi poloklamstvami a vymyslami a hrou na city, ze v konecnom dosledku sa neda verit ani jednej.

peter952
Odpoveď bola odstránená
soldi
23. mar 2017

@monka338 presne tak. kazda chceme len to najlepsie pre svoje deti. preto vzajomne osocovanie sa kvoli opacnemu nazoru nema zmysel.

peter952
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
23. mar 2017

@peter952 to je prvostupnovy rozsudok milanskeho sudu, ktory si antivax rad privlastnuje ako ze v Taliansku bolo nieco odskodnene, lenze potvrdeny nebol, ale vdaka, ja som hladala nahodou toho dost, lebo na rozdiel od teba mam trosku vyssie zaujmy na tom, aby sa veci pohli a nieco sa dokazalo, ale hold...

peter952
Odpoveď bola odstránená
cianna
23. mar 2017

V Taliansku zaviedli tiež program odškodnenie deti, resp . rodičov nasledkami po očkovaní. Konkrétne v tomto prípade bolo odskodnene dieťa, ktorému spôsobilo očkovanie autizmus. Odškodnenie vyplatilo talianske ministerstvo zdravotníctva. https://www.google.de/amp/www.epochtimes.de/pol...

lenkamt
23. mar 2017

ospravedlňujem sa, nemám prečítanú celú diskusiu, ale potrebovala by som poradiť.
poznáte niekoho kto očkoval samostatne rubeolu?
pre vysvetlenie: jednovaječné dvojičky - donosené, zaočkované tbc, menšia /slabšia/ v štyroch mesiacoch hospitalizovaná na onkológii, všetko dobre dopadlo, skončili sme s odporúčaním neočkovať živými vakcínami. druhá má všetky očkovania, napriek tomu prekonala mumps / perlička: neočkovaná ho nedostala 😀/. v auguste budú mať 10r a doktorka tlačí na MMR, ja by som najradšej dala samostatné vakcíny a rubeola by mi úplne stačila.
k téme očkovanie/neočkovanie - ja som za, ale samostatné vakcíny a pomalšie, tak ako to bolo kedysi, vlastne presne to čo napísala @soldi

senta_sofia
23. mar 2017

@peter952 ty tu tvrdis nieco,ze bolo odskodnene, ja len uvadzam iny pohlad na vec, aby nezainteresovani vedeli, ze to nemusi byt az tak pravda... O mna strach nemaj 😉

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
cianna
23. mar 2017

Keby niekto hľadal ešte pár rozsudkov, tak aj tu, ale je to v nemčine https://www.impfen-nein-danke.de/recht-impfen/u...

peter952
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
23. mar 2017

@cianna dakujem, ono je to vsetko pekne, ale citala si realne tie rozsudky, lebo aj ten taliansky, je to vsetko mierne vytrhnute z kontextu, preto sa uplne vazne pytam, nie aby si to brala, ze zhadzujem teraz nejaky link, co si dala

veronikax
23. mar 2017

@lenkamt mono vakciny u nas nie su :/

lauritka
23. mar 2017

@senta_sofia ano pozri si tie stranky, uplne doveryhodne a la p. Fillo 🙂 take stranky nie je problem vytvorit na mrte.
pozrite si radšej stranky. focus a stern . de... kde pišu ako každoročne bojuju s epidemiami osypok, hlavne oblast Bayern

peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
23. mar 2017

@peter952 jezis maria, ved to je učelovo vytvorena stranka antivakcinistov. ved to je uplne očividne .
toto považujež za relevantny zdroj ??