icon

Som 3 týždne pred pôrodom. Je vhodné podať synovi druhú dávku proti ovčím kiahňam?

11. feb 2026

Ahojte, syn by mal v pomdelok dostst druhu davku proti ovcim kiahnam. Ja mam 3 tyzdne do porodu. Dali by ste ho teraz alebo az po porode?

andrea_82
11. feb 2026

Predpokladam, ze ty si v minulosti kiahne prekonala. Tak nevidim dovod ockovanie odkladat. Ved je aj nejaky termin, do ktoreho sa ma druha davka podat. Potom zase budete riesit, ci to nie je rizikove, ked mate male babatko.

kacena4
11. feb 2026

a z akeho dovodu zvazujes odklad? ja by som ani nevahala... 2 deti mi skoncili v nemocnici s kiahnami, mladsia mala len 3m a boli obaja des vyhadzany, ostali im jazvy po celom tele i tvary ☹

autor
11. feb 2026
@kacena4

a z akeho dovodu zvazujes odklad? ja by som ani nevahala... 2 deti mi skoncili v nemocnici s kiahnami, mladsia mala len 3m a boli obaja des vyhadzany, ostali im jazvy po celom tele i tvary ☹

@kacena4 on mal teraz odlozene kvoli chorobe, a bojim sa aby sa nevysypal pri novorodencovi

beata_k
11. feb 2026

@anonym_autor To uz bude jeho druha davka. Dala by som ockovat. To ma svoj termin, ktory sa nema presvihnut ( aspon ja tak viem)

zuzanaete
11. feb 2026

Mal nejaku reakciu po prvej davke. Ja by som dala ockovat skor teraz ako potom pri novorodencovi.

kacena4
12. feb 2026

je nepravdepododbe ze by sa vysypal do 2 davke a tiez novorodenec je chraneny od materskeho mlieka

maryetta
12. feb 2026

Moja dcera chytila od surodencov ked mala 5mesiacov.
Neviem ale ako to funguje? Ockovanie nezabrani tomu ze to dostane? Len bude mat mozno lepsi priebeh?