Teplota po očkovaní alebo začínajúca viróza?
Ahojte. Máte s týmto skúsenosť?
Dcérka 12 m. bola vo štvrtok na očkovaní, tretia dávka Hexa vakcíny + pneumokoky. Reakciu mala len takú, že v piatok ráno mala 38 teplotu, ktorá jej v priebehu doobedia pekne klesla a už do dnešného rána bola úplne bez teplôt (ani zvýšená), miesta vpichu má v poriadku, bez bolesti, bez začervenania a opuchu.
No dnes ráno (cca o siedmej) sa zobudila s teplotou nad 38, tak som dala Nurofen (cca o ôsmej), a teda to kleslo až doteraz, kedy má zas nad 38 (38,3 po odrátaní).
Myslíte, že je to ešte následok očkovania alebo skôr sa začína prejavovať nejaká viróza. Sopeľ, ani kašeľ nemá, ani žiaden ekzém.
Pri staršej som sa s takouto reakciou nestretla, vždy mala teplotu prvé dva dni a hotovo. Táto mladšia dokonca ani prvé dve dávky teploty nemala, tak som z toho taká rozrušená teraz.
Za ďalšie, dostalo niektoré z vašich detí virózu takto krátko po očkovaní a bolo v pohode? Alebo to malo nejaký ťažší priebeh, prípadne následky?
Ďakujem.
Je nedeľa, takže pediater pripadá až na zajtra, leda že by som šla s dcérkou na pohotovosť... Preto sa pýtam tu, tak prosím bez hejtu.
@domcatko1811 zavolaj si na bezplatnú linku 116 117 je to Zdravotnícke poradenstvo kde poradia ako postupovať pri liečbe, alebo vám odporučia ísť na pohotovosť.
@domcatko1811 ja si myslim, že to môže byt z toho očkovania, skus pozriet miesto v pichu, či nie je zapalené, cervené teplé na dotyk.
@domcatko1811 ja si myslim, že to môže byt z toho očkovania, skus pozriet miesto v pichu, či nie je zapalené, cervené teplé na dotyk.
@anonym_2f0b72 práveže to som pozerala hneď, ale má to úplne v poriadku, jak keby ju ani neočkovali. Ani červené, ani napuchnuté, ani tvrdé.
A aj som jej tie miesta stláčala, ale nič, neplakala, ani sa nemykala alebo tak, že by ju to bolelo.
@domcatko1811 ak máte dôveru môžte si napísať s dr a poradiť sa 24/7. Ale toto nebude už očkovanie , ale nič sa nedeje také hrozne , môžu to byť aj zuby , môže niečo začínať ....

@domcatko1811 to už nebude z očkovania. Môj napr mal odkladanú mmr kvôli chorobe. Keď bol konečne zdravý,zaočkovali ho a o dva dni horúčky a z vyterov mu vyšiel RSV vírus. Čiže teplota nebola z očkovania, to bolo bez reakcie