Úmrtie dieťaťa na záškrt v Česku: Prečo očkovať?
V Česku zomrelo na záškrt trojročné dieťa, nebolo očkované. Ide o prvé úmrtie dieťaťa na toto ochorenie v krajine od roku 1969. V nemocnici sú hospizalizovaní aj súrodenci tohto nebohého dieťatka. Chce sa mi kričať pre ľudskú pýchu a individualizmus rodičov. Výskyt záškrtu je inak vzácny, očkovanie proti nemu patrí medzi povinné aj na Slovensku.
Dieťaťa mi je ľúto, za nič nemôže a dopadlo najhoršie. Neuvedomelym rodicom by som dala basu.
@anonym_4d3f69 Presne. Chuda dieta s bezbrehou laskou a doverou k rodicovi… :(
Dieťaťa mi je ľúto, za nič nemôže a dopadlo najhoršie. Neuvedomelym rodicom by som dala basu.
@anonym_4d3f69 Umrelo im dieťa.Do smrti budú žiť s pocitom, že tomu mohli zabrániť. Tie výčitky budú horšie ako basa.
Tie choroby co u nas uz nie su sa budu pomaly vracat a zas sa bude na ne umierat. Kvoli dezolatom.
@julish a odkial vedia, ze bol neockovany?
lebo dennik N napisal?
mimochodom vedela si, ze existuje skupina ludi, ktora sa dala ockovat aj zomreli, ale kedze neuplynula lehota od umrtia - boli vedeni ako neockovani?
Neviem sice kedy sa ockuje na záškrt ale nie je to tak ze jednoducho mal to ockovanie este len podstupit?
lebo dennik N napisal?
mimochodom vedela si, ze existuje skupina ludi, ktora sa dala ockovat aj zomreli, ale kedze neuplynula lehota od umrtia - boli vedeni ako neockovani?
@anonym_ab84ff
Cakam vsetkych MK antiwaxerov ako to budu spochybnovat, prvy uz vyliezol
@julish nechápem, prečo zakladať diskusiu o individuálnom rozhodnutí rodičov. Aku radu očakávaš? Či len nadávanie na anonymných rodičov? Tak, aj to môže byť náplň dňa pre niektorých, bohužiaľ.🙄
lebo dennik N napisal?
@anonym_ab84ff
Ako som cakal antiwaxery idu do vrtule nepisal to N ten to len prebral :
"Neočkovaný předškolák z Ostravska v pondělí zemřel po onemocnění záškrtem. Moravskoslezští hygienici v této souvislosti nabádají rodiče ke kontrole očkování u dětí. ČTK to v pátek sdělil mluvčí krajských hygieniků Aleš Kotrla.
„Onemocnění se vyskytlo u nezletilého neočkovaného chlapce předškolního věku. Na základě tohoto onemocnění byla v rodině nařízena protiepidemická opatření,“ uvedl Kotrla. Na vyšetření hygienici odeslali pět sourozenců a rodiče. Onemocnění bylo potvrzeno u tří sourozenců, z nichž dva byli školáci."
Mozes teraz komentovat alebo radsej strc hlavu do piesku
lebo dennik N napisal?
@anonym_ab84ff Ide žiaĺ o to,že sa stráca kolektívna imunita vďaka nečkovaniu.Vďaka tej kol.imunite sa tieto ochorenia pár desiatok rokov neobjavovali a vďaka neočkovaniu sú späť a ohrozujú aj tých drobcov,ktorí sa ešte zaočkovať nestihli, alebo tie deti,ktoré zo zdr.dôvodov nemôžu byť zaočkované.
@julish nechápem, prečo zakladať diskusiu o individuálnom rozhodnutí rodičov. Aku radu očakávaš? Či len nadávanie na anonymných rodičov? Tak, aj to môže byť náplň dňa pre niektorých, bohužiaľ.🙄
@anonym_38bac5
Co trepes antiwaxery tu zakladaju diskusie kazdy tyzden a s tym si happy ze?
@anonym_38bac5 Vďaka rozhodnutiam rodičov môžu umrieť aj iné deti,ako ich vlastné.Očkovaním nechrániš len vlastné deti.
@anonym_38bac5 neočakáva radu. Toto je diskusia. Chápeš?
Toto nie je individualizmus. Individualizmus je niche vkus na hudbu alebo tak. Toto je arogancia, mysliet si ze po polhodine surfovania v mobile na hajzli vies viac ako cela vedecka obec.
@julish to je presne to...len tak ďalej nech su ľudia proti očkovaniu a vrátia sa take choroby...
@anonym_4d3f69 Umrelo im dieťa.Do smrti budú žiť s pocitom, že tomu mohli zabrániť. Tie výčitky budú horšie ako basa.
@andrejka2424 Dezole si nikdy nepriznaju chybu. Na vine je vzdy niekto iny. Vzdy ked boli ludia prilis nafukani a hlupi, tak sa priroda epidemiou, prirodnou katatrofou,... postarala o to, aby sa v ramci prezitia druhu a najschopnejsich pocty blbych preriedili.
Je to smutné, ale nerozumiem prečo sa hneď útočí na rodičov bez ďalších informácií. Možno to dieťa patrilo práve medzi tých, ktorí nemôžu byť očkovaní. A som si istá, že si to tí rodičia nevypestovali na balkóne medzi paradajkami a neinfikovali vlastné dieťa úmyselne.
Ešte dobre, že sa takéto prudké "diskusie" nevedú medzi zástancami barefoot a zástancami ortopedickej obuvi. Každý rodič chce pre svoje dieťa to najlepšie a dôvody môžu byť rôzne.
@anonym_38bac5 Mozes to brat ako virtualne parte trojrocnemu cloviecikovi, obeti individualneho rozhodnutia rodicov.
Je to smutné, ale nerozumiem prečo sa hneď útočí na rodičov bez ďalších informácií. Možno to dieťa patrilo práve medzi tých, ktorí nemôžu byť očkovaní. A som si istá, že si to tí rodičia nevypestovali na balkóne medzi paradajkami a neinfikovali vlastné dieťa úmyselne.
Ešte dobre, že sa takéto prudké "diskusie" nevedú medzi zástancami barefoot a zástancami ortopedickej obuvi. Každý rodič chce pre svoje dieťa to najlepšie a dôvody môžu byť rôzne.
@tanyan Okrem toho naj pre svoje deti by mohli byť ohĺaduplní aj voči ostatným ĺudom.Vieš si predstaviť, keby sa teraz všetci rodičia rozhodli,že nezaočkujú? Aké by boli následky? Sú deti, ktoré nemôžu byť zaočkované.Mizivé percento oproti tým,čo by mohli,ale rodičia im chcú dobre. Kto nechce??
Asi nič iné ako toto žiaľ antivaxerom neotvorí oči. Lebo štúdie a výsledky sú pre nich nič. Asi zaberie iba toto.
Asi nič iné ako toto žiaľ antivaxerom neotvorí oči. Lebo štúdie a výsledky sú pre nich nič. Asi zaberie iba toto.
@anonym_f780a4 Podĺa mňa ani to.Vidia iba svoje práva a chcú svojim deťom dobre .Čiže kým im nezomrie vlastné dieťa, tak prdia na to.Z cudzieho krv netečie.
Neviem sice kedy sa ockuje na záškrt ale nie je to tak ze jednoducho mal to ockovanie este len podstupit?
@janulik2008 dieťa bolo už predskolak, ockuje sa okolo roku
@anonym_ab84ff
@anonym_37af8b kladenie otazok je povazovane za spochybnovanie?
ja sa normalne pytam.
nerypem. na rozdiel od niekoho
ja som som zabudla o pravde sa nediskutuje. vsak?
a zvlast tu v progresivnom fore
@anonym_f780a4 Podĺa mňa ani to.Vidia iba svoje práva a chcú svojim deťom dobre .Čiže kým im nezomrie vlastné dieťa, tak prdia na to.Z cudzieho krv netečie.
@anonym_a954bc ak ti zomrie vlastné dieťa po očkovaní, nikto neprizná, že za to môze práve to očkovanie. Toto sa už verejne nerozoberá, ak sa nieco takéto stane, toto uz len šup šup rýchlo zamiesť pod koberec. Mimochodom, to neočkované dieťa sa kľudne mohlo nakaziť prave od očkovaného, pretože očkovanie ťa neochráni pred nákazou. Takze nazor, ze sa vratia choroby kvoli neockovaniu je trochu mimo, kedze choroby sa siria aj medzi ockovanymi, len BY MALI mat miernejsie priznaky. Ale ani to ti nikto nezaruci
@janulik2008 dieťa bolo už predskolak, ockuje sa okolo roku
@anonym_980254
Aj keby, preco to dostal? asi preto ze daaka organicka matka dakde v skolke vie zo socialnych medii viac a nedala svoje deti ockovat tomu sa hovori skupinova imunita sle antiwaxerky radsej zaplatia pokutu aby mohli beztrestne infikovat cudzie deti .
@anonym_ab84ff
Ako som cakal antiwaxery idu do vrtule nepisal to N ten to len prebral :
"Neočkovaný předškolák z Ostravska v pondělí zemřel po onemocnění záškrtem. Moravskoslezští hygienici v této souvislosti nabádají rodiče ke kontrole očkování u dětí. ČTK to v pátek sdělil mluvčí krajských hygieniků Aleš Kotrla.
„Onemocnění se vyskytlo u nezletilého neočkovaného chlapce předškolního věku. Na základě tohoto onemocnění byla v rodině nařízena protiepidemická opatření,“ uvedl Kotrla. Na vyšetření hygienici odeslali pět sourozenců a rodiče. Onemocnění bylo potvrzeno u tří sourozenců, z nichž dva byli školáci."
Mozes teraz komentovat alebo radsej strc hlavu do piesku
@anonym_37af8b este raz a odkial vedia, ze bol neockovany?
@anonym_a954bc ak ti zomrie vlastné dieťa po očkovaní, nikto neprizná, že za to môze práve to očkovanie. Toto sa už verejne nerozoberá, ak sa nieco takéto stane, toto uz len šup šup rýchlo zamiesť pod koberec. Mimochodom, to neočkované dieťa sa kľudne mohlo nakaziť prave od očkovaného, pretože očkovanie ťa neochráni pred nákazou. Takze nazor, ze sa vratia choroby kvoli neockovaniu je trochu mimo, kedze choroby sa siria aj medzi ockovanymi, len BY MALI mat miernejsie priznaky. Ale ani to ti nikto nezaruci
@anonym_13c65d to tu nemozes napisat.
o pravde sa nediskutuje !
@anonym_980254
Aj keby, preco to dostal? asi preto ze daaka organicka matka dakde v skolke vie zo socialnych medii viac a nedala svoje deti ockovat tomu sa hovori skupinova imunita sle antiwaxerky radsej zaplatia pokutu aby mohli beztrestne infikovat cudzie deti .
@anonym_37af8b to už musíš prediskutovať s ňou
@anonym_ab84ff
@anonym_37af8b Moze zomriet aj pol zemegule na zaskrt, aj tak by tu vypisovali tieto piii...viny. Oni maju praUdu a hotovo.