Úmrtie dieťaťa na záškrt v Česku: Prečo očkovať?
V Česku zomrelo na záškrt trojročné dieťa, nebolo očkované. Ide o prvé úmrtie dieťaťa na toto ochorenie v krajine od roku 1969. V nemocnici sú hospizalizovaní aj súrodenci tohto nebohého dieťatka. Chce sa mi kričať pre ľudskú pýchu a individualizmus rodičov. Výskyt záškrtu je inak vzácny, očkovanie proti nemu patrí medzi povinné aj na Slovensku.
Mna by zaujimalo ked sa tu spustil hon na neockovancov,kedy nam uznaju poskodenie nasich deti sposobene ockovanim?Hovno mi to je platne na papieri ked z mojho zdraveho dietata je tazky pacient s 24hodinovou starostlivostou.A odvtedy neockujem ziadne svoje dieta,riskovat viac nebudem.Pizdy,ze dezole.Vam treba dat nase deti aby ste zistili o com to je,ako to ovplyni celu rodinu,manzelstvo.Ked mi lekar podpise,ze moje dieta nebude mat nikdy NU tak zaockovat dam a ked nie tak nech plati terapie,cestovne,starostlivosť,nas zivot,pretoze mnohym po ockovani skoncila vsetka radost.Nas lekar neockuje svoje vlastne deti,preco asi?
Čo by vtedy dali naše prastaré matky za očkovanie. Vedeli, že treba mať veľa detí, lebo všetky neprežijú.
@anonym_a954bc kef som ja bola mala vakciny sa vyrabali v Ceskoslovensku tym by som verila viac. Je uz verejne tajomstvo ako funguju dnesne farma firmy
@anonym_a954bc kef som ja bola mala vakciny sa vyrabali v Ceskoslovensku tym by som verila viac. Je uz verejne tajomstvo ako funguju dnesne farma firmy
@anonym_e05059 Moja blízka má vyštudovanú farmáciu a pracuje pre far.firmu. Dala svoje deti zaočkovať .Napriek tým verejne známym info vidí v tom zmysel. Jediné očkovanie ktoré ĺutujem je proti Covidu.Bola som 3x a verím, že nebude nič, čo by ma donútilo ísť opäť.Covid som mala viac krát-pred aj po očko.Každý ďalší bol slabší, ale po očkovaní som mala rôzne problémy, kvôli ktorým som pochodila x lekárov a na nič neprišli.Moje dieťa má všetky povinné očko.
@janulik2008 dieťa bolo už predskolak, ockuje sa okolo roku
@anonym_980254 zaskrt ,cierny kasel atd sa ockuje 3-4 mesiac to je to prve ockovanie .
Čo by vtedy dali naše prastaré matky za očkovanie. Vedeli, že treba mať veľa detí, lebo všetky neprežijú.
@anonym_a954bc ano, napriklad moja starka narodena v roku 1923, mala starsieho brata, zomrel ako 9 rocny, ostala jedinacikom. Stale mu chodime na hrob. A aj detom stale o tom na dusicky rozpravame, ako tazko sa zilo ludom, ked nemali liecbu, ani ockovanie,... Na tu dobu velmi nezvykle. Starky bol z 9 deti.
@anonym_980254 zaskrt ,cierny kasel atd sa ockuje 3-4 mesiac to je to prve ockovanie .
@anonym_ef5914 presne, od 3 mesiaca cca, 3 davky do roka cca - je to sucast hexavakciny.
@anonym_ab84ff Nezaočkovaný predškolák z Ostravska zomrel po ochorení na záškrt. Informáciu pre portál iDnes.cz potvrdil v piatok hovorca Krajskej hygienickej stanice Moravskosliezskeho kraja Aleš Kotrla. Ešte niečo?
@anonym_1174bb
moja otazka nebola zodpovedana.
chybaju detaily. a tie byvaju dolezite.
opat diskusia na rozhadanie.
este nieco?
@anonym_7bb9ab len obéznych clovek a aj fajčiar nikoho ďalšieho nenakazia, kdežto ludia s chorobami, proti ktorym sa ockuje, mozu ohrozit zivoty ľudí 😉
@anonym_7c8172 aaale no, veď sú očkovaní, tak sa niet čoho báť ;)
Do nemocnice sa chodí zomierať, sa mi tak zdá... A teraz si zaspomínaj na prípad v Česku, keď zomrelo dieťa po očkovaní a dostali rodičia od štátu odškodné, lebo uznali, že to spôsobilo očkovanie. Každá minca má dve strany.
@julish neumyselne ublíženie na zdraví s následkom smrti, trestný čin zabitie, natvrdo 20-30 rokov, na výstrahu pre ostatných, ktorí by sa tiež rozhodli nedať svojim deťom šancu. Nekompromisne.
@anonym_de0d61 koľko nacistiek sa tu vyrojilo ...neuveriteľné
Žiaľ, antivaxer propaganda naberá na sile a rodičia neočkujú, lebo kukurica. Jedna antivaxerka mi raz povedala, že veď Kotlár povedal, že vakcíny sú nebezpečné. Keď som ju upozornila, že Kotlár je ortopéd, tak ma vysmiala, že prvé tri roky na výške mal predsa všeobecnú medicínu - čo viac k tomu dodať? Kto chce kam, pomôžme mu tam.
Najsmutnejšie na tomto celom ale je, že na to doplácajú tie deti, ktoré za nič nemôžu a nemajú na výber. Detto ako tie 3 bábätká čo minulý rok zomreli na čierny kašeľ. Dávno zabudnuté choroby sú vďaka dezolatom definitívne späť (a vtipné len je, že všetci tí dezolati sú očkovaní, lebo v socíku sa ich nikto nepýtal, či chcú alebo nie, sudruzka pichla injekciu a dovi dopo).
Mna by zaujimalo ked sa tu spustil hon na neockovancov,kedy nam uznaju poskodenie nasich deti sposobene ockovanim?Hovno mi to je platne na papieri ked z mojho zdraveho dietata je tazky pacient s 24hodinovou starostlivostou.A odvtedy neockujem ziadne svoje dieta,riskovat viac nebudem.Pizdy,ze dezole.Vam treba dat nase deti aby ste zistili o com to je,ako to ovplyni celu rodinu,manzelstvo.Ked mi lekar podpise,ze moje dieta nebude mat nikdy NU tak zaockovat dam a ked nie tak nech plati terapie,cestovne,starostlivosť,nas zivot,pretoze mnohym po ockovani skoncila vsetka radost.Nas lekar neockuje svoje vlastne deti,preco asi?
@anonym_4947fe velmi ma to mrzi, cim si prechadzas. o dopadoch sa nehovorim.
uplne Ti rozumiem. ja som sa po ockovani druhy krat narodila.
prosim, viac nemhraj svojim casom.
tu sa o pravde nediskutuje. je to uplne bezne, ked doju fakty- prechadza sa do nalepkovania, a osobnych urazok. ma to svoje dovody.
odmietaju pripustit, ze mozu byt manipulovani a ze pravda moze byt niekde uprostred, ani jeden extrem nie je dobry.
osobna skusenost je neprenosna, darmo.
@anonym_ef5914 aha. No ja sa v tom nevyznam 😀 tak preto ci nahodou nebolo malinke ze este nemohlo byt ockovane
@anonym_a954bc ano, napriklad moja starka narodena v roku 1923, mala starsieho brata, zomrel ako 9 rocny, ostala jedinacikom. Stale mu chodime na hrob. A aj detom stale o tom na dusicky rozpravame, ako tazko sa zilo ludom, ked nemali liecbu, ani ockovanie,... Na tu dobu velmi nezvykle. Starky bol z 9 deti.
@anonym_6585bb moja starká porodila 4 deti, predškolského veku sa dožili 2
https://www.khsova.cz/docs/01_aktuality/files/Z... Nemajú tam chaos v dátumoch? Keď už si vymýšľajú, mohli by si to po sebe skontrolovať.
@anonym_de0d61 a vieme kto dieta nakazil? Keď sa tu už vynáša rozsudok?
@ihrisko2009 je úplne jedno kto ho nakazil. Rodič má zákonnú povinnosti dieťa chrániť a starať sa o neho, nesie za neho zodpovednosť. Teda aj za toto, priamo, vedome a dobrovoľne.
@anonym_1174bb
moja otazka nebola zodpovedana.
chybaju detaily. a tie byvaju dolezite.
opat diskusia na rozhadanie.
este nieco?
@anonym_ab84ff
To, že trojročný chlapec nebol zaočkovaný, zistili epidemiológovia a lekári kontrolou jeho oficiálnej zdravotnej dokumentácie a následným vyšetrením celej rodiny.
zpravycr.cz
Skutočnosť preukázali tieto konkrétne kroky:
Zdravotná karta dieťaťa: Po prijatí pacienta s podozrením na záškrt lekári a Krajská hygienická stanica okamžite preverili jeho očkovaciu anamnézu u obvodného pediatra, kde chýbal záznam o podaní povinnej hexavakcíny (ktorá chráni aj proti záškrtu).
Testovanie rodiny: Keďže išlo o mnohodetnú rodinu, hygienici nechali kompletne vyšetriť rodičov a všetkých 5 súrodencov zosnulého chlapca.
Očkovací status súrodencov: Testy potvrdili záškrt u ďalších 3 súrodencov. Pri preverovaní ich dokumentácie sa zistilo, že iba jedno z piatich detí v rodine bolo kompletne zaočkované. Zvyšné deti vrátane zosnulého chlapca očkované neboli.
zpravycr.cz
A tebe o čo ide? Veď som to dokázala vyhľadať ja,mala by si aj ty.
https://www.khsova.cz/docs/01_aktuality/files/Z... Nemajú tam chaos v dátumoch? Keď už si vymýšľajú, mohli by si to po sebe skontrolovať.
@anonym_449c28 skús si to prečítať ešte raz a pomaly..máš tam odseky
@anonym_ab84ff
To, že trojročný chlapec nebol zaočkovaný, zistili epidemiológovia a lekári kontrolou jeho oficiálnej zdravotnej dokumentácie a následným vyšetrením celej rodiny.
zpravycr.cz
Skutočnosť preukázali tieto konkrétne kroky:
Zdravotná karta dieťaťa: Po prijatí pacienta s podozrením na záškrt lekári a Krajská hygienická stanica okamžite preverili jeho očkovaciu anamnézu u obvodného pediatra, kde chýbal záznam o podaní povinnej hexavakcíny (ktorá chráni aj proti záškrtu).
Testovanie rodiny: Keďže išlo o mnohodetnú rodinu, hygienici nechali kompletne vyšetriť rodičov a všetkých 5 súrodencov zosnulého chlapca.
Očkovací status súrodencov: Testy potvrdili záškrt u ďalších 3 súrodencov. Pri preverovaní ich dokumentácie sa zistilo, že iba jedno z piatich detí v rodine bolo kompletne zaočkované. Zvyšné deti vrátane zosnulého chlapca očkované neboli.
zpravycr.cz
A tebe o čo ide? Veď som to dokázala vyhľadať ja,mala by si aj ty.
@anonym_1174bb
kde mas fakty, ktore dokazuju:
"..kde chýbal záznam o podaní povinnej hexavakcíny (ktorá chráni aj proti záškrtu)."
A ak dieta naozaj nebolo ockovane, aky bol dovod? to nevieme potrvdit faktami.
skús si to prečítať ešte raz a pomaly..máš tam odseky
Baby, odveci otázka, mimo tému, ale... Dali ste alebo dali by ste očovať proti meningokokom? Moje dieťa má rok a zvažujem....
@anonym_1174bb
"..kde chýbal záznam o podaní povinnej hexavakcíny (ktorá chráni aj proti záškrtu)."
@anonym_ab84ff mnohopočetná sociálne slabá rodina, matka zanedbávala svoje povinnosti
@anonym_4d3f69 Umrelo im dieťa.Do smrti budú žiť s pocitom, že tomu mohli zabrániť. Tie výčitky budú horšie ako basa.
@andrejka2424 sorry, budem zlá. Ale ak má niekto tak nasrate v hlave, že nechápe dôležitosť povinného očkovania, je dosť možné, že si svoju chybu a vinu neuvedomí. Verím tomu, že vinu budú hľadať v lekároch, cipovani, praskovani, 5g sledovaní a pod.
@anonym_f780a4 tak potom aj obezni by mali platit, fajciari s rakovinou pluc, Ale ok potom aj maju neockovani platit za liecbu, treba dat do zakona aj adekvatne odskodnenie poskodenych ockovanych
@anonym_7bb9ab A potom aj ockovani by mali taktiez platit za vsetku zdravotnu starostlivost nasledkov ockovania.. A ze sa tych nasledkov za poslednych par rokov mega namnozilo 😉. Inak vsetci si platime zdravotne odvody, takze je mi do smiechu ked citam tie ubohe reci o tom, ako si ma kto co platit 😅. Teda vlastne vsetci nie. Cize co so spoluobcanmi napriklad a vsetkymi im podobnymi?? 🤔
@anonym_ab84ff Ide žiaĺ o to,že sa stráca kolektívna imunita vďaka nečkovaniu.Vďaka tej kol.imunite sa tieto ochorenia pár desiatok rokov neobjavovali a vďaka neočkovaniu sú späť a ohrozujú aj tých drobcov,ktorí sa ešte zaočkovať nestihli, alebo tie deti,ktoré zo zdr.dôvodov nemôžu byť zaočkované.
@anonym_a954bc si ako dospelá preočkovaná? Deti samotné nevytvoria dostatočnú kolektívnu imunitu... to som niekde čítala.
"Vedoucí Oddělení epidemiologie infekčních nemocí Státního zdravotního ústavu Jan Kynčl upozornil, že ani imunita po kompletním očkování v dětství není celoživotní a postupně slábne. Vydrží zhruba 10 až 20 let. Dospělým se tedy doporučuje přeočkování proti záškrtu každých 10 let."
@anonym_4947fe A nie je to jediny lekar, ktory neockuje vlastne deti. Vedia preco... Ale tito propagandou posahani jedinci len dookola opakuju ako opice tie sra*ky, ktore im vtlkaju do hlavy ti, ktori len hovoria to, co im je diktovane a za co su plateni 😅. No nic, oni nech si pichaju do svojich deti co chcu (je mi tych deti sice luto, ale tak co uz ) a mozete sa aj na hlavu postavit a nadavat kolko chcete tym mudrym alias antivaxerom, ste nam akurat na smiech a nezmozete vobec nic 🤷♀️
Velmi sa hanbim zato, ze zijem v state, kde sa takto diskutuje. Naozaj je to ubohe a smutne. Nulove pochopenie, porozumenie,sama agresivita, posudzovanie, osocovanie.
Presne preto bol napisany ten clanok,ako bol napisany,aby zdvihol vasne a aby ste sa medzi sebou pobili. Podarilo sa. Viac osohu spravite, ked odlozite mobil a povenujete sa detom ✌️
@anonym_f780a4 antivaxerom neotvorí oči vôbec nič…
@anonym_737e7c Vaxerom neotvori oci vobec nic 😉
@anonym_1174bb
@anonym_ab84ff robili krvné testy. Odstavce to spravila ja, nechápem, prečo po mne opakujes. Správa z hygieny je napísaná dosť jasne a s odstavcami. Neboli očkované ani ďalšie ich deti.
Tiež ti môžem dávať otázky aký máš dôkaz,že to bolo inak. Alebo že vakcíny sú zlé,daj fakty. To že niekto má kontraindikácie môže byť spôsobené aj zlou konstalaciou hviezd alebo piká za hriechy svojich rodičov, starých rodičov.
Ešte som sa nedočítala v tom článku, aký bol postup pediatra pri diagnostike dieťaťa. Tam tiež mohlo nastať pochybenie, ak by bol podaný proti toxín včas, nemuselo to dopadnúť fatálne.

@andrejka2424 Dezole si nikdy nepriznaju chybu. Na vine je vzdy niekto iny. Vzdy ked boli ludia prilis nafukani a hlupi, tak sa priroda epidemiou, prirodnou katatrofou,... postarala o to, aby sa v ramci prezitia druhu a najschopnejsich pocty blbych preriedili.
@anonym_269c40 ako ja milujem ľudí ako ty ...najkrajších, najmúdrejších, len ja a ja ...ostatní sú dezolé a hlupáci ...ty sa báť nemusíš, také ako ty prežijú aj atómovku