Máte skúsenosti s nežiaducimi účinkami po očkovaní tetanovkou?
Ahojte bol niekto nedávno na tetanovku ? Mali ste nejaké reakcie na očkovaciu látku ? Raz si pamätám po nejakom očkovaní som mala asi týždeň úplne všetky nežiaduce účinky z očkovania . Som si povedala že už nikdy si nedám žiadne očkovanie pichnúť .a dnes dr mi predpísala tetanovku že mám si ju ísť vytiahnuť dať do chladničky a do 7dni s ňou prísť .ale normálne mám trocha strach z toho lebo si spomínam pri poslednom očkovaní ako somnou bolo . Čo ak by som si pre ňu do lekárne nešla ? Môže to mať nejaké následky potom u mňa u dr ? Ja už nechcem zažiť to čo naposledy. Ďakujem .
@anonym_148c34 ak budes mat zranenie havarku dostanes tetanovku automaticky ani sa ta nebudu pytat.
A zalezi prd na detoch.
@natalka13 Nedostanem 😉
Pred dvoma rokmi tetanovka, bolela ma pazucha/uzlina nejake dva dni. Nie na dotyk, ale tak "neustale". Davnejsie som tiez dostal "do zadku", nemal som vtedy ziadnu reakciu. Na ZS si pamatam do nohy, bolelo to par dni na dotyk.
Tak sa nedaj ockovat, ale ked sa neskor niekde pichnes poranis v zemi/spine, tak ti ju potom pichnu urcite. Alebo riskujes tetanus.
@aalt V zemi/spine sa tetanove spory nenachadzaju. Nastuduj si o tom nieco, ked uz tu pises bludy 😀.
@macka1996 pred 3 rokmi bolesť ruky taka, že som bola 3 dni na ibalgine a 2 dni zvýšená teplota 37,5. Už nikdy si ju nedám pichnúť.
Do každej neočkovanej rodiny jednu smrť na tetanus, budú čumieť čo to je za poklad :D
@anonym_148c34 ak budes mat zranenie havarku dostanes tetanovku automaticky ani sa ta nebudu pytat.
A zalezi prd na detoch.
@natalka13 A hlavne, to co pichaju v nemocnici iba v urcitych pripadoch iba po urcitych zraneniach nie je ta ista vakcina proti tetanu, ktorou sa ockuje. Vtedy pichaju imunoglobulin, ktory obsahuje hotove ludske protilatky, nie oslabeny toxin, ktory je vo vakcine, co je teda rozdiel 😉.
@anonym_148c34 tak ma pouc, kedy je najvacsie riziko ...
@aalt Predpokladam, ze guglit vies 😉
Do každej neočkovanej rodiny jednu smrť na tetanus, budú čumieť čo to je za poklad :D
@anonym_434885 Ono zakon rezonacie funguje 😉. Len tak btw 😀. A este stale si nepochopila, ze aj ockovany clovek moze dostat vsetko to, proti comu je akoze ockovany? 😀
@anonym_148c34 neviem. Musim sa opýtať. Ale na tetanus zomrela určite
@anonym_148c34 mali záhradku. A tam pracovala a nakazila sa
@anos18 No za poslednych 11 rokov zomreli v Rakusku az 4 ludia na tetanus. Na Sk za poslednych 20 rokov az 4 ludia. Fakt "strasna" statistika. Ale len tu v tejto diskusii na 1 strane mame 4 vazne nasledky po tomto ockovani. Cize co si asi tak pricetny clovek vyberie 🤷♀️
@anos18 No za poslednych 11 rokov zomreli v Rakusku az 4 ludia na tetanus. Na Sk za poslednych 20 rokov az 4 ludia. Fakt "strasna" statistika. Ale len tu v tejto diskusii na 1 strane mame 4 vazne nasledky po tomto ockovani. Cize co si asi tak pricetny clovek vyberie 🤷♀️
@anonym_148c34 ja nechcem viesť debatu o tom, či sa očkovať alebo nie. Len som písala, že je to možné nakaziť sa o zomrieť
@anonym_148c34 mali záhradku. A tam pracovala a nakazila sa
@anos18 bola ockovana?
@natalka13 A hlavne, to co pichaju v nemocnici iba v urcitych pripadoch iba po urcitych zraneniach nie je ta ista vakcina proti tetanu, ktorou sa ockuje. Vtedy pichaju imunoglobulin, ktory obsahuje hotove ludske protilatky, nie oslabeny toxin, ktory je vo vakcine, co je teda rozdiel 😉.
@anonym_148c34 presne tak. V nemocnici nepichanú vakcínu proti tetanu. 👍

@anonym_148c34 mám kamarátku v AT a jej kamoška zomrela na tetanus.
@anos18 No tak to je extremne vzacne. Ako k tomu tetanu prisla??