Očkovanie pri pozitívnom HPV: Má to zmysel?
Mate skusenost? Pomaha to v niecom?
Dr.tvrdi, ze to vyznam ma, ze pomoze telu sa zbavit virusu, ale mne to hlava neberie, ak ten virus v tele je, a imunita si s nim za niekolko rokov neporadila, tak ako ma pomoct ockovanie? Aj v letaku ock.latky sa pise ze nema terapeuticky charakter len preventivny.
To co tvrdi gyn mi potvrdil aj iny lekar, ale stale som skepticka. Pytala som sa na studie, nie su uplne jednoznacne vraj v takom pripade, ved bodaj by aj boli, ked s virusom si vie poradit aj telo samo-niekedy, a skresli to vysledky, ci to bola imunita ci ockovanie.
Nie som vseobecne proti ockovaniu, som s tym OK, ale tu mi to akosi vyznam nedáva.
Partnera nemám ani neplánujem mat, mam vyssi vek a je mi takto lepsie. Len sa mi robia zmeny na krcku a podstupim o par dni aj konizaciu.
Dakujem za nazory.
urcite ma, HPV je velmi nebezpecne a moze sposobit rakovinu
Práve preto, že imunita si s tým sama neporadila roky je potrebné ju zvýšiť . A to očkovaním. Dokonca mnohokrát už v prípade zistenej rakoviny sa neoperuje, kým sa nezaockuje pacientka lebo po očkovaní je silnejšia imunita a je väčšia šanca, že po operácii sa vírus a rakovina neusadia inde.
ockuju sa aj ludia ktori maju rakovinu sposobenym HPV, ta imunitna reakcia je vyssia- ano ockovanie nie je dokonale ale nie je v tomto pripade bezvyznamne
Mate vlastne skusenosti? Preco sa potom toto nepise priamo aj v pribalovom letaku oficialne, ze ma aj terapeuticky efekt, nie len preventivny pred infekciou hpv.
Urcite to zvazim, o peniaze nejde, len nechcem svoje telo zatazovat niecim dalsim, co by eventualne nemalo ziaden prinos.
Potrebujem sa len uistit, ze to vyznam ma...
daj na svoju intuiciu
Mate vlastne skusenosti? Preco sa potom toto nepise priamo aj v pribalovom letaku oficialne, ze ma aj terapeuticky efekt, nie len preventivny pred infekciou hpv.
Urcite to zvazim, o peniaze nejde, len nechcem svoje telo zatazovat niecim dalsim, co by eventualne nemalo ziaden prinos.
Potrebujem sa len uistit, ze to vyznam ma...
@anonym_autor ... To je ako keby že rozmýšľaš nad tým, že či si dáš vyšší príjem c vitamínu, keď si chorá. Veď načo? Telo si s chorobou poradí aj samé. Áno, jasné. Ale dovtedy sa vysili natoľko, že nebude vládať sa brániť inej chorobe . Chapes? Vieš prečo sa ockuje proti chrípke? Aby keď chrípka udrie, telo malo trošku väčšiu zásobu do boja proti chrípke. A takto to funguje úplne s každým očkovaním.
@anonym_autor ... To je ako keby že rozmýšľaš nad tým, že či si dáš vyšší príjem c vitamínu, keď si chorá. Veď načo? Telo si s chorobou poradí aj samé. Áno, jasné. Ale dovtedy sa vysili natoľko, že nebude vládať sa brániť inej chorobe . Chapes? Vieš prečo sa ockuje proti chrípke? Aby keď chrípka udrie, telo malo trošku väčšiu zásobu do boja proti chrípke. A takto to funguje úplne s každým očkovaním.
@anonym_2575af ok. Ďakujem za nazor.
@anonym_autor existuje velmi vela kmenov HPV. Nejake si chytila. Ockovanie je tiez na nejaky rozsah. Mozno prave take, ktore v zivote este stretnes a tym padom budes chranena.
ockovali ma po konizacii, odvtedy vsetko ok, je to 14 rokov dozadu

@anonym_autor áno ma význam