icon

Očkovanie učiteliek v materskej škole: Áno alebo nie?

20. aug 2026

Ahojte, zaujimalo by ma ci tie co pracujete v ms chodite na ockovanie proti chripke alebo robite ine preventivne opatrenia pred zaciatkom sezony chorob?

anonym_3cdf60
20. aug 2026

bola som ucitelkou v skolke .. a nikdy som sa nedala ockovat na chripku .. nemala som ani choroby od deti ... stravujem sa zdravo,com casto na cerstvom vzduchu .. teraz robim stale s ludmi a stale okolo mna choroby -ale stale som za to,ze na chripku sa ocovat nedam - len ak by som bola vazne chora a mohla by ma vazne ohrozit .. inak sa snazim budovat imunitu .. ale mozno mam len stastie ..su ludia co chytia hned vsetko

anonym_de4da9
20. aug 2026

@anonym_autor prvé 2 zimy boli kritické, potom si imunita zvykla. Brala som imunoglukan acut keď som cítila, ze na mňa niečo lezie a väčšinou som to zvládla sama doma. Ale počas tých 2 prvých rokov som bola aj 2x na PNke. Raz zápal priedušiek a raz totálna strata hlasu s ATB.
Žiadne špeciálne očkovanie som nemala.

anonym_f4274b
20. aug 2026

Mama pracovala v MŠ 35 rokov a nepamätám si že by bola nejako extra často chorá očkovanie isto nemala

anonym_1909b7
20. aug 2026

@anonym_autor nie. Trvalo cca 3r kým som získala imunitu. Kolegyňa bola očkovaná pravidelne a každý rok schytala chrípku jak sviňa ale ,,iný typ"......
Vraj ľahší priebeh ,,VĎAKA " očkovaniu.
Nebuď ofca 😜

thirstymonk
20. aug 2026

Ja nie som antivaxer, ale spomedzi všetkých očkovaní, očkovať sa proti chrípke je asi najväčšia blbosť. Ak by som bol dajaky AIDS/ožarovaný pacient, na 1% by som to zvažoval, ale bežný človek nemá dôvod očkovať sa proti chrípke.

Proti rotavírusu by som sa ale napríklad zaočkoval. Nie som (jak deti nás milenialov neočkovali) a keď som ho dostal, skoro som zdechol.

michaela329
20. aug 2026

@anonym_autor pracujem na ZŠ a dávam sa každý rok zaočkovať. Nebola som chorá dobrých 10 rokov - ak nepočítam dvojdňový kovid.

jar_ka
20. aug 2026

Pracujem v MŠ, nikdy som sa neočkovala na chrípku, prvé 2 roky som chytila každú pliagu od detí, bola som párkrát PN lebo som vždy stratila hlas, potom už bolo všetko ok.

basska_b
20. aug 2026
@thirstymonk

Ja nie som antivaxer, ale spomedzi všetkých očkovaní, očkovať sa proti chrípke je asi najväčšia blbosť. Ak by som bol dajaky AIDS/ožarovaný pacient, na 1% by som to zvažoval, ale bežný človek nemá dôvod očkovať sa proti chrípke.

Proti rotavírusu by som sa ale napríklad zaočkoval. Nie som (jak deti nás milenialov neočkovali) a keď som ho dostal, skoro som zdechol.

@thirstymonk Ale aku to dava ochranu? Mne sa zda, ze len docasnu, tak to ma zmysel mozno pre babatka. A existuje toho viac kmenov, plus mas norovirus a crevny adenovirus. Z tejto svatej trojice je rotavirus sice rychla smršť, ale aspon to cloveka nedrzi x dní.

thirstymonk
20. aug 2026
@basska_b

@thirstymonk Ale aku to dava ochranu? Mne sa zda, ze len docasnu, tak to ma zmysel mozno pre babatka. A existuje toho viac kmenov, plus mas norovirus a crevny adenovirus. Z tejto svatej trojice je rotavirus sice rychla smršť, ale aspon to cloveka nedrzi x dní.

@basska_b Tak kmeňov je viac a mutujú. Takže ochranu to dáva dovtedy, kým mutácia nie je taká výrazná, že to imunitný systém nerozpozná ako rotavírus.

Rýchlou smršťou by som to nenazýval. U mňa to trvalo 6 dní. Kým som mal reasec, tak som to v sebe trimal, jak reasec prestal učinkovať, ja som sa zosral. Aj som odpadol. Normálne tu bola sanitka, lebo som odkväcol jak vychrtla anorektička. What a shaaaaame :D

anonym_ec0ca6
21. aug 2026

Praxovala som v škôlke. Pochytala som kadečo,nikdy som taká chorá nebola. Úplná katastrofa. Horšie ako deti. 🙉😂 Učiteľky vraveli,že aj oni si tým presli. Kym si zvykli,tak to trvalo.....Potom som šla na prax.k prvákom,tam tiež. Neskor som si zvykla. Proti chrípke očkovana nie som.