Očkovanie učiteliek v materskej škole: Áno alebo nie?
Ahojte, zaujimalo by ma ci tie co pracujete v ms chodite na ockovanie proti chripke alebo robite ine preventivne opatrenia pred zaciatkom sezony chorob?
@anonym_autor prvé 2 zimy boli kritické, potom si imunita zvykla. Brala som imunoglukan acut keď som cítila, ze na mňa niečo lezie a väčšinou som to zvládla sama doma. Ale počas tých 2 prvých rokov som bola aj 2x na PNke. Raz zápal priedušiek a raz totálna strata hlasu s ATB.
Žiadne špeciálne očkovanie som nemala.
Mama pracovala v MŠ 35 rokov a nepamätám si že by bola nejako extra často chorá očkovanie isto nemala
@anonym_autor nie. Trvalo cca 3r kým som získala imunitu. Kolegyňa bola očkovaná pravidelne a každý rok schytala chrípku jak sviňa ale ,,iný typ"......
Vraj ľahší priebeh ,,VĎAKA " očkovaniu.
Nebuď ofca 😜
Ja nie som antivaxer, ale spomedzi všetkých očkovaní, očkovať sa proti chrípke je asi najväčšia blbosť. Ak by som bol dajaky AIDS/ožarovaný pacient, na 1% by som to zvažoval, ale bežný človek nemá dôvod očkovať sa proti chrípke.
Proti rotavírusu by som sa ale napríklad zaočkoval. Nie som (jak deti nás milenialov neočkovali) a keď som ho dostal, skoro som zdechol.
@anonym_autor pracujem na ZŠ a dávam sa každý rok zaočkovať. Nebola som chorá dobrých 10 rokov - ak nepočítam dvojdňový kovid.
Pracujem v MŠ, nikdy som sa neočkovala na chrípku, prvé 2 roky som chytila každú pliagu od detí, bola som párkrát PN lebo som vždy stratila hlas, potom už bolo všetko ok.
Ja nie som antivaxer, ale spomedzi všetkých očkovaní, očkovať sa proti chrípke je asi najväčšia blbosť. Ak by som bol dajaky AIDS/ožarovaný pacient, na 1% by som to zvažoval, ale bežný človek nemá dôvod očkovať sa proti chrípke.
Proti rotavírusu by som sa ale napríklad zaočkoval. Nie som (jak deti nás milenialov neočkovali) a keď som ho dostal, skoro som zdechol.
@thirstymonk Ale aku to dava ochranu? Mne sa zda, ze len docasnu, tak to ma zmysel mozno pre babatka. A existuje toho viac kmenov, plus mas norovirus a crevny adenovirus. Z tejto svatej trojice je rotavirus sice rychla smršť, ale aspon to cloveka nedrzi x dní.
@thirstymonk Ale aku to dava ochranu? Mne sa zda, ze len docasnu, tak to ma zmysel mozno pre babatka. A existuje toho viac kmenov, plus mas norovirus a crevny adenovirus. Z tejto svatej trojice je rotavirus sice rychla smršť, ale aspon to cloveka nedrzi x dní.
@basska_b Tak kmeňov je viac a mutujú. Takže ochranu to dáva dovtedy, kým mutácia nie je taká výrazná, že to imunitný systém nerozpozná ako rotavírus.
Rýchlou smršťou by som to nenazýval. U mňa to trvalo 6 dní. Kým som mal reasec, tak som to v sebe trimal, jak reasec prestal učinkovať, ja som sa zosral. Aj som odpadol. Normálne tu bola sanitka, lebo som odkväcol jak vychrtla anorektička. What a shaaaaame :D
Praxovala som v škôlke. Pochytala som kadečo,nikdy som taká chorá nebola. Úplná katastrofa. Horšie ako deti. 🙉😂 Učiteľky vraveli,že aj oni si tým presli. Kym si zvykli,tak to trvalo.....Potom som šla na prax.k prvákom,tam tiež. Neskor som si zvykla. Proti chrípke očkovana nie som.

bola som ucitelkou v skolke .. a nikdy som sa nedala ockovat na chripku .. nemala som ani choroby od deti ... stravujem sa zdravo,com casto na cerstvom vzduchu .. teraz robim stale s ludmi a stale okolo mna choroby -ale stale som za to,ze na chripku sa ocovat nedam - len ak by som bola vazne chora a mohla by ma vazne ohrozit .. inak sa snazim budovat imunitu .. ale mozno mam len stastie ..su ludia co chytia hned vsetko