icon

Strach z očkovania proti COVID

lalinka328
28. jan 2026

Ahojte baby, v poslednej dobe čítam správy len o náhlych úmrtiach a všetko sa pripisuje vakcinácii proti Covidu. Otvorím FB a tam len: náhle úmrtie. Otvorím komentáre, a zase len diskusie a hádky o tom, že za to môže očkovanie. Ja som sa dala 2x zaočkovať a fakt mám z toho obrovské obavy, lebo čo ak? Mám z toho až depresie a prepadne ma veľká úzkosť keď to čítam a popritom viem, že som sama očkovaná. Aký máte na to názor vy?

Strana
z12
arek00
24. feb 2026
@anonym_3a86a5

@arek00 ty o čom píšeš. Veď to som nepísala tebe ale na úplne iný koment

@anonym_3a86a5 prepac, tak to patrilo inemu...tie anonymi su matuce a clovek prehliadne komu chce odpovedat. 🌹

anonym_29e6f9
24. feb 2026
@magdalienka11

@hiro pozri sa na štatistiku vo svete.

@magdalienka11 Agentúra EMA starostlivo skúma všetky údaje o bezpečnosti a môže potvrdiť, že neexistujú dôkazy o náraste úmrtí súvisiacich s očkovaním proti COVID-19 v žiadnej vekovej skupine vrátane detí.

Údaje zverejnené štatistickým úradom EÚ Eurostatom ukázali v mnohých krajinách EÚ v posledných rokoch nárast nadmerných úmrtí. Toto sa do značnej miery zhodovalo s vlnami nárastu infekcií COVID-19 .

Lekárska literatúra ukazuje, že infekcia vírusom SARS-CoV-2 môže viesť k vážnym zdravotným problémom, ako je infarkt a mozgová príhoda, a to aj niekoľko týždňov alebo mesiacov po infekcii.

Dôkazy zhromaždené od stoviek miliónov zaočkovaných ľudí potvrdzujú, že bezpečnosť vakcín proti COVID-19 povolených v EÚ je veľmi upokojujúca.

Prevažná väčšina známych vedľajších účinkov je mierna a krátkodobá. Môžu sa vyskytnúť závažné vedľajšie účinky, ale sú veľmi zriedkavé.

Správy o úmrtiach po očkovaní sú tiež veľmi zriedkavé.

Počas hromadných očkovacích kampaní sa očakáva, že krátko po očkovaní dôjde k niektorým úmrtiam. To neznamená, že smrť spôsobila vakcína.

Keď sú milióny ľudí zaočkované, je pravdepodobné, že niektorí z nich náhodou ochorú alebo dokonca zomrú v dňoch alebo týždňoch po očkovaní bez toho, aby to bolo spôsobené vakcínou.

Zdravotnícki pracovníci by mali hlásiť každé úmrtie, ku ktorému dôjde po očkovaní, aj keď nie je známe, či bola jeho príčinou vakcína.

Vo veľmi výnimočných prípadoch sa potvrdilo, že úmrtia boli spôsobené vakcínou.

anonym_3a86a5
24. feb 2026
@hiro

@anonym_3a86a5 Toto počúvam vkuse dookola. "ALE nikdy to nebolo takéto kvantum" - čo to je za hlúposť a odkiaľ to ľudia majú? Štatistický úrad ukazuje práve opačné údaje - že mladých zomiera menej po očkovaní na covid ako umieralo pred rokom 2020. Odkiaľ sa berie tá hlúposť že zomiera "kvantum"?

@hiro čítaj čo píšem aj v inych momentoch. Nikdy nebolo také kvantum v mojom okolí. Proste NIKDY. Toto čo sa deje v mojom okolí je proste masaker. A o tom píšem. O realite.

hiro
24. feb 2026
@anonym_3a86a5

@hiro čítaj čo píšem aj v inych momentoch. Nikdy nebolo také kvantum v mojom okolí. Proste NIKDY. Toto čo sa deje v mojom okolí je proste masaker. A o tom píšem. O realite.

@anonym_3a86a5 Tvoja realita je bezpredmetná. Tak ako keby som tvrdil že na mojej ulici nikdy nezrazili autá toľko ľudí ako za posledné roky a tvrdil by som že teda všade toľko ľudí zrazili. A potom pozrieš koľko ľudí zrazili autá na celom Slovensku a vidíš že ich bolo menej ako minulé roky. To že náhodou sa teraz zrazu sa venuješ pozeraniu havárií a zdá sa ti to veľa nijako nezmení skutočnosť že keď si ich nesledovala tak tam bolo viac nehôd a viac mŕtvych ako teraz keď ťa to zaujíma.
To čo tu vidíš je subjektívna pravda.

anonym_3a86a5
24. feb 2026
@hiro

@anonym_3a86a5 Tvoja realita je bezpredmetná. Tak ako keby som tvrdil že na mojej ulici nikdy nezrazili autá toľko ľudí ako za posledné roky a tvrdil by som že teda všade toľko ľudí zrazili. A potom pozrieš koľko ľudí zrazili autá na celom Slovensku a vidíš že ich bolo menej ako minulé roky. To že náhodou sa teraz zrazu sa venuješ pozeraniu havárií a zdá sa ti to veľa nijako nezmení skutočnosť že keď si ich nesledovala tak tam bolo viac nehôd a viac mŕtvych ako teraz keď ťa to zaujíma.
To čo tu vidíš je subjektívna pravda.

@hiro panebože 😂🫶🏻
zaujímavé že je to realita všetkých mojich známych a kamošov. Hore som písala že známy onkológ mi osobne povedal že u nich na onkológii sa zvýšil počet rakoviny od covidu o 300%!! Ty bezpredmetna realita 🙈
Ale ja ťa chápem. Keby som očkovana, tiež sa snažím uveriť tomu, že to nebola chujovina sa dať očkovať. Ale kocky sú rozdané a ty to nezmenis, tak aspoň veríš. Človek keď verí, vidí čo chce vidieť, chápem.

anonym_78dd41
24. feb 2026
@anonym_3a86a5

@hiro panebože 😂🫶🏻
zaujímavé že je to realita všetkých mojich známych a kamošov. Hore som písala že známy onkológ mi osobne povedal že u nich na onkológii sa zvýšil počet rakoviny od covidu o 300%!! Ty bezpredmetna realita 🙈
Ale ja ťa chápem. Keby som očkovana, tiež sa snažím uveriť tomu, že to nebola chujovina sa dať očkovať. Ale kocky sú rozdané a ty to nezmenis, tak aspoň veríš. Človek keď verí, vidí čo chce vidieť, chápem.

@anonym_3a86a5 a pýtala si sa koľko z ich pacientov je očkovaných a koľko neočkovaných?
samotné prekonanie covidu rozhádzalo zdravie viacerým ľuďom

hiro
24. feb 2026
@anonym_3a86a5

@hiro panebože 😂🫶🏻

@anonym_3a86a5 Ježiškove 🤣 Ale kde sú teda tí mŕtvi ktorých ty a tvoji kamaráti vidia? Štatistický úrad riadený Ficom klame a posledné roky tají úmrtia? 😅 Normálne sú podľa teba akože pochovaní ale pre štát žijú, platia dane, pracujú, majú deti, kupujú autá, domy, sú fiktívni a nik i nevšimol že zomreli?

Strana
z12