Denný režim pracujúcej mamičky

mantilka
16. jún 2016

Ahojte pracujúce mamičky. Mám dvojročné dieťa a pracujem už niekoľko mesiacov. Dosť ťažko sa nám darí vytvoriť denný režim. Malá je veľmi hravá každé ráno bojujeme s časom, aby sme stihli do jasiel a práce. Po príchode z práce vyžaduje veľa pozornosti a večer siahodlhé uspávanie. Práca v domácnosti je prakticky celá na mne a keď manžel stráži malú funguje to len do vtedy kým nevyžaduje dcérka moju prítomnosť. Malá si často žiada mňa ...pri umývaní rúk, ísť na záchod, poumývať, príprava do postele, predtým aj prebaliť a ocko ju v tom podporuje. Prakticky len ťažko si nájdeme trochu času pre seba s manželom.
Prosím nepíšte mi žiadne hodnotiace odpovede prosím o radu, ako to ostatné zvládate...aký máte režim dňa? Čo by mal ocko zvládať?

natalym
16. jún 2016

A koľko už takto fungujete?

katarinamarkova
16. jún 2016

@mantilka ako? deti naučiť, že okrem maminky sú tu aj iní, čo im vedia umyť ruky, uspať ich....ocka naučiť, že rodičia sú dvaja. maminku naučiť, že nemusí všetko robiť len ona a keď jednoducho v danej chvíli nestíha, al. je moc unavená a je práve po ruke ocko, čo môže, tak to jednoducho bez debaty nechať na ocka.

petra3312
17. jún 2016

@mantilka tazko nehodnotit. Sama na vsetko to budes zvladat tak, ako si to zvladala doteraz - s vyplazenym jazykom. Neviem, ci na to existuje nejaka finta. Moja mala bola presne ako Tvoja - ja som robila vsetko okolo nej, inak bola protivna. Ked mala asi tri roky, tak som si povedala, ze uz bolo toho akurat tak dost. Aj ocko jej moze umyt zuby, okupat, ulozit do postele, rano vychystat do skolky atd atd...a mozem Ti povedat, ze mi strasne odlahlo. Uz len par takych drobnosti, ktore cloveku usetria co len 15 minut denne je obrovska pomoc. Nenechaj sa vyuzivat ani svojim dietatom ani manzelom. Jasne, ze jemu to z pohodlnosti vyhovuje. Ale kedze chodis do prace rovnako ako on, musi pochopit, ze sa musi podielat aj na pracach v domacnosti aj v starostlivosti o dieta.

janka_v
17. jún 2016

Nuz, ja ani zdaleka nezvladam ako by som chcela, ale sadli sme si s manzelom, kedze som bola dost z toho nestastna a povedali si, co zmenime. My sme si zaviedli uspavanie a vsetky pridruzene aktivity na preskacku, jeden den ja, druhy on. Jasne, ze deti, najma mala vyjednava, aj si poplace a hneva sa. Ale ked je na rade ocko, tak je na rade ocko. Musim priznat, ze mam v nom podporu a on je ten zasadovejsi, ked sa na niecom dohodneme, musi to platit na sto percent a hotovo - to mi velmi pomaha. Skus sa s nim dohodnut. My mame inak aj dohodu v noci, este stale sa nam stava, ze mala obcas buntosi a ma zly spanok - bud chodi k nam, alebo vykrikuje zo sna a velmi sa mece. Takze jedenu noc sa venuje jeden, druhu druhy, aby sme neprisli do velkeho spankoveho deficitu. Lahke to nie je, stale mam pocit, ze nemame taky echtovny rytmus, ale myslim, ze to zvládame bez ujmy na zdravi 🙂 drzim palce, aby ste nasli aj vy to vase riesenie.

felycity
17. jún 2016

Ahoj, ono je to asi spojené s tým, že dcérka je ešte dosť maličká, a preto je to pre teba o to náročnejšie ... citová viazanosť, prebaľovanie, dieťa ešte v tom to veku nie je samostatné + manžel, ktorý asi viac podporuje chovanie malej ako disciplínu a nejaké pravidlá... ja si myslím, že v tvojom prípade ide len o trpezlivosť a možno troška premyslenie si organizácie domácnosti, moje decká napríklad aj napriek tomu, že by boli schopné byť nachystané do 20 min , budím o hodinu skôr, viac menej samé časom pochopili, že im to viac vyhovuje, v pokoji sa prebrať, naraňajkovať a nachystať, syn je spachtoš, ale naučila som sa, že ak to máme stíhať do školy na čas tak ho musím budiť skôr, tak má čas v pokoji urobiť všetko a a ešte mu ostane čas niekedy aj na hranie a hlavne je to aj pre rodiča fajn, lebo nie je v strese..., ale manžel by ti mohol byť nápomocní ( neviem aká je malá a či je ak tam nie si hned plače), ale postupne budiť, alebo pomôcť s raňajkami a to isté podvečer bud nech chvíľu sa ide s nou hrať/von a ty si urobíš základné veci, alebo potom ty budeš s nou a on by mal pomoct v domácnosti a malú proste začať zvykať, že nie je tu len mama, navariť na 2 dni, raz ked nebudeš mať navarené, neumrú od hladu, možno by by ocko mal sa viac s nou hrať, aby malá nebola na tebe tak závislá, robiť program, aby proste počas dňa nechala aj teba vydýchnúť, ale v konečnom dôsledku ono je to a asi vždy bude hektické pre zamestnanú mamičku 🙂

mantilka
autor
17. jún 2016

U nas s casti je problem v tom, ze ja som ta prisnejsia a ocko miernejsi. Je to aj nasimi povhami som priebojnesia ako moj manzel. Mala si jednoducho u ocka vydupe. Niekedy sa stava, ze odmietne moju pomoc a chce iba od ocka. Nemyslim si, ze by si dieta malo vyberat a urcovat rezim ako sa mu zachce.
Neviem ako na nu, nemozem ju predsa otlkat. Ocko casto rezignuje...
Viem, ze čiastočne to moze byt tym, ze jej chybam ale take rakcie mala aj ked som bola na materskej do jej 1,5 roka.
Vseobecne je to velmi mile, usmievave dievcatko, na svoj vek rozumovo vyspele. Nemame s nou problemy okrem jej obsluhovania, co nam znacne narusuje rezim dna.
Vcera vecer sme ju s manzelom prvy krat velmi kratko uspavali v podstate nakoniec zaspala sama. Vysvetlili sme jej, ze uz je velkacik a bude zaspavat sama. Parkrat ma zavolala ale je to velky pokrok.
Ostavaju ale ine cinnosti...ako mam postupovat, aby si nevymahala pomoc odo mna? Niekedy ma manzel podpori ale nie je v tom dosledny.
Obavam sa, ze casom tato "rozmaznanost , panovacnost" deformuje jej vztahy k ludom. No a pomoc manzela je tak nakup a vynesenie smati. Nemozem povedat, ze je lenivy ale je velmi zamotkany a neprakticky clovek. Straca pri praci vela casu pripadne ju nedotiahne. Napr. je schpony umyvat riad takmer hodinu. Mame umyvacku ale manzel takmer poumyva riad, ked ho vklada do umyvacky a samozrejme ostanu vsetky plochy spinave. Pre mna je to ozaj strata casu, ked sa mam starat ja o dieta hodinu lebo on umyva riad. Ja mam kuchznu komplet za 20 minut.

mantilka
autor
17. jún 2016

Ako naucit dieta ze moze aj ocko? Bude plakat, odstrkavat ocka a ocko nakoniec povoli s tym, ze ved jej chybam pocas dna.

mantilka
autor
17. jún 2016

Dakujem zienky za odpovede. Mozno by mi pomohlo keby mi niektora napisala casovy rezim, lebo neviem ci aj ja niekde nerobim chybu. Ja dcerku odprevadzam do jasliciek a manzel vybera. Byvam dost dlho v praci niekdy az do siestej vecer...vtedy mi srdce zviera. Vacsinou sa vsak vraciam o piatej domov.

dai
17. jún 2016

@mantilka ahoj. pisem len svoju skusenost...
Od dcerky som isla do prace ked mala 15 mesiacov, so synom som bola doma 3 roky kedze sme riesili zdravotne problemy...
- dcerka bola presne typ tvojej - velmi silno naviazana na mna, muza vlastne odmietala az do nejakych 3och rokov. My sme mali situaciu jednoduchsiu v tom ze sme ju nikde so sebou netahali. Ja som jasle nechcela, zdala sa mi nato este malicka, takze sme mali vybornu opatrovatelku, ktora chodila k nam domov. Rano ale tiez malicka robila bordel, nechcela ma pustit a tak, vecer zase chcela byt len so mnou a uspavala som ju lezanim pri nej do jej 4roch rokov...
U mna sa osvedcilo neist hlavou proti muru... Proste sme to malej oproti vaecsine slovenskych deti trosku stazili a preto som sa snazila byt pre nu po praci... moj muz sa tiez snazil ale ako som pisala, malinka ho nechcela. a s muzom som bola potom ako mala zaspala ( niekedy to bolo az po 10tej, 11tej vecer... ano, velmi vycerpavajuce ale cas sme si nasli ). Okrem toho sme zacali spolu tancovat v tomto case - 1x do tyzdna k nam chodila pani postrazit vecer malinku - mali sme tanecnu o 8:30... niekedy sa mi malu podarilo dovtedy uspat, niekedy sa potrapila teta... ale ja s muzom sme boli sami a robili sme spolu cinnost ktora podla mna partnerskemu zivotu dost pomaha... - tento napad mal inak moj muz...

no a teraz - moja dcera ma 9 a syn 5... ona chodi do skoly, on do skolky - rano na 8mu tam musime byt, ja nekoncim v praci pred 17tou ( aj to tak o hubu😉 ) - takze rano vozi tato, aby som ja mala klud aj pre seba, vecer vyzdvihujem ja... niekedy nase dni vyzeraju ako vcera - skocili sme nakupit, trosku sme sa poprechadzali a domov sme prisli o 8mej vecer🙂 cize sme sa napapali a spat. Malinky vymyslal tak som si lahla k nim obom a umojkala som si ich do spanku🙂 momentalne mam taketo vecere velmi rada... Pracu ak este potrebujem dokoncit robim ked zaspia, muz detto... a potom mame cas na seba🙂 ten cas na seba je veeeeeelmi dolezity😀
drzim palce aby sa ti podarilo si ten rytmus najst, v buducnosti urcite budete musiet tahat obaja a delit si veci - ak teda pracujete obaja podobne... ocino si urcite vytvori postupne vztah - u nas je stale mama iba jedna🙂 ale hlavne pre malu je uz tato super partak na sporty, malinky je zatial moj prilepenec, ale uz tiez hlavne cez ten volny cas zacina byt na tata tiez naviazany... Aby sa vam vztah nepokazil treba vela komunikovat, hladat riesenia, byt v tom spolu😉

bluka2
17. jún 2016

Ahoj, ja som sama pracujuca matka s 1,5 rocnym dievcatkom a zatial nemame problem. Ja mam rada
- umyvacku riadu
- topanky, co sa lahko obuvaju; oblecenie, co sa lahko oblieka, ziadne blbosticky
- vecer ked spi si na rano pripravim vsetko (voda je v kanvici, viem co bude na ranajky, kava je v kavovari, musim iba zapnut gombik)
- Mala ma vzdy nejaku mini aktivitku pripravenu na rano, aby bola zaneprazdnena kym ja potrebujem cas: napriklad otvorenu tu umyvacku riadu, rada vybera veci odtial
- Poobede a vecer nemam ziadny problem, spime spolu, tak jej asi zas tak velmi nechybam, lebo aj dost skoro idem z roboty (okolo druhej) a pripadne este dobieham pracu ked spi vecer. Uspavanie ide celkom rychlo, dam si zalezat, aby sa nabehala a potom uz jej vela netreba. Iba raz chcela asi hodinu zmolit prsniky, tak som jej povedala, ze som z toho unavena, idem sa osprchovat a po menej ako 30s. placu zaspala sama

Aj ked u vas je problem skor koordinacia s manzelom, nie nedostatok vylepsovakov... Ale par trikov u mna urobilo velky rozdiel

bluka2
17. jún 2016

@dai Ta spolocna cinnost s partnerom sa mi zda super "investicia" do vztahu, mudro to tvoj muz vymyslel

dai
17. jún 2016

@bluka2 🙂 myslim ze v tomto case to mas mozno bez toho chlapa lepsie ako s nim🙂 ono ti chlapy niekedy potrebuju starostlivost ako babatka... a teda potrebuju aj nieco dalsie naco si tiez treba najst cas🙂

ale tie zlepsovaky su fajn... ja tiez detom pripravujem oblecenie vecer, postele si ustielaju sami, mavame doma tzv. tyzdnove ranajky - velmi jednoduche rychle veci - vseliake psie jedlo🙂 ( corn flaky s mliekom, gulicky a tak. ) robim doma muffiny ovocne ci babovku - to rano zvladnu zjest okolo tej 7mej... a pre mna velmi rychlo spravene... obliekaju sa uz tiez sami, akurat malej robim vlasy lebo ich ma dlhe... to ma ale bavi🙂
suhlasim s tou zabavkou - to ja vzdy ked ideme niekam kde viem ze hrozi nudenie sa tak nieco so sebou beriem - pripadne teda brala som ked boli deti mensie... teraz sa snazim o francuzsku vychovu🙂 nech sa naucia aj ze svet sa netoci len okolo nich a napr. v restauracii vydrzia sediet aspon 30 minut bez tabletu, mobilu ci knizky🙂 ale teda moje deti su uz velke...

dai
17. jún 2016

@bluka2 ano... urcite to bol super napad - ja som v tom case bola na vymyslanie takychto veci velmi unavena... ale tancujeme spolu stale, moj muz totalne drevo sa zmenil v tanecnika a samozrejme kedze tancovat chceme aj inde nielen na kruzku, tak aj hladame udalosti kde tancovat spolu mozme... napr. plesy a tak🙂

janka_v
17. jún 2016

Fuuu, rezim, my mame tak, ze rano ja utekam do roboty (8,5 plus cesta hore dole, nedam skolku dvakrát) a po obede zas idem pre deti. To bola jedna dohoda, ze si to musíme rozdelit, inak nemame sancu vykryt skolku + pracovny cas. Ja som chcela to popoludnie aj kvôli tomu, aby som uz potom bola s detmi. Cize ranny ritual len sprostredkovane (od muza), zobudi deti najneskôr hodinu pred odchodom, tak maju cas sa popreberat, poumyvat, najest a pripadne sa trosku zahrat alebo si pozriet kratku rozpravku - podla dennej dohody, na ktorej sa zucastnuju oni traja. Potom teda skolka. Po obede cca medzi stvtou a pol piatou sa pre ne dovalim ja. Podla pocasia ideme na ihrisko (niekedy domov, kvôli tomu, ze chcem obriadit nieco na zahrade, vtedy ratam s tym, ze deti budu vonku) alebo rovno domov. Prichod ako kedy teda, ale povedzme, ze vo vela pripadoch cca o pol siedmej az siedmej. Urobim veceru, deti maju za ulohu sa poumyvat a prichystat na stol. Medzi tym sa hraju, natahuju. Najeme sa a cca o pol osmej pride muz. Vzdy sa s nimi na chvilu pohra, alebo sa porozpravaju, co cez den robili. Takze mozem spratat po jedle. Potom ako som uz spominala ideme deti s detmi vecerne ritualy a teda na striedacku jeden den ja, druhy muz (niekedy sa nestiha ani navecerat, tak ho vyslem, ze ja preberam umyvanie a chystanie do postielok). Ked kupe muz, stiham povysavat, pripadne umyt toaletu alebo inu drobnost. Povedzme, ze o deviatej je klud - jeden spi, druhy niekedy nie, ale uz nevylieza z izby a tak mozem poriesit este zopar iných veci. Na chvilu si sadnut s muzom, prebrat dolezite veci, co ktory z nas na dalsi den spravi alebo ma na starosti. Ked si to dohodneme, tak nie je problem, urobi vsetko, co ma na starosti, raz mi aj povedal, povedz mi to priamo, mna to vazne nenapadne. A tak som bola nutena (tiez sa mi zdalo, ze on to nevidi? ved s nami byva...) hovorit mu, ze ok, ja uspavam, ty nakladas umyvacku a spraces kuchynu, ja deti kupem, povysavaj zatial, zober deti von na ihrisko (to cez vikend) aspon na tri hodiny a ja hodim vacsie upratovanie a postavim obed. Cca takto nejako si myslela?

sense
17. jún 2016

Moja skusenost ....do skolky vodi muz ja som uz davno v praci ked pridem domov podla casu nieco, upratat, zacvicit si trochu si oddychnut o 16.00 ideme po malu to sa venujem vylucne jej kym nejdeme spat tym ze poobede ma v skolke len siestu nespava tak vecer to mame bez problemov....ve eru vari muz a ked nie lebo jev praci tak mame bud nieco zo dna predtym al. Hustu zeleninovu polievku ci nieco rychle salat a grilovane maso alebonam navari muz predtym ako ide do prace....a ked pride z prace pred 16.00 vsetko sa odklada aj domace prace aj oddych aj cvicenie...a ked som doma tak ranajky teraz dlhodobo o 9.30 rehabilitacia, ihrisko, obed kt vari chlap ...odpoci ok poob3de tanecna trochu sa pohrame a spat....v druhy den volna podla nalady ...muz porobi de facto vsetko akurat ked malu kupe genitalie jej musim ist umyt ja inak vlasy umyje...

petra3312
17. jún 2016

@mantilka este k ten Tvojej otazke, ako naucit dieta, aby nechalo aj ocka robit veci okolo neho. Jednoznacne musis mat podporu muza. Bez placu sa to asi nezaobide. Ale dcerka si zvykne rychlo, len nesmu byt ziadne ustupky. Ked povies, ze dnes ju ulozi do postele manzel, tak nech to tak aj je. Moja dcera nemala nikdy problem s tym, aby hocico okolo nej urobil muz, ked som ja nebola doma ( napr. som bola s kamoskami na veceri ). Ale akonahle vedela, ze som doma, uz si vyzadovala mna. Podla toho vies, ze ide o vymyslanie z jej strany 😉

mantilka
autor
17. jún 2016

Dakujem velmi pekne vsetkym. Dnes manzel bol neoblmny k malej ked vymyslala. Pred chvilkou cital Petrin nazor...verim ze bol ubezpeceny ze robi spravne aj cez malej plac. Inak tanecna je moj sen...vecne o tom spievammanzelovi, aspon keby sme dalikutxy ktore mame doma stiahnute ked mala spinka...musim ho uz do toho dokopat. Urcite da mu to bude pacit

andova
19. jún 2016

Ahoj napíšem svoj rozvrh aj keď ma urcite niektoré odsúdia ze pracujem. Do prace som nastúpila keď mal maly 4 mesiace na polovičný úväzok. Ráno o cca 6-7:00 vstávame záleží od malého raňajkuje e a do 9:00 sa hráme potom sa prezlieka e a chystáme von ja sa pomalom do prace o 10:00 príde opatrovateľka maly spi vonku do 12:00 prídem vyzdvyhnem si ho a obedujeme potom sa hráme do 13:30 a znova ho prezliekanie a chystám von 14-16:00 je opatrovateľka. Potom prídem a ideme domov olovrantovat o 17:00 ovocie o 19:00 večera, 19:30 kúpanie a o cca 20-20:30 spánok. Dôležitá vec je plán na chladničke kde mame rozdelene činnosti všetky domáce prace s manželom a každý si odfajkne čo spravil, manžel sa nevypytuje čo ma spraviť mna s tým neznervózňujte a nie je problém vieme presne čo mame robit. Keď sme takto fungovali zistili sme ze nemusíme všetko robit každý den napr obden. Malému varíme dopredu na dva dni ja v pondelok a piatok a manžel v stredu 🙂 velmi sa nám toto osvedčilo a mame viac času na seba je u nás poriadok a všetko je pekne zadelene žiaden chaos ale nám trvalo kým sme sa dokopali k takémuto fungovaniu ale ma to velmi veľa výhod a manžel je tiež rad a mam čas sa venovať aj jemu 🙂 ocení to a o to radšej pomôže.

andova
19. jún 2016

Este som zabudla ze maly je od malička s ocinom každú sobotu doobeda do 10:00 ja spím 🙂 potom sme všetci spolu navarím spravím niečo atd poobede o 14:00 idem s malym von manžel oddychuje potom sa venujeme malému do večera a nedele trávime výhradne spolu 🙂 maly je naučený na ocino a vie ze s nim je a ja možem ísť kľudne nakúpiť musia si poradiť a teda musím uznať ze sa s malym velmi pekne zahrá bez placu 🙂 ale akonáhle zbadá mna tak plače a chce ísť ku mne preto ak potrebujem niečo spraviť maly je len s manželom a ja robím čo treba lebo keď ma zazrie koniec 🙂 ale keď sa hráme s nim spolu tak nie je problém zahrá sa snažím sa zapájať manžela do všetkého prebaľovanie kúpanie kocikanie kŕmenie všetko čo sa dá 🙂 a niektoré veci ani nezvládnem sama lebo maly je veeeeelmi hyperaktívny a nie vždy ho vieme udržať napr pri kúpaní 🙂 tam sme vždy dvaja

waitinka7
22. jún 2016

No ja neviem, ale byť na malé dieťa spolu s mužom....tak asi neviem čo s časom 😀
Bola som na syna sama, do jasličiek išiel od 10 tich mesiacov, ja späť do práce, vstávala som každé ráno o 4:30, poobede som sa zase len sama venovala synovi (plus domácnosť samozrejme) a všetko som stihla a zvládla.

andova
22. jún 2016

@waitinka7 samozrejme že keď je manžel zapojený aj do domácich prác aj o starostlivosť o syna je všetko volnejšie a čas zvýši aj na ine veci 🙂 ale verte že niekedy mam pocit ze nestiham napriek tomu 🙂 ale nie je to tym ze sa staram o synceka ale skor tym ze clovek ma rozne naroky aj o poriadku a niekedy sa to aj prehana a to je moj pripad 🙂 a niekedy mam pocit ze keby som sama lepsie stiham lebo veci po sebe odkladam na orzdiel od manzela 🙂 a nemusim upratovat tiste stale dookola 😀 ALE TAK VSETKO MA SOVJE VYHODY AJ NEVYHODY. vychovavat synceka plus praca nie je lahke 🙂 samozrejme to chapem a je to ovela narocnejsia situaciaako mam ja respektive neporovnatelna

didamt
22. jún 2016

@mantilka ahoj....sme na tom dosť podobne. Nastúpila som do práce keď mala malá 20 mesiacov, dnes máme 2 roky a 7 mesiacov. U nás je to tak, že malá je ranostaj, takže vstáva sama medzi 5-5,30...kým ona vstane ráno, ja si urobím hygienu, namaľujem sa, nachystám veci do kabelky, pre seba ranajky do práce. Manžel v tom čase už odchádza do práce. Ak sa malá zobudí kým ja robím hygienu, posadím ju do stoličky a sama spapá jogurt, ja ten čas využijem na hygienu a obliekanie. Ak sa sama nezobudí, nastáva verzia 2. Idem sa obliekať, čim narobím trocha ruch a ona sa preberie. Posadím ju na nočník, spievame si, rozprávame sa o počasí a medzitým ju na nočníku vyzliekam z pyžamka a obliekam do jaslí. V tejto verzii dostáva na raňajky ovocnú kapsičku, je to rýchle a zvládne to sama...ja medzitým nachystám bundy, topánky. Dopapá, obujeme sa a ideme....toto nám ráno trvá maximálne do 30minút od jej zobudenia. Inšpiráciou je nám rýchly odchod z domu, lebo sa jej páčia autobusy a jeden akurát stretáme po ceste autom do jaslí....tak ak sa motá, poviem jej že nestihneme autobus :D. To vždy zaberie. Do jaslí ju vozím ja, mám 8,5 hodinový prac. úväzok. Po práci ju opäť vyzdvihujem ja, nakoľko mám auto k dispozícii a mám to po ceste z práce. S manželom chodíme dá sa povedať naraz domov. Vyšlem ho s malou von a idem na nákup ak treba, ak netreba...ideme vonka spolu. Domov cca 17,30-18,00....ja pripravím suchú večeru, lebo teplé obedy máme všetci počas dna ...takže na večeru zásadne nevarím. Kým pripravujem večeru, manžel malú okúpe, osprchuje, oblečie do pyžamka...potom sa všetci navečeráme a pozeráme rozprávku cca do 19,45. Potom nastáva najhoršia časť dňa..uspávanie. Ani za svet s nikým iným iba maminka, inak plače až sa zadúša...ok...zaspáva teraz dlho aj 45 minút, lebo vonka je vidno, takže zaspí o 20,45 cca a vstáva ráno o 5,00 🙂. S manželom na seba nemáme momentálne žiadny čas, iba ak by som bola ochotná byť dlhšie hore, čo je problém lebo obaja skoro vstávame. Aj to raz prejde a možno nám bude ľúto, že drobec sa už nechce potuľkať, nechce sa s tebou hrať a podobne. Užívajme si aj túto dobu, lebo čas rýchlo beží. Vôbec sa netráp, nie si ani zlá ani neschopná....proste mamina je pre dieťa vždy iný level ako ocko. Toľko odo mna 🙂

trdelnik234
22. jún 2016

@mantilka

napisem ti do IP, ak chces

trdelnik234
22. jún 2016

@waitinka7

Ale v robote si asi nekoncila o 18.00, ze?

waitinka7
22. jún 2016

@trdelnik234
Nie, moja pracovná doba bola od 6:30 do 14:30

trdelnik234
22. jún 2016

@waitinka7

A jasle otvarali o kolkej?
Inak to ranne vstavanie nezavidim, ale keby som v robote koncila o 14.30H, tak tiez mam kopec casu

waitinka7
22. jún 2016

@trdelnik234 Jasličky otvárali o 6:00. Bola som tam vždy prvá, rýchlo som malého prezliekla a utekala do práce, nejakých 25 min. rýchlou chôdzou. To isté poobede.

timea7
2. júl 2016

@mantilka ak malá odmieta ocka, robte všetko spolu - spolu ju sprchujte, hrajte sa s ňou, potom sa chvíľu zaoberajte niečím iným, ona je už dosť veľká na to, aby sa chvíľu zabavila aj sama. Vynucuje si vašu pozornosť a točí s tebou, aby si sa o ňu starala len ty. Aspoň na jeden dva večery musíš vypadnúť z domu, nech ju uloží otec. Buď láskavá, ale neoblomná a najmä zabudni na to, že všetko musíš mať pri malom dieťati a zamestnaní tip-top-nemusíš.

hettinka
8. júl 2016

@mantilka dás a to zvládať jedine s deľbou práce, ak obaja pracujete, tak aj doma si musíte všetko deliť (skoro) napoly. Ja som pekne krásne zapriahla do domácich prác aj manžela ... povedala som mu, že ak mi pomôže, budeme mať všetci viac času na seba.

Z domu na to veľmi zvyknutý nebol, no naučil sa mi pomáhať, aj ked samozrejme, čo sa týka detí väčšia časť práce je stále na mne ... jeho proste veľa vecí ani nenapadne, že sú potrebné (napr. kontrolovať úlohy, tašku, poriadok v izbách), prípadne si nepamätá rôzne termíny a povinnosti detí.
No napr. v sobotu mi pomože upratať a varí cez víkendy, ja varím cez týžden. variť nevedel, no postupne sa pár jedál naučil a ked niečo nevie, varíme spolu a je to zábava 🙂 On umýva okná, tepuje koberce strojovo a také ťažšie veci. A má to svoj význam aj vo výchove detí, lebo syn pomáha uplne rovnako ako dcéra, lebo vidí, že aj tatino pomáha.
Momentálne má asi pol roka novú prácu, kde má viac povinností, takže robí doma menej ... ale už máme väčšie deti a pomôžu mi aj oni.

A treba sa zmieriť s tým, že veru nič nie je doma na 100%, ked mamina aj pracuje.