Pracujúce mamičky malých detí

26. okt 2023

Chcem sa opytať mamičiek , ktoré majú deti v predškolskom veku, ako riešite napr prázdniny atď ? Mám chlapca skolkara a slečnu v jasliach, začala som pracovať na plný úväzok. No nepočítala som napr s vianočnými prázdninami, ktoré majú v jasliach (2 týždne ). Pretože v našej škôlke to je tak, že škôlka vlastne funguje aj cez prázdniny , urobí sa jedná spojená trieda a tam vlastne chodia deti, ktorých rodičia napr pracujú atd. Zaujíma ma ako to riešia ostatní. A tí rodičia, ktorí majú deti v jasliach - sú jasle zatvorené aj napríklad celé letné prázdniny ? Lebo to mi popravde nenapadlo zistiť

hsara99
26. okt 2023

Ahoj, ja som začala pracovať keď bol syn v jasliach, momentálne už je škôlkar. Jasle mali otvorene aj počas prázdnin a škôlok, ale boli to súkromne jasle takže neviem či to nebolo práve pre to. Inak mám HO, s tým že mame nariadené 2 dni v office ktoré vykrývam so starými rodičmi (žijeme bez otca malého). V škôlke majú napríklad aj teraz “prázdniny” 30-31.10, ale majú zriadenú zbernu triedu.

autor
26. okt 2023

@hsara99 aj naše jasle sú súkromné a nie sú otvorené počas prázdnin :/

nikdenikto
26. okt 2023

To je divné, naše súkromné jasle boli otvorené aj na Silvestra doobeda. No záleží od majiteľov, možno keby ste sa viacerí rodičia dohodli a išli k riaditeľke/majiteľke?