Nič pre neho neznamenám

22. mar 2020

S priatelom sme chceli dieta a podarilo sa. Mame krasneho niekolkomesacneho chlapca.
Pred otehotnenim sme robili takmer vsetko spolu, varenie, upratovanie. Snazila som sa byt co najviac samostatna. Zvykol byt zisrlivy ked som este chodila do prace, mal problem s tym ked som chcela kolegu neskodneho chalans odviezt nedaleho svojho byfliska ked sme este nebyvali spolu.
Po narodeni syna sa zacalo este vacsie dusno. Syn bol uplakany, casto na prsniku, vraj schvalne aby som sa ulievala od domacich prac. Uz musim domacnost riadit sama, cely dom je na mne. Priatel niekedy pomoze, nieledy raz za tyzden uvari, ved som ho videla ako velmi sikovneho chlapa.
Mna stale sleduje co som urobila, kolko som na mobile pricom sem tam odpisrm kamoske, nie cely den v ruke mobil. Vsetko mu na mne vadi, je nervozny, podla mna z jeho roboty, stale si riesi biznis. Vraj je nervozny zo mna, lebo som v domacnosti pomala, a este k tomu on moze besedkovat s kamosmi a vypisovat si s kamaratkami a posielat memes a mne keby nasiel v mobile nejakeho kamosa tak mam problem. Obidvaja sme nervaci. Uz mi je tazko lebo dalsiu novu kanosku som mu nasla v telefone najodne ked mi dal nech nieco napisem niekomu z jeho telefonu. Mame obidvaja pristup k mobilom navzajom, ale nepaci sa mi ze mna komentuje a on moze vsetko.
Je sikovny, nakupi, ale vykrikuje mi to. Pol dna lezi v posteli lebo biznis si riesi z mobilu ale mna nech neriesi ked som skoro cely den v jednom kole. Citivo sme uz chladni k sebe. Nezvladam uz byt v takych nervoch. Niekedy by som najrafsej odisla, ale jednak nechcem byt nevdacnica lebo financne v poriadku, a nechcem malemu pokazit zivot. Neviem naci mu je dalsia kamaratka s ktorou si posiela aj fotky nasho psa a ona jemu niekedy dvojzmysrlne memes. Vydata a jedno dieta. Ale viem jak to chodi.
Citim sa ako nepotrebna, nic pre neho neznamenam. Snazim sa robit si svoje a nevsimat si ale ja som pod drobnohladom. Pricom je upratane aj navatene stale. Vzdorovat nemozem lebo to vyusti do agresivity a mozem dostat facku. Stalo sa uz asi 3x.

stela01
22. mar 2020

Tak sed a suchaj nohami aby si nedostala 4x !

Preber sa a zariad si život sama s dieťaťom .

pieksamaki
22. mar 2020

Je to o nicom tie dnesne mobiky...aj ja viac evidujem..ze manzel travi vela casu na mobile.
Mate obdobie kedy sa vam zmenilo vsetko.zrazu ste 3....je to skoro vsade takto po porode...ĺebo kazdy ma ocakavania a nemozes byt uz v domacnosti na 100%ale s babatkom.
Nepohra sa niekedy so syncekom? Nepises ze by sa vytesoval...ved je to predsa aj jeho syn a predsa pracuje hlavne pre maleho...

lucyluv
22. mar 2020

Inak je taka aplikacia,co ti meria cas na mobile a aj na akej aplikacii ako dlho si, len zo srandy by som si to stiahla a ukazala mu, ze aha kolko casu travim na mobile! Appka, ktoru ja mam sa vola YourHour

nikpa
22. mar 2020

Prva facka by bola zároveň posledná lebo môže byť predzvesťou horších bitiek. Chces aby sa raz na toto pozeral vas syn? Takze ano, muž ktorý udrie ženu pre neho nic neznamená. Je na tebe ci chceš takto žiť...

jaskolka
22. mar 2020

Čiže čakáš, kým príde 4 facka, 5 facka, a ďalšia, pripadne už aj kopanec, a ďalšie bitky. Je to úplne super život, so ziarlivcom a zaletnikom, čo zrejme už má "kamošky" okrem teba. Nezabudni ešte druhé dieťa s nim si urobit, veď je ti oporou, nakúpi, aj po vykrikuje ti to.... Samozrejme, že toto všetko je ironicky myslene, spamätaj sa čím skôr a zbal si veci, alebo jemu. Pochybujem, že toto sa zlepší...

lenkakravcova
22. mar 2020

Nemôžeš odísť na určitý čas k rodine? Alebo k nejakej kamarátke?
Možno by si uvedomil ze mu na rodine záleží a trochu sa nad sebou zamyslel.
A čo sa týka domácich prác, najprv urob tie a až potom mobil.

zuzpap
22. mar 2020

už po prvej facke si sa mala baliť, ľudia sa nemenia

juliet86
22. mar 2020

pomocobetiam.sk

majcika
22. mar 2020

Nuž, predstav si ze toto ti o svojom živote povie tvoja dcéra. Co by si jej ty nato povedala?

megika1
22. mar 2020

Je to sadista, manipulátor,peniaze a určitý komfort bývania nesmú byť na váhe vysoko.... prídu ďalšie násilnosti a dieťa,keď nemá mamu v pohode,tak Ono trpí !!!

heleninamama
22. mar 2020

Ale baby, veď chlap je finančne na poriadku.👋 A to pre autorku základ. Tipujem, že má okolo 20 rokov (aspon podľa vyjadrovania), minimálne vzdelanie, žiadnu prax ani pracovné návyky a Vy chcete, aby žila sama s dieťaťom! Fuj Vám, veď to by musela začať pracovať, lebo tento debilný štát nedá slobodnej mamičke (ktorá je takým obrovským prínosom pre celú spoločnosť) žiadne príspevky! A nie, ani k rodine nemôže ísť, lebo žijú podobne a nič nemajú, veď tak to v týchto prípadov chodí. Nuž, dievča držsa a drž , pár faciek znesieš, len si kúp antikoncepciu, jedno dieťa stačí...

moonlight1210
22. mar 2020

@heleninamama to je tvoja sestra?

nikyball
22. mar 2020

@heleninamama ale legenda hovorí že po 4. Dieťati sa zmení 😂

heleninamama
22. mar 2020

@moonlight1210 Chvalabohu nie, ale čo tu pozriem, je tu rovnaký príbeh. Mám pocit, že ich buď klonujú, alebo si to niekto vymýšľa, aby boli príspevky. A čo poznám zopár takých v realite, je to žiaľ dedičný životný štýl. Baby jej radia dobre, ale to ona nepochopí a hlavne, neurobí, lebo nevie sama prebrať zodpovednosť za svoju existenciu. Preto ten príspevok.

katty2012
22. mar 2020

neviem, co by si rada pocula, podla mna vsetko uz vies... mozes mu robit fackovacieho panaka nadalej, alebo od tohoto grazla odist. je to macho a z teba si urobil sluzku, ktora ma drzat hubu a krok. akoze luto mi ta nie je vobec, pretoze sama dobrovolne, za peniaze znasas toto ponizovanie a zneuzivas maleho k tomu, ze sa vyhovaras na to, ze mu nechces pokazit zivot. fakt krasny zivot ho caka, hlavne ked mu jeho otec bude vzorom ako sa spravat k zenam, a ty dalsim vzorom, ako sa za peniaze nechat ponizovat a fackovat

nikyball
22. mar 2020

Keď nemôžeš ako ty hovoríš vzdorovať ani nič lebo sa bojíš a odísť tiež nechceš, tak moc na výber nemáš . Ak to chces zmeniť jedine tým že sa porozprávas s ním, samé sa nezmení nič. Ale chápem že asi si sa chcela len vyzalovat. Drž sa

mrkvicka060
22. mar 2020

@lenkakravcova nesuhlasim s tvojou poslednou vetou. Prepac ale aby som sa cely den musela stresovat kvoli nejakemu debilovi, ze MUSIM porobit vsetky domace prace a potom na dve minuty si mozem do ruky zobrat vlastny mobil? To je jednanie ako s malym soplavym deckom. Preco by si nemohla zobrat mobil a pohrat sa alebo popisat s niekym pred tym ako umyje riad? Ved ona je cely den pod dohladom, ci robi v domacnosti vsetko ako ma.. to je chory clovek ten chlap, a ona za zachvilu dostane z neho tiky a bude sa strhavat zakazdym, ked sa za nou nieco suchne... s nema problem jej at facku. Ak odide k rodicom, tomuto chlapovi zrazu neprepne a nebude ju milovat a ctit. Radsej na nu nahulaka, popripade prefacka, nech ju to uz viac ani nenapadne...

lenkakravcova
22. mar 2020

@mrkvicka060 Kazdy ma zodpovednosť. Najprv treba splniť zodpovednosť a až potom ďalšie..
Muž živí rodinu. Tiež by sa ti nepáčilo keby uprednostnil hru, mobil, net pred zarábanim peňazí.
Žena ak je doma ma na starosti domácnosť. Je to jej povinnosť.
Keď ma všetko porobené, rovnako aj muž, môžu sa venovať hobby.
Vola sa to plnenie zodpovednosti za rodinu. Chápem ze nie každý tomu rozumie.

O fackach nepíšem, to ja nevyriešim. Okomentovala som len to s čím mam skúsenosť.

katkati
22. mar 2020

@lenkakravcova Agresor a psychický labilný človek sa určite nezmení natrvalo len preto, že ona na nejaký čas demonštratívne odíde. A takisto, či je nejaká slúžka, že musí najprv všetko urobiť až potom mobil? Ona nemá právo na socialny kontakt, relax, hoci aj pomedzi prácou? Veď píše, že má upratané, navarené. Ženy, nenechajte sa otlkat magormi. Urobte čokoľvek, aby vaše deti nevideli takýto vzorec správania - mama nula a otec alfa samec.

lenkakravcova
22. mar 2020

@katkati v minulosti taky podľa jej slov nebol. Aj sa zmenil týmto smerom, dokáže I opačným. Musí ale sám chcieť.

Ešte raz pisem nie je to o tom ze je slúžka. Je to o zodpovednosti. On je sluha že najprv pracuje a až tak je za mobilom ako hobby?
Za co ju potom kritizuje? To nechápem. Ak má upratané, navarene, o dieťa postarané tak jasne ze môže sedieť za mobilom koľko chce. Svoje povinnosť I si splnila. Ak ale sedí za mobilom na úkor svojich povinností, vtedy je to zle a je jasné že jemu sa to nepáči.

Ale to vie len autorka ako to ma. Možno jej každý uhol pohľadu pomoze.

katkati
22. mar 2020

@lenkakravcova To, že zarába nestačí na to, aby sa rodina cítila súdržne. Sú muži, ktorí prídu z prace a veľmi radi odbremenia manželku a podieľa sa na chode domácnosti aspoň chvíľu - namiesto nadávok. Ale čo čakát od mužov, ktorí si myslia, že neposlušné ženy treba fackovat.

karolinakr
22. mar 2020

A prečo ty jeho neotĺkaš?

katkati
22. mar 2020

@karolinakr Presne, nech mu nastaví zrkadlo a dá mu tri facky, ako sa bude cítiť. Odvravaš - facka, si dlho na mobile - facka, minul si peniaze - facka.

sense
22. mar 2020

@lenkakravcova tajze on odrobi 8hod lebo zivi rodinu a potom nohy hore... a ona ma starostlivost o dieta 24 hod nie 8 a potom nohy hore.... ako co sme kde aby som si musela pytat povolenie napisat kamaratke

moonlight1210
22. mar 2020

@heleninamama z toho, co napisala, nie je uplne jasne, ze patri k tej vrstve “biela spodina”, ktora taketo myslenie bezne preferuje a dedi.

@katkati Ak je nauceny fackat ju, tak najskor by sa nedostala ani k druhej facke, nieto k tretej. Ale pravdepodobne by uz po prvej dostala naspat taku, zeby ohluchla dozivotne na lave ucho.
Touto cestou by som nesla.
Skor zacala tajne sporit kazde euro, ktore by sa mi podarilo pred nim zatajit.

katkati
22. mar 2020

@moonlight1210 Myslela som nadnesene, čo by si taký debil zaslúžil.

lenkakravcova
22. mar 2020

@sense Ja som písala o stave ak sa o domácnosť a dieťa poriadne nestará,, nie ak sa stará. Prosím čítaj s porozumením. 🙏
Okrem toho žena si môže doma pospať (kým dieťa spi) alebo oddýchnuť (kým sa dieťa hra na deke) zatiaľ čo muž v práci asi nie.
Pre tie co si myslia ze muž to ma v práci jednoduchšie platí, že si to s nim môžu kedykoľvek vymeniť. Ísť do práce. Dnes už kompletne náhrady mlieka existujú, aj odsavat sa dá, takže takéto výhovorky neobstoja.

lenkakravcova
22. mar 2020

@katkati Ak si nejaký muž myslí že ženy treba fackovat tak to asi nemá v hlave v poriadku. O tom som ale ja nepísala. To naozaj neviem ako ma vyriešiť, tým ze odíde na čas k rodine, má čas na premýšľanie ako ďalej postupovať. Ja s tým skúsenosť nemám. Vy ostatné možno áno, tak kľudne radte. 🙂

katkati
22. mar 2020

@lenkakravcova Mladý zdravý človek aj po 8 hodínovej sichte by nemal mať problém pomôcť v rodine. My zamestnané ženy takto fungujeme skoro všetky. A niektoré z nás majú sakra náročnú prácu a doma do ďalšej práce.

lenkakravcova
22. mar 2020

@katkati Môj muž nevládze. Pracuje ako informatik a ma riadne náročnú prácu. Keď príde domov tak len leží a oddychuje pár hodín. Niekedy aj zaspí lebo cely deň v práci musí premýšľať.
Ja keď som robila v obchode tak som pracovať ešte doma vladala (menej ako bežné ale vladala). Pritom keď som písala bakalárku celý deň tak som bola odrovnana. Čiže = záleží to na type práce a aj dĺžke smeny. Nedá sa generalizovat.