icon

Nič pre neho neznamenám

22. mar 2020

S priatelom sme chceli dieta a podarilo sa. Mame krasneho niekolkomesacneho chlapca.
Pred otehotnenim sme robili takmer vsetko spolu, varenie, upratovanie. Snazila som sa byt co najviac samostatna. Zvykol byt zisrlivy ked som este chodila do prace, mal problem s tym ked som chcela kolegu neskodneho chalans odviezt nedaleho svojho byfliska ked sme este nebyvali spolu.
Po narodeni syna sa zacalo este vacsie dusno. Syn bol uplakany, casto na prsniku, vraj schvalne aby som sa ulievala od domacich prac. Uz musim domacnost riadit sama, cely dom je na mne. Priatel niekedy pomoze, nieledy raz za tyzden uvari, ved som ho videla ako velmi sikovneho chlapa.
Mna stale sleduje co som urobila, kolko som na mobile pricom sem tam odpisrm kamoske, nie cely den v ruke mobil. Vsetko mu na mne vadi, je nervozny, podla mna z jeho roboty, stale si riesi biznis. Vraj je nervozny zo mna, lebo som v domacnosti pomala, a este k tomu on moze besedkovat s kamosmi a vypisovat si s kamaratkami a posielat memes a mne keby nasiel v mobile nejakeho kamosa tak mam problem. Obidvaja sme nervaci. Uz mi je tazko lebo dalsiu novu kanosku som mu nasla v telefone najodne ked mi dal nech nieco napisem niekomu z jeho telefonu. Mame obidvaja pristup k mobilom navzajom, ale nepaci sa mi ze mna komentuje a on moze vsetko.
Je sikovny, nakupi, ale vykrikuje mi to. Pol dna lezi v posteli lebo biznis si riesi z mobilu ale mna nech neriesi ked som skoro cely den v jednom kole. Citivo sme uz chladni k sebe. Nezvladam uz byt v takych nervoch. Niekedy by som najrafsej odisla, ale jednak nechcem byt nevdacnica lebo financne v poriadku, a nechcem malemu pokazit zivot. Neviem naci mu je dalsia kamaratka s ktorou si posiela aj fotky nasho psa a ona jemu niekedy dvojzmysrlne memes. Vydata a jedno dieta. Ale viem jak to chodi.
Citim sa ako nepotrebna, nic pre neho neznamenam. Snazim sa robit si svoje a nevsimat si ale ja som pod drobnohladom. Pricom je upratane aj navatene stale. Vzdorovat nemozem lebo to vyusti do agresivity a mozem dostat facku. Stalo sa uz asi 3x.

janinah
22. mar 2020

Už vtedy by mi zablikala prvá kontrolka,ak niekto chce so mnou dieťa a nemá toľko chochmesu,úcty a slušnosti ma požiadať o ruku....len má záujem o moju maternicu...a potom sa to už len nabaľuje....

mrkvicka060
22. mar 2020

@lenkakravcova 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

sense
22. mar 2020

@lenkakravcova mLa som dieta s 3 20min spankami takze asi som si moc neposlala plus bolo v noci kazdych 45min hore kvoli tmrefluxu.... takze jasne to bola ozaj dovolenka.... a nemaj strach do prace som chodila a paradoxne rada lebo som si tam chodila oddychnut... takze takeho chlPa kt by mi este kontroloval mobil by som.poslala do prdele... slysbe povedane... okrem toho zrejme pre mna spolocna domacnost znamena.nieco ine ako.u teba... pretoze v spolocnej domacnosti nie som.zamestnancom aby mi niekto prikazoval a zakazoval

lenkakravcova
22. mar 2020

@sense My to máme doma rozdelené inak. Ja som doma, nepracujem,, manžel pracuje. Vie co sú jeho povinnosti a ja viem co sú moje.
Kazdy nech si to zariadi ako mu to vyhovuje. Pointa je ze to ma byť spravodlivé (nevieš aké dieťa má autorka, rovnako ako ani ja, takže sa to nedá takto úplne posudzovať).

autor
22. mar 2020

Je to sila no

autor
22. mar 2020

Je toho vela, este ked sme len chodili spolu, zila som v podnajme a mala som popri robote aj brigadu aby domn to utiahla. Vtedy vykrikoval ze som vela v robote a ze malo sexu mame tak si najde milenku ked takto budeme nadalej..po nejakej hadke som sa s nim rozisla, ale chodil za mnou a potom prisiel s kyticou a prstienkou a klakol si a ja som neodolala pretoze ma premohla moja dlhofoba tuzba po dietatku. Na male sme sa tesili. Asi som bola slepa. Nevedela som ze sa vsade stale na mna stazoval, stale mu nieco vadi.

autor
22. mar 2020

Mala som sa lepsie ucit. Vela toho neviem zarobit potom. Rodicov mam daleko a maju svoj vek a nemam volnu izbu. Vsetko je drahe, mlieka, plienky, nezvladla by som to. Dobre vychadzam s heho mamou, niekedy ho sprdne ze je grobian a niekedy mne povie ze sa malo snazim. Neviem. Nemam casu na kamaratky, vsetko mu vadi proste je toho vela. Odcudzili sme sa a je mi to luto ale uz neviem co mam robit. Predtym nez som napisala som citala nejake prispevky na takz temu. My take naivne zeny sme uz take zblbnute ze uz nevieme co je realita, co je uz cez ciaru a ako riesit situaciu. Uz nemame sebavedomie a ani v poriafku psychiku.

marca12
22. mar 2020

A co si z toho robis. Pindal by,ze nie je umyty riad? Tyzden by som neumyla. Ze som na mobile? Nepustila by som ho z ruky,nech ho aj porazi. Partner si k tebe dovoli len to,co mu ty dovolis. A este aby mi rozpraval, koho mozem zviezt alebo s kym sa ja mozem zviezt. Neverim,ze takyto nebol pred tehotenstvom. Urcite bol,len si to nevidela. Radsej byt sama . To bude v poriadku,ze syn vyrasta v takom prostredi,kde rodicia kricia a biju sa???

sense
22. mar 2020

@lenkakravcova presne tak nevies ako to ma ona tak bemozes vase rozdelenie pivazovat za to jedine spravne...

stanulienkat
22. mar 2020

Kolko si s nim bola pred otehotnenim? Podla mna kratko,ked si nepridla na to,ze je to ziarlivy psychopat..

gagik
22. mar 2020

nerobit si deti s kamosmi ale s manzelmi

autor
22. mar 2020

2,5 roka sme boli spolu z toho pol roka sme zili spolu ked som otehotnela. Tiez som si myslela ze svadba bude, nie len reci. Mozno nakoniec aj dobre tak 😟 bola som fest zalaskovana a kedze vie argumentovat tak som si myslela ze ja robim chyby.
Medzitym ked mi oraskli nervy tak som protirecila tak uz som bola za blbu vraj kamoska mo dava rozumy.

autor
22. mar 2020

Po pysku som dostala ked chybal mne sex kedze uz to je zriedka a povedala som v nervoch ze ja si najdem milenca tak praaask cez usta. Aj ked som ho po case pri hadke poslala do pi.... lebo mi nadaval do pi a do ku. To uz kde sme take nadavky

zuzka1117
22. mar 2020

To v takomto vzťahu je dieťa? No chudiatko 😢😢😢 je mi ho fakt ľúto lebo ono na to doplati najviac

autor
22. mar 2020

Ku malemu sa sprava podla nalady. Stravi s nim denne pol hodiny na etapy. Nie je to take laskyplne. Po 20 minutach mi ho dooniesol minule so slovami ze som matka nech sa staram. A ja hrnce na sporaku a nevedela som kde mi hlava stoji. Syncek malo pospal takze som nestihala. Bohviekolko casu s nim nestravi lebo mobil mu zvoni biznis. Taktiez po nom zbieram veci po dome ako kluce mobil papuce pohare vselico lebo ked som doma tak nech pratam. Kolkokrat mi povedal ze nic nerobim ... hej jjasne to vsetko samo... som si pomyslela..

autor
22. mar 2020

Maly je super krasne rozkosne zive sikoovne dieta ale da zabrat. Stale davam pozor co robi, stale je zvedavy pacia sa mu zaluzie a take veci co neviem schovat.

autor
22. mar 2020

Ked bol mensie babo neustale som ho nosila kocikovala dojcila aby neplakal aj ked zdravy chvalabohu ale energicky. Poriafne som nestihala a len priatel do mna dzubal. Jeho mama povedala ze ked zvladla tri deti tak ja musim jedno zvladnut.

autor
22. mar 2020

Priatelovi povedala jeho mams ze kef taky bude a nadalej sa bude len za peniazmi najanat tak pride o rodinu to najcennejsie.

autor
22. mar 2020

Uz sa citim jak debilko ze ked nie som pri peniazoch ako jeho klienti a klientky tak som pre neho nula.
Proste ked sa mi nieco nepaci a vykrikujem mu a je nahnevany tak povoe ze mi neda nazrat. A ja uz mam toho dost.
Bol aj mily kolkokrat ale uz je to pomenej.

autor
22. mar 2020

Mam zit jak trubka usi dole a znasat to abo sa vytrapit sama a pocitat centaky? Ked nejake budu. Nemam kam ist ani na vikend. Vsak ked som bola prek koronou tri dni po sebe poobede vonku s malym tak sa ma spytal ze ci nemam nic na robote. A ja si urobom doobedu kym spi maly a poobede si dorabam akebo len tak sprtnem do niecoho. Malokedy veget.

stela01
22. mar 2020

Vyhľadaj odbornú pomoc , potrebuješ ju .

autor
22. mar 2020

Ten moj je ten typ chlapa ktory pomoze posranduje dobre vyzera a zeny po nom idu, ale keby vedeli ze za dverami je aky nervak dirigent

katkati
22. mar 2020

Jedná s tebou ako s nesvojpravnou. Podľa mňa sa už nezmení, je to ňom. Neváži si ťa. Potreboval by semetriku, ktorá by bola samostatná a finančne nezávislá a dala mu príručku ako si nerobiť z partnerky rohožku. Ale ty žiaľ, nie si žena, ktorá si verí, že by to zvládla bez neho, tak on si bude ešte dlho pri tebe honiť svoje ego.

autor
22. mar 2020

Ulavilo sa mi ked som tu napisala a vam somvdacna za vsetky nazory. Otrebujem vediet iny uhol pohladu.

lenkakravcova
22. mar 2020

@sense Netvrdím ze moje uvwzovanie je jediné správne. Predkladám to ako možnosť. Ak sa v tom nájde, niečo možno použije.

Podľa posledných slov autorky, to ma naozaj ťažké. 😕

lenkakravcova
22. mar 2020

Pri tých prechádzkach s malým si mu mala normálne odpovedať, že áno, máš čo robiť - práve sk bola "venčiť" dieťa. Je to súčasť tvojej domácej práce. Nech ta nezdrbava za veci ktoré robiť máš a sú chvályhodné. Ci si myslí že máš byť s malým stále doma? Potom by ta nekritizival za to ze s nim nechodíš von, na ihrisko a nesocializujes ho?
Radšej nech zájde k psychológovi, lebo to co robí zjavne normálne nie je.

modrykoniicek
22. mar 2020

Príde mi to ako vzťah dvoch násťročných ktorý si urobili dieťa po pár mesačnom vzťahu.
A ty sprostá si s debilom ešte decko urob.
Už predtým si toto musela vidieť, že niečo nie je v poriadku.
Pokiaľ fakt spolu nie ste ledva rok.

kassandra25
22. mar 2020

Nuz, ked to takto beres a vidis, bude aj 4.tá facka, bude bitka a zvykaj si. Potom zbije aj maleho, nielen teba. A prisun penazi je teraz este dobry, ale uz coskoro ti ho obmedzi, aby mohol minat aj na kamaratku z mobilu, ked jej kupi kvety, pozve do kina a zaplati darcek ci veceru. Jaj, a este mu bude vadit aj tvoja kamaratka. Coskoro ti povie, ze uz nesmies mat ani kamaratku zenskeho pohlavia. Tak ked sa ti to takto paci, tak v takom vztahu, ani nie manzelstve ostavaj a trp teda.

jaskolka
22. mar 2020

Keby mi chlap povedal, že si nájde milenku, lebo malo sexu mame, tak by už veru mojim chlapom nebol. Postupne si dovoloval k tebe viac a ty si ho nechala. Teraz už vie, že si "handra" ktorá je na ňom závislá a tak o chvíľu už nebudeš mať ani ten príjem od neho. Rovno povedané, tvoj chlap je úplný idiot, agresor, manipulátor a tyran. Po čase už ani nepipnes doma a budeš zisťovať, ako zakryť mejkapom modriny. Ale hlavne ze budeš doslova len mat centy na mlieko a plienky. Alebo ani tie... Lebo aj kamarátky bude treba živiť.A tvoj syn bude jednak v prostredí, kde otec tyra mamu a dufaj, že o 30 rokov nebude taký istý. Veď priklad bude mať úplne krásny. Ale toto asi naozaj chces... Preboha, ženy, kde na tých blbcov chodíte??

mala_hobitka
22. mar 2020

Nechceš malému pokaziť život? A ako asi dobrý život má s otcom, ktorý sa nemu chová podľa nálady, s matkou ktorá celý deň behá ako splašená po baráku aby milosť pán otec dieťaťa nema pindy...ktoré si aj tak vždy nájde? A to ešte počkaj až budeš pracovať ako nebudeš stíhať! S matkou ktorá radšej drží ústa a krok, lebo môže dostať do pysku? A ospravedlňuješ to nejakým finančným zázemím? Čo si ta totálne zbláznila?!?!
Aký príklad dávaš svojmu dieťaťu? Že takto vyzerá láskyplný vzťah? Kde sa má naučiť stáť si za svojím, byť hrdý, byť šťastný a mať zdravý vzťah plný lásky? No povedz kde? Ani jeden z rodičov mu príkladom nie je!
Nemôžeš ovplyvniť svojho priateľa aby bol iný, keď je to žiarlivý agresívny blbec. Ale zostávať s ním nemusíš. Ale jasné, ak sa radšej necháš tyraznizovať lebo však finančné zázemie...okej...tak trp, tvoje rozhodnutie.
Ale pamätaj, ak chceš niečo vo svojom živote zmeniť, vždy musí zmena začínať u teba.