Pediatrička MUDr. Eva Dzurillová
9. júl 2015
Ahojte mamičky,
zháňam pre moju malú princeznú novú doktorku v Ružinove. Na nete som našla ambulanicu pani Dzurillovej a chcem sa informovať aké máte s ňou skúsenosti. Či ste spokojné s jej liečebnými postupmi a či na všetko nepredpisuje ATB ako to niektoré vedia. Ďakujem za každú odpoveď a poprípade mi môžete odporúčiť inú v blízkom okolí.

Dobry den,
Ja sem prilozim update po case, lebo je tu toho dako malo o nej..
Ak je 3,5-ročné dieťa choré 2,5 týždňa, po vyše týždni liečby sa mu zvýši teplota, no CRP je nízke, ostane iba pri vete: „Také malé deti majú hlieny aj 3 týždne.“
Ak po 2,5 týždni intenzívneho liečenia dieťa stále nevykazuje zlepšenie a požiadam aspoň o lokálne antibiotiká, bolo mi povedané, že mu rozhádžu celý organizmus, a preto ich nedostane.
poznámky typu: „Viete, výtery sú drahé…“ Keď som sa spýtala, kto ich hradí, bolo mi povedané, že poisťovňa. Následne som si opäť vypočula, že predsa nemôžu robiť výtery zakaždým, keď má dieťa soplík. Podotýkam, že mojim deťom ešte ani raz nebol urobený výter.
Odmietla zobrať 13-mesačné dieťa na CRP s tým, že „máme plno“, a poslala ma robiť CRP do lekárne s dieťaťom, ktoré malo v ten deň ráno 39,6 °C a je už dva týždne brutálne zahlienené.
Volam ku koncu ordinačných hodín kvôli výsledkom výteru, tak keď zavolám o 12:20 (ordinuje do 12:30) a výsledok je, že dieťa potrebuje antibiotiká, odpoveď: „Pani doktorka sa ponáhľa do nemocnice, recept až zajtra.“ Nakoniec bol recept vystavený až po opätovnom telefonáte po 26 hodinách čakania.
Ak o týždeň na to volám kvôli druhému, 14-mesačnému dieťaťu, ktorému po 30 dňoch vyšiel “ prekvapivo” rovnaký nález (Moraxella a streptokok) ako staršiemu súrodencovi, a až vtedy dostalo antibiotiká, nasledne mi bolo odpovedané na otázku, či sa muselo to malé tak dlho trápiť , že “iní lekári by ich nedali vôbec a že ona nám ich vlastne dáva len preto, lebo nám chce pomôcť. “ (Podľa mojich dostupných informácií sa Moraxella a streptokok inak ako antibiotikami liečiť nedajú.)
A ked jej opakujem , že si 14-mesačné dieťa začalo chytať uško a pýtam sa, či už nemôže ísť o zápal stredného ucha alebo či sa infekcia nerozšírila aj tam, bolo mi bez vyšetrenia cez telefón povedané, že má len zaľahnuté ucho…..Tú čarovnú guľu by som chcela aj ja.
Hľadám teda nového pediatra, ktorý nerobí takéto banálne chyby, je ochotný dieťa dôkladne vyšetriť a riešiť jeho zdravotný stav individuálne.
Dakujem za typy