Riešili ste zmenu správania po očkovaní s neurológom?
Ahojte mamky, babky, tety...
Chcem sa spýtať, riešili ste niekto zmenu správania po očkovaní s neurológom? Chcela by som vedieť vaše skúsenosti alebo odporúčania na detského neurológa na Západnom Slovensku (Bratislavský a Trnavský kraj). Hľadám takého, ktorý zo mňa neurobí paranodinú husu. Zmeny v správaní u syna si všimli aj iní členovia rodiny, nie je to len môj pocit. U pediatra sme boli a takéto zmeny samozrejme nie sú 😔😡
Ide o prvú dávku hexavakcíny
@verya A ako dlho uz ten stav trva? Moj mal po prvej a po druhej hexe akoby prepad vo vyvoji, zabudol to, co sa ako posledne predtym naucil a aj spravanie bolo ine. Po prvej davke to trvalo len par dni, po druhej som mala pocit, ze uplne naspat bol az tak o mesiac. Ale po tretej uz nemal nic, po MMR tiez nic taketo, len teplota a vysyp, a dalsie vakciny, co dostal, si uz ani nevsimol.
@marianarem minulú stredu bol očkovaný a prvé prejavy či príznaky som si všimla v pondelok a každý deň pribúdajú nové prejavy. Prestal sa usmievať na mňa a rodinných príslušníkov, keď sa usmieva tak akoby bez príčiny. Samozrejme sa usmeje aj na mňa, ale nie tak často a trvá to kým mám jeho pozornosť. Doteraz ma len počul a usmieval sa doslova od ucha k uchu. Pozerá ako sa hovorí do blba. Dostal novú hračku a prehliadol ju ako krajinu a doteraz sa tešil z každej novej hračky. 2 alebo 3 týždne dozadu objavil nohy a takmer nonstop si ich chytal. Teraz o ne nejaví záujem. Prebaľovanie bol boj, akonáhle som mu dvihla nohy, automaticky ich chytil a nechcel pustiť. Teraz sa snaží len občas si ich chytiť a nejde mu to. Pri prebaľovaní sa na ne pozerá s výrazom "jeeej nohy". Dokonca aj reagoval keď som sa ho spýtala "kde máš nožičky" a minimálne pohľadom ich hľadal. Pretáčať na bruško sa mu samému ešte nechcelo, ale keď som mu pomohla a naviedla ho, pohyb krásne dokončil. Teraz sa prehne v chrbáte ako luk a je takmer až hysterický a hneď sa snaží pretočiť späť na chrbát. Prepína sa takto aj v kočíku bez príčiny. Aj spánok má narušený. Už sa vedel smiať nahlas a stíchol, nič čo ho do teraz rozosmialo už nefunguje a aj to jeho blabotanie je iné, akoby sa vrátil minimálne o 2 mesiace späť. Mal aj tras rúk a hlavy a také ako tiky alebo zášklby ako keď strasie od zimy. Keby sa zmenilo len niečo z toho, tak to asi neriešim. Veď také malé bábätká sa menia každú chvíľu. Ale zmenilo sa veľa vecí a v krátkom čase.
Preto to chcem konzultovať s neurológom a s ďalším očkovaním počkať.
Má aj chvíle kedy je akoby "normálny", preto dúfam, že sa to do normálu aj vráti.
@anonym_d68c64 a hovorím niekde, že som zásadne proti očkovaniu? Očkovanie má svoje opodstatnenie. Ale keď vedia, že pribúdajú deti s vážnymi prejavmi po očkovaní, tak prečo napríklad nezrušia hexavakcínu a neočkajú napríklad len 3 choroby v jednej vakcíne ako to bolo kedysi? Aj keby bolo nutných viac očkovaní, v danej chvíli by to bola určite menšia záťaž pre organizmus. Nikto sa nepozastavuje nad tým, prečo vakcína obsahuje očkovanie proti hepatitíde typu B, ktoré v troch mesiacoch veku dieťaťa je nezmyselné. Napríklad v ČR sa dá použiť tzv. pentavalentná vakcína bez hepatitídy, ktorá sa dá zaočkovať zvlášť neskôr. U nás táto možnosť neexistuje. Ja nie som proti očkovaniu ale malo by byť bezpečné a ak sa po očkovaní niečo stane, malo by to byť akceptované a nie to zľahčovať a popierať.
@verya mne to lekárka vysvetlila veľmi jednoducho - ak dieťa reaguje na vakcínu "inak" ako je bežné, tak tam predispozície sú od začiatku a je len otázka času a konkrétnych situácii, kedy sa to prejaví (napríklad po chorobe, po ATB a podobne).

@verya pre teba je hepatitída nezmysel? Však dieťa v tom veku začína všetko pchať do úst, vrátane rúk. Ja nehovorím, že si proti. Áno aj moje dieťa malo regres po očkovaní,nedávno z vakcíny vracalo.
@anonym_d68c64 samozrejme, že hepatitída typu B nie je nezmysel. Ale také malé dieťa sa ňou nenakazí tak ľahko aj keby jedlo zo zeme. Hepatitída typu B je prenosná telesnými tekutinami a to predovšetkým krvou alebo pohlavným stykom‼️
Choroba "špinavých rúk" čiže hepatitída typu A u nás nie je zahrnutá do očkovacieho kalendára. Očkovanie proti nej je čisto dobrovoľné a pacient si to hradí sám. Poisťovne len prispievajú na toto očkovanie.
Môj syn nie je upír, zatiaľ saje predovšetkým mlieko. Pevne verím, že prípadná transfúzia, ktorú by z akejkoľvek príčiny niekedy musel dostať je na toto ochorenie testovaná a taká krv sa nedostane do obehu. A dúfam, že pohlavný styk nebude mať ešte aspoň 15 rokov, takže áno, je pre mňa nezmyselné očkovanie vo veku 3 mesiacov.