icon

Riešili ste zmenu správania po očkovaní s neurológom?

verya
Včera o 06:54

Ahojte mamky, babky, tety...
Chcem sa spýtať, riešili ste niekto zmenu správania po očkovaní s neurológom? Chcela by som vedieť vaše skúsenosti alebo odporúčania na detského neurológa na Západnom Slovensku (Bratislavský a Trnavský kraj). Hľadám takého, ktorý zo mňa neurobí paranodinú husu. Zmeny v správaní u syna si všimli aj iní členovia rodiny, nie je to len môj pocit. U pediatra sme boli a takéto zmeny samozrejme nie sú 😔😡
Ide o prvú dávku hexavakcíny

Strana
z2
anonym_74027d
Včera o 07:54

Ako sa zmenilo správanie 2 mesačného dieťaťa?

danina09
Včera o 08:25

@anonym_74027d odvrava 🙊 😅

domka222
Včera o 08:35

Pri tak malom dieťati,ak ide len o zmenu,že je viac plačlivé a pod,by som to neriešila. Tieto zmeny sú u malých detí časté. Samozrejme,ak ide o neuro veci ako zášklby,motorika,prípadne prejav epilepsie,tam by som lekára vyhľadala.

verya
autor
Včera o 09:47
@danina09

@anonym_74027d odvrava 🙊 😅

@danina09 nerozumiem vašej potrebe zosmiešňovať a zlahčovať obavy matky o zdravie svojho dieťaťa. Je to úbohé

anonym_64e2e6
Včera o 09:55

@verya mne sa syn zmenil pred ocami po ockovani preto nema vsetky ockovania komplet. S nikym som to neriesila lebo tu sa kazdy iba tvari ze to neexistuje. Treba vyckat a modlit sa aby to nebolo vazne. My mame PAS 😬

anonym_96af9a
Včera o 09:57
@verya

@danina09 nerozumiem vašej potrebe zosmiešňovať a zlahčovať obavy matky o zdravie svojho dieťaťa. Je to úbohé

@verya áno
tiež sme si všimli ale dieta malo rok a pol lebo bol odklad
už po prvej hexa boli zmeny , bola som paroidny blb podla nich .
po tretej dávke nastal vyslovene regres vo vývoji, dieta napr. sedelo a dívalo sa pred seba aj pol hodinu , živé dieta, spánok to bola totálna zmena , v pohode dietata sa stal nervak v noci
po troch rokoch spanie sa upravilo
regres sme dohnali po pár rokoch , reč v 6 , on by mal oneskorený vyvin reči určite ale nie až takýto extrém
neurologička popklepkala po kolene, zamietla , chodili sme ako na klávir všade, nikde dalšie očkovanie nám pisomne nechceli dat že áno alebo nie, po telefone pediatričke, imunologička detto , dokonca jedna nás po prvom vyšetreni v podstate vyhodila že ona sa k tomuto nebude vyjadrovať , napisala výsledky odberov a dovi dopo
do Martina sme sa nedostali lebo nemal nám kto napísať papier ako si to vyžadujú aby nás vôbec objednali
ja som bola večne tá krava čo robila problémy

veroni2
Včera o 10:53

@verya kolko rokov ma dietatko? Je dost mozne ze do bude len stav v obdobi a prejde to. Kamaratka po hexavaxine mala 2 tyzdne nepritomne dieta, potom sa to upravilo. Kazde dieta reaguje inak. Prajem ti najst dobru neurologicku a uplne uzdravenie dietatka. Mame 3 deti. Prve som dala, druhe bolo v case kovidu, to som uz zacala riesit koli roznym informaciam aj z radov doktorov. Tretie som nedala vobec. Tebe prajem aby sa to zlepsilo. Stale to moze byt len prechodny stav. S dalsimi ocko bud uz opatrna.

anonym_22c878
Včera o 11:30

Dcéra po očkovaní Hexa vakcínou ostala úplne paralyzovaná. Prestala sať mlieko, prestala sa usmievať.... neurolog nedoporučil ďalšie očkovania.
jasné že sme zostali PAS. Neskutočne veĺa detí po tejto vakcíne zostalo mimo - nechápem čo sa stalo, žeby zlá vakcína?

anonym_74027d
Včera o 11:35

Odkiaľ máš, že Neskutočne veĺa detí po tejto vakcíne zostalo mimo?

verya
autor
Včera o 12:25
@anonym_96af9a

@verya áno
tiež sme si všimli ale dieta malo rok a pol lebo bol odklad
už po prvej hexa boli zmeny , bola som paroidny blb podla nich .
po tretej dávke nastal vyslovene regres vo vývoji, dieta napr. sedelo a dívalo sa pred seba aj pol hodinu , živé dieta, spánok to bola totálna zmena , v pohode dietata sa stal nervak v noci
po troch rokoch spanie sa upravilo
regres sme dohnali po pár rokoch , reč v 6 , on by mal oneskorený vyvin reči určite ale nie až takýto extrém
neurologička popklepkala po kolene, zamietla , chodili sme ako na klávir všade, nikde dalšie očkovanie nám pisomne nechceli dat že áno alebo nie, po telefone pediatričke, imunologička detto , dokonca jedna nás po prvom vyšetreni v podstate vyhodila že ona sa k tomuto nebude vyjadrovať , napisala výsledky odberov a dovi dopo
do Martina sme sa nedostali lebo nemal nám kto napísať papier ako si to vyžadujú aby nás vôbec objednali
ja som bola večne tá krava čo robila problémy

@anonym_96af9a presne toho sa bojím. Ja som so synom 24/7 a viem, že sa zmenil. Na podnety, na ktoré bežne reagoval teraz len pozerá akoby to videl prvý krát. Vždy to bolo usmiate spokojné bábo. Usmieval sa vždy a na každého. Stačilo ak len počul známy hlas. Na mňa sa smial od rána do večera a teraz je to skôr úškrn ako úsmev 😔 Zaujať jeho pozornosť je teraz fuška. Pred tým reagoval už len na môj hlas. Všetko neustále sledoval a akoby analyzoval po svojom. Teraz sa pozerá doslova nikam. Na to aby ma ignoroval keď sa s ním rozprávam má ešte 12-13 rokov čas. Má aj akoby tik. A veľa iného sa zmenilo. Viem, že môj syn nie je ani prvý a Bohu žiaľ ani posledný s takouto reakciou. Len nechápem lekárov prečo to popierajú a zľahčujú a nútia do ďalšieho očkovania 😔 Preto hľadám asi ihlu v kopke sena, lekára, ktorý to nepopiera a nenúti do ďalšieho očkovania hlava nehlava

verya
autor
Včera o 12:35
@anonym_64e2e6

@verya mne sa syn zmenil pred ocami po ockovani preto nema vsetky ockovania komplet. S nikym som to neriesila lebo tu sa kazdy iba tvari ze to neexistuje. Treba vyckat a modlit sa aby to nebolo vazne. My mame PAS 😬

@anonym_64e2e6 to ma veľmi mrzí 😔 ja dúfam, že sa to vráti ako tak do normálu. Čítala som, že by to mohol byť len prechodný stav 🙏🏻 Ani ja už nechcem ďalšie očkovania. Ale bolo by fajn, keby som k tomu mala odborný posudok. Preto hľadám neurológa, ktorý ma vypočuje a bude ma brať vážne a nie ako väčšina lekárov.
Prajem vám veľa zdravia a síl 🤗

glamorous55
Včera o 12:38

Ak ste zmeny postrehli, určite si dajte na ďalšie ockovania pozor, dokym si nebudete 100% istá týmto krokom.. lekári často vydierajú s vysokymi pokutami, kontrolami a nas dokonca lekarka odmietla - a museli sme hladat ineho lekára..Ale zdravie dietata je len jedno a dajte na svoje pocity ❤

verya
autor
Včera o 13:33
@glamorous55

Ak ste zmeny postrehli, určite si dajte na ďalšie ockovania pozor, dokym si nebudete 100% istá týmto krokom.. lekári často vydierajú s vysokymi pokutami, kontrolami a nas dokonca lekarka odmietla - a museli sme hladat ineho lekára..Ale zdravie dietata je len jedno a dajte na svoje pocity ❤

@glamorous55 ďakujem za podporu 😉
Toto je neuveriteľné ako sa lekári správajú. Oni by mali zdravie detí chrániť a pomáhať ako deťom tak aj rodičom a nie hádzať polená pod nohy. Každý predsa chce mať zdravé dieťa a robí pre to prvé posledné. Ďalšie očkovanie už nechcem resp minimálne ho chcem odložiť. Už teraz som žiadala odklad a rozloženie. Dostal prvú dávku o dva mesiace neskôr a len hexu. Budúci týždeň by mal mať prvú dávku prevenaru, ale keď vidím ako sa zmenil, určite chcem odklad. Aj preto chcem vyšetrenie neurológom

anonym_2c0eb6
Včera o 13:44

niektore ste tu sliepky na facku, pani sa normalne pyta, lebo to ze sa to nedeje vsetkym detom neznamena ze sa to nedeje vobec...

verya
autor
Včera o 13:45
@veroni2

@verya kolko rokov ma dietatko? Je dost mozne ze do bude len stav v obdobi a prejde to. Kamaratka po hexavaxine mala 2 tyzdne nepritomne dieta, potom sa to upravilo. Kazde dieta reaguje inak. Prajem ti najst dobru neurologicku a uplne uzdravenie dietatka. Mame 3 deti. Prve som dala, druhe bolo v case kovidu, to som uz zacala riesit koli roznym informaciam aj z radov doktorov. Tretie som nedala vobec. Tebe prajem aby sa to zlepsilo. Stale to moze byt len prechodny stav. S dalsimi ocko bud uz opatrna.

@veroni2 v to dúfam, že je to len dočasné. To som sa aj dočítala, že by to mohol byť len prechodný stav, ale žiaľ aj trvalý 😔😡 Občas má totiž chvíľky, kedy sa vráti akoby do normálu. Ale je veľa toho čo sa zmenilo. A postupne každý deň pribúda niečo čo je jednoducho inak 😔 Malý má 5 mesiacov.
Smiem sa spýtať ako staré je tvoje tretie dieťa? Už ste riešili škôlku??

anonym_64e2e6
Včera o 14:02
@verya

@anonym_64e2e6 to ma veľmi mrzí 😔 ja dúfam, že sa to vráti ako tak do normálu. Čítala som, že by to mohol byť len prechodný stav 🙏🏻 Ani ja už nechcem ďalšie očkovania. Ale bolo by fajn, keby som k tomu mala odborný posudok. Preto hľadám neurológa, ktorý ma vypočuje a bude ma brať vážne a nie ako väčšina lekárov.
Prajem vám veľa zdravia a síl 🤗

@verya drzim palce aj ked existuju ambulancie pre deti poskodene ockovanim ale vaznejsie stavy. To aby uznali musi ist pomaly o zivot. Vacsinou som sa stretla s blbymi.poznamkami ale doba pokrocila a moze sa to zmenit.

verya
autor
Včera o 14:16
@anonym_22c878

Dcéra po očkovaní Hexa vakcínou ostala úplne paralyzovaná. Prestala sať mlieko, prestala sa usmievať.... neurolog nedoporučil ďalšie očkovania.
jasné že sme zostali PAS. Neskutočne veĺa detí po tejto vakcíne zostalo mimo - nechápem čo sa stalo, žeby zlá vakcína?

@anonym_22c878 to ma veľmi mrzí 😔
Viem, že sa to deje a viem, že takých detí pribúda. Preto som zhrozená z reakcií lekárov, zľahčujú to a popierajú.
Nerozumiem prečo doslova narvali 6 rôznych chorôb do jednej vakcíny. Čítala som rozhovor s českou pediatričkou a imunologičkou a ona si všimla súvislosť s ukončením očkovania proti TBC. Nejako to spolu súvisí a vraj to môže byť jeden z dôvodov, prečo detí s vážnejším príznakmi pribúda. A sama je zhrozená z toho, že to jej kolegovia popierajú

anonym_96af9a
Včera o 14:27
@verya

@anonym_96af9a presne toho sa bojím. Ja som so synom 24/7 a viem, že sa zmenil. Na podnety, na ktoré bežne reagoval teraz len pozerá akoby to videl prvý krát. Vždy to bolo usmiate spokojné bábo. Usmieval sa vždy a na každého. Stačilo ak len počul známy hlas. Na mňa sa smial od rána do večera a teraz je to skôr úškrn ako úsmev 😔 Zaujať jeho pozornosť je teraz fuška. Pred tým reagoval už len na môj hlas. Všetko neustále sledoval a akoby analyzoval po svojom. Teraz sa pozerá doslova nikam. Na to aby ma ignoroval keď sa s ním rozprávam má ešte 12-13 rokov čas. Má aj akoby tik. A veľa iného sa zmenilo. Viem, že môj syn nie je ani prvý a Bohu žiaľ ani posledný s takouto reakciou. Len nechápem lekárov prečo to popierajú a zľahčujú a nútia do ďalšieho očkovania 😔 Preto hľadám asi ihlu v kopke sena, lekára, ktorý to nepopiera a nenúti do ďalšieho očkovania hlava nehlava

@verya ja som nenašla
a ak tak mi to povedali slovne po tichu ale na papier to nedali
môžeš trvat na posunutí dalšieho očkovania, nech ťa pošle na vyšetrenia,
ak ta nahlási na hygienu, spíšu zapisnicu , dajú pokutu ..
je to len na tebe, oni sa totiž na to dieta nebudú pozerať každý den, nebudú riešit nič , zavrú sa dvere vybavené, nebudú mať vyčítky svedomia , že čo som to urobila

anonym_d68c64
Včera o 15:07
@verya

@anonym_22c878 to ma veľmi mrzí 😔
Viem, že sa to deje a viem, že takých detí pribúda. Preto som zhrozená z reakcií lekárov, zľahčujú to a popierajú.
Nerozumiem prečo doslova narvali 6 rôznych chorôb do jednej vakcíny. Čítala som rozhovor s českou pediatričkou a imunologičkou a ona si všimla súvislosť s ukončením očkovania proti TBC. Nejako to spolu súvisí a vraj to môže byť jeden z dôvodov, prečo detí s vážnejším príznakmi pribúda. A sama je zhrozená z toho, že to jej kolegovia popierajú

@verya a pribúda aj detí, čo sú neočkované a schytajú choroby,ktoré tu už dávno neboli. Viď teraz malý predškolák v Čechách zomrel na záškrt.

verya
autor
Včera o 15:40
@anonym_d68c64

@verya a pribúda aj detí, čo sú neočkované a schytajú choroby,ktoré tu už dávno neboli. Viď teraz malý predškolák v Čechách zomrel na záškrt.

@anonym_d68c64 a hovorím niekde, že som zásadne proti očkovaniu? Očkovanie má svoje opodstatnenie. Ale keď vedia, že pribúdajú deti s vážnymi prejavmi po očkovaní, tak prečo napríklad nezrušia hexavakcínu a neočkajú napríklad len 3 choroby v jednej vakcíne ako to bolo kedysi? Aj keby bolo nutných viac očkovaní, v danej chvíli by to bola určite menšia záťaž pre organizmus. Nikto sa nepozastavuje nad tým, prečo vakcína obsahuje očkovanie proti hepatitíde typu B, ktoré v troch mesiacoch veku dieťaťa je nezmyselné. Napríklad v ČR sa dá použiť tzv. pentavalentná vakcína bez hepatitídy, ktorá sa dá zaočkovať zvlášť neskôr. U nás táto možnosť neexistuje. Ja nie som proti očkovaniu ale malo by byť bezpečné a ak sa po očkovaní niečo stane, malo by to byť akceptované a nie to zľahčovať a popierať.

anonym_d34942
Včera o 16:15
@verya

@verya moja prvá dcéra ostala po prvej hexe ako vypnutá, tiež nereagovala veľmi na známe podnety, neusmievala sa. Teraz si mi to pripomenula. Doslova sme sa s manželom zhodli, že čumí "doblba". Očkovana bola, keď mala 6 mesiacov. Tuším sme dali ešte jednu o dva mesiace, viac už nie. Našťastie tento stav presiel, tak ti chcem len povedať, aby si sa skúsila upokojiť. Môže byť celkom mozne, že je to prechodný stav. Moja malá aj také sklbnutia, tak som rozmýšľala, či epilepsie. Tá sa nepotvrdila, neuro ďalej odporúčala očkovanie. Takže lekára, akeho hľadáš som ja osobne nenašla. Odmietla som ja dobrovoľne. Inak to asi ani nejde.

anonym_d68c64
Včera o 16:18
@verya

@anonym_d68c64 a hovorím niekde, že som zásadne proti očkovaniu? Očkovanie má svoje opodstatnenie. Ale keď vedia, že pribúdajú deti s vážnymi prejavmi po očkovaní, tak prečo napríklad nezrušia hexavakcínu a neočkajú napríklad len 3 choroby v jednej vakcíne ako to bolo kedysi? Aj keby bolo nutných viac očkovaní, v danej chvíli by to bola určite menšia záťaž pre organizmus. Nikto sa nepozastavuje nad tým, prečo vakcína obsahuje očkovanie proti hepatitíde typu B, ktoré v troch mesiacoch veku dieťaťa je nezmyselné. Napríklad v ČR sa dá použiť tzv. pentavalentná vakcína bez hepatitídy, ktorá sa dá zaočkovať zvlášť neskôr. U nás táto možnosť neexistuje. Ja nie som proti očkovaniu ale malo by byť bezpečné a ak sa po očkovaní niečo stane, malo by to byť akceptované a nie to zľahčovať a popierať.

@verya pre teba je hepatitída nezmysel? Však dieťa v tom veku začína všetko pchať do úst, vrátane rúk. Ja nehovorím, že si proti. Áno aj moje dieťa malo regres po očkovaní,nedávno z vakcíny vracalo.

anonym_d34942
Včera o 16:18
@verya

@verya ale to máš úplne jedno či je penta či Hexa...či Mono. Monovalentna proti tetanu obsahuje viac hliníka, ako Hexa....je to čisto len o tom, ako reaguje každého telo. Žiaľ, to sa dopredu nedá povedať, resp u niektorých sa daju riešiť dopredu imuno testy, ale to nikto štandardné nerobi.

anonym_68dd70
Včera o 16:30
@anonym_64e2e6

@anonym_64e2e6 ako by som čítala náš príbeh s rovnakým výsledkom.

anonym_64e2e6
Včera o 16:52
@anonym_68dd70

@anonym_64e2e6 ako by som čítala náš príbeh s rovnakým výsledkom.

@anonym_68dd70 och to mi je luto, je to tazke s takymito detickami 😑 hned som vedela ze je nieco zle este teraz po rokoch si pamätam na ten divny hrozivy plac. Fakt nikdy viac.

anonym_68dd70
Včera o 16:58
@anonym_64e2e6

@anonym_68dd70 och to mi je luto, je to tazke s takymito detickami 😑 hned som vedela ze je nieco zle este teraz po rokoch si pamätam na ten divny hrozivy plac. Fakt nikdy viac.

@anonym_64e2e6 moje neplakalo. Zaspalo a 2 týždne sa úplne neprebralo. Ako zombie. A zášklby počas spánku ako pri epilepsii. Regres min. o mesiac (očkovanie v 4. mesiaci). Nakoniec diagnóza PAS.

anonym_64e2e6
Včera o 17:06
@anonym_68dd70

@anonym_64e2e6 moje neplakalo. Zaspalo a 2 týždne sa úplne neprebralo. Ako zombie. A zášklby počas spánku ako pri epilepsii. Regres min. o mesiac (očkovanie v 4. mesiaci). Nakoniec diagnóza PAS.

@anonym_68dd70 z mojho kludneho spokojneho babatka sa stalo nervozne agresivne nepokojne nespiace hyperaktivne nezvladatelne 😔

anonym_22c878
Autor odpoveď zmazal
veroni2
Včera o 17:56
@verya

@veroni2 v to dúfam, že je to len dočasné. To som sa aj dočítala, že by to mohol byť len prechodný stav, ale žiaľ aj trvalý 😔😡 Občas má totiž chvíľky, kedy sa vráti akoby do normálu. Ale je veľa toho čo sa zmenilo. A postupne každý deň pribúda niečo čo je jednoducho inak 😔 Malý má 5 mesiacov.
Smiem sa spýtať ako staré je tvoje tretie dieťa? Už ste riešili škôlku??

@verya ttetie dieta ma zqchvilu 3 roky. Podala som prave prihlasku. Uvidim ci ju vezmu...

marianarem
Včera o 21:32

@verya A ako dlho uz ten stav trva? Moj mal po prvej a po druhej hexe akoby prepad vo vyvoji, zabudol to, co sa ako posledne predtym naucil a aj spravanie bolo ine. Po prvej davke to trvalo len par dni, po druhej som mala pocit, ze uplne naspat bol az tak o mesiac. Ale po tretej uz nemal nic, po MMR tiez nic taketo, len teplota a vysyp, a dalsie vakciny, co dostal, si uz ani nevsimol.

Strana
z2