Babka a vnučka
https://www.ludialudom.sk/vyzvy/12544
Prosím o pomoc pri zlej životnej situácií v ktorej nám peniažky nevystačujú na života potrebné veci ako je strava, potrebné opravy ako je kúrenie alebo výmena okien ktoré sú v zlom stave
Prišla som vás poprosiť o pomoc. Žijem od malinka s babkou ktorej príjem je necelých 420€. V živote sme to nemali ľahké a ani nemáme ale snažíme sa s úsmevom prežiť každý deň.
Už ako malá som sa doma snažila babke čo najviac pomôcť a z rodinných prídavkov som doplácala elektriku alebo dávala na jedlo Myslela som si že keď budem staršia a pojdem do práce konečne budeme mať všetko čo potrebujeme. Bohužial už pracujem a situácia nieje o nič lepšia.
Ja sama mám zdravotné problémy so žalúdkom pri veku 25r. mam 43kg pobehaných skoro všetkých lekárov a všetko je to spôsobené stresom. Našli mi astmu a len samotny inhalator stojí 50€ lebo poisťovňa ho neprepláca aj keď to možno nieje veľa ale niekedy je aj to pre nás dosť.Babička má bohužial exekútora ktorý jej pozastavil role do kým sa dlh nesplatí. Lenže suma je tam vyše 1000€, keby jej role uvoľnili mohli by sme ich predat a mali by sme sa určite lepšie. Minulý rok nám praskol náš starý bojler a elektrika prebíjala do vody čiže kúpanie nehrozilo museli sme ihned dat spraviť nový . Začalo sa to kopiť pokazila sa nam chladnicka a mesiac na to aj práčka .Toľko peniažkov som samozrejme hned na ruku nemala aby som kúpila nový. Musela som si vziať úver tak som zobrala väčší s tým že dame spraviť bojler a kúpim chladničku, práčku a podlahy do obyvacky a izby kde sme mali starý rozlámaný vinyl. Pri výmene bojlera sa to začalo komplikovať radiátory nechceli kurit pán plynár hladal príčinu aj ju našiel trubky po celom dome sú z vnútra hrdzavé a usadené. Poklepal po nich a niečo sa uvoľnilo takže našťastie kúrime ale bude nutná výmena trubiek po celom dome aj s radiatormi ktoré sú zo spodu celé hrdzavé na co naozaj nemáme .V mojej izbe bol tak hrdzavý radiátor zo spodu zacala vytekat voda a nakoniec prestal ísť. Musela som kúpiť horko ťažko nový ďalšie výdavky. V mojej spálni je dokonca aj rozbité staré okno cez ktoré mi prichádza zima do izby a ja si musim sem tam zapnúť ohrievač čo je zas + na elektrike. Niekedy sa dostávame do situácie že máme nedoplatky elektriky a plynu a potom nám nezostane na stravu.Aktuálne nám prišla výzva na zaplatenie splátky inak budú vymáhať od nás plnú sumu.Neviem uz kam sa obrátiť banky ma odmietajú za omeškanú splátku.
Týmto by som vás chcela poprosiť ak sa nájdu dobrý ľudia a vedeli by nám finančne pomôcť . Srdečne vám ďakujeme za každý jeden dar.
@3009 Zaskliť okno možno je lacnejšie ale keď ani na to nemáme ? Zasklíme okno a čo ďalšie pod ktoré podfukuje? Balkónové dvere ktoré nám držia na klinci a musíme ich pri väčšom vetre držať aby sa nevytrhli celé. Môj príjem je aktuálne pohyblivý keďže každú chvíľku máme odstávku na týždeň dva a takto sa to ťahá rok a pol pracujem 10hodín denne z toho 12 nie som doma myslíte že nemakám? Snažím sa pomedzi tým nájsť si ešte nejakú prácu na doma aby sme mali čo to plus …. lenže výdavky na opravu bojlera a podobne z minulého roka nás dostali až sem…Prepáčte ale ja vás nenútim aby ste prispeli…. Lieky na ukludnenie nepotrebujem Ďakujem ….
@rosuch to mi už nepovedz že niekde na nejakej dedine zasklenie okna tak 20-30 eur. Ak makáš 10 hodín tak o čom tu točíš, že nemáš. Si mladá tak hľadaj inú ešte prácu. Čo majú robiť ľudia s rakovinou a s deťmi čo naozaj nemôžu robiť, alebo starí a chorí ľudia, ktorí už robiť nevládzu a tí sa uskromnia a nepýtajú drzo peniaze. Mne treba tiež všeličo doma vymeniť, nechceš mi prispieť?
@3009 to nemyslíte vážne … ako drzo ? výzva je predsa overená keby nie sme v núdzi tak po posudení všetkých dokladov ktoré sme doložili by nám ju neoverili …. viete čo pokial sa človek neocitne v situacii kde nema dat kedy co do ust a vidi svoju starku ako kazdy den chodí a rozmýšla spolu s vami čo ďalej tak nevie …. nebudem sa tu ja s vami doťahovať …
Toto vsetko, co si popisala, su problemy beznej slovenskej rodiny. Ak zarabas aspon 500-600€, nemala by si mat problem. Aj s dochodkom babky su to 2 prijmy. Predpokladam, ze si isla pracovat od 18-19 rokov.
Myslela som, ze to pise male dievcatko, ze nemaju z coho s babkou zit. No ako 25 rocna zena sa trochu vzchop a zarob si.

@rosuch No zaskliť okno je určite lacnejšie ako púšťať elektrinu von oknom. A kde máš svoj príjem, ak spomínaš babkin príjem 420 eur. To sú rodiny s deťmi a nemajú ani strechu nad hlavou. Tak dávaj si niečo na ukľudnenie a treba ísť makať prípadne len upratovať. Neviem aké máš školy, ale takto to asi nepôjde pýtať peniaze.