Je Donio plné bizarných výziev?
Ahojte.
Tak diskutujme. Je tam vela celkom bizardnych vyziev. Ludia pytaju na rozne "veci" a tie ich situacie a pribehy su niekedy az neuveritelne.
Ja vacsine pribehov velmi neverim. Pripadne sa cudujem, ze aki su ti ludia az drzi pytat na vselico.
Ja som tam prispela, ale len na zvierata.
Mne je luto toho 2r chlapceka,robia zbierku az na 3 miliony,ale mohli vyvijat liek pre take deticky ako je ich syncek 2r a liek potrebuje cim skor.Dufam,ze sa im to podari vyzbierat maju uz 1,5miliona.
Aktualne pani pyta na ploche 50000 na podnik, ktory zhorel jej otcovi. Ako je smutne, ze podnikatelovi zhorel podnik. Ale pytat cez donio 50000 🤦♀️. To uz naozaj skor by som prispela na bicykel pre pana, ktory tiez cez donio pyta a iba 2000.
Mne je luto toho 2r chlapceka,robia zbierku az na 3 miliony,ale mohli vyvijat liek pre take deticky ako je ich syncek 2r a liek potrebuje cim skor.Dufam,ze sa im to podari vyzbierat maju uz 1,5miliona.
@anonym_50ae5f oni potrebuju 3 963 500 €, cize skoro 4 miliony. Aj ked im ludia hufne prispievaju, kazdy vacsinou len okolo 10 €, tak to nevidim moc ruzovo, ze to v blizkej dobe vyzbieraju. Je to smutne, ale je to hrozne vysoka suma.
@anonym_50ae5f oni potrebuju 3 963 500 €, cize skoro 4 miliony. Aj ked im ludia hufne prispievaju, kazdy vacsinou len okolo 10 €, tak to nevidim moc ruzovo, ze to v blizkej dobe vyzbieraju. Je to smutne, ale je to hrozne vysoka suma.
@anonym_2d33f4 je to tak,no ja dufam,ze sa im to podari,lebo to pomoze aj inym detom co potrebuju ten liek.
Už pred pár rokmi sa tiež prispievalo jednému dieťaťu na tento liek. Tiež závratná suma. Suma sa vyzbierala, liek sa zakúpil a o dieťati nikde ani len zmienka. či liek pomohol, a či nie.
@anonym_autor Ako niektorých ľudí mi je ľúto, občas som niečo málo prispela, ale len ľuďom, o ktorých je dohladatelne, to čo tvrdia. Ale viem, že je tam kopec nezmyslov. Na podobnej platforme - Ľudia ľuďom, je tiež mrte nezmyslov. Pamätám na zbierku pre jedného košického grazla, ktorý dopadol zle, ale jeho vinou, a bol naozaj hovädo prvého stupňa. Mal tam zbierku, pritom mal na seba kopu zlata, všetko značkové veci, do restiky chodí jesť pomaly každý druhý deň. A nie, vôbec mu nezávidím, len poukazujem na to, ako " využívajú" peniaze niektorí špekulanti
Aktualne pani pyta na ploche 50000 na podnik, ktory zhorel jej otcovi. Ako je smutne, ze podnikatelovi zhorel podnik. Ale pytat cez donio 50000 🤦♀️. To uz naozaj skor by som prispela na bicykel pre pana, ktory tiez cez donio pyta a iba 2000.
@anonym_78fb82 tak je to somarina. Mal to mat poistene. Tak nemusime mat poistenia na nic a nech sa ludia zbieraju.. akoze katastrofa, tiez som tam nasla rozne bizary 😀😀
Už pred pár rokmi sa tiež prispievalo jednému dieťaťu na tento liek. Tiež závratná suma. Suma sa vyzbierala, liek sa zakúpil a o dieťati nikde ani len zmienka. či liek pomohol, a či nie.
@anonym_8457c1 môžeš si jej pokroky pozrieť na FB v skupine Editka - statočná bojovníčka so SMA II
Ja som pár výzvam prispela a zdieľala som ďalej. Ale boli to ľudia, ktorých osobne poznám a viem, že to naozaj potrebujú.
Ano, cim dalej tym viac je tam uplnych somarin, nebolo to tak. Je tam samozrejme kopec skutocnych pribehov, kde ludia realne nemaju inu moznost ako zbierku. Ja uplne chapem zbierky na zdravie. No a popritom vyznie takmer vsetko ostatne ako nejake malichernosti. A je tam uz podla mna zial aj vela takych, co si povedali, ze to proste skusia a pytaju na sprostosti typu zaplatte mi studijny pobyt, prispejte mi na specialne granule pre psa, darujme dron pre stratene zvierata atd. Tak ale kazdy si moze vybrat ci da alebo neda, nikoho nikto nenuti prispievat.
Mňa cca v 2023 zaujala výzva pána podnikateľa, ktorý ochorel na rakovinu a nemal peniaze na splátky hypotéky svojho novopostaveneho veľkého domu. Nemal PN, lebo veď odvody neplatil, neviem prečo nemal poistenú takú veľkú hypo, alebo možno aj mal. No ľudia mu prispievali, aby sa mu nezhorsil životný štandard alebo aby jeho žena nemusela ísť do práce, aby nemuseli ísť bývať s deťmi do menšieho. Čudovala som sa, akú veľkú sumu vyzbieral, pritom to utrpenie z takejto choroby zažívajú tisíce pacientov a nenapadne ich žobrať na takýto účel. Radšej sa tam už nechodím ani pozrieť.
Nemám fac. aby som pozrela Editku, Ale môžte napísať ako sa jej darí.
Som myslela že liek pomohol tak že je bez problémov.
Nemám fac. aby som pozrela Editku, Ale môžte napísať ako sa jej darí.
Som myslela že liek pomohol tak že je bez problémov.
@anonym_8457c1 nemyslim, ze ten liek dokaze zazraky, ze bude zdrava.
Ja som tam prispela, ale len na zvierata.
@anonym_2d33f4 a ja prave naopak, prave tie zvieracie zbierky mi pridu uplne bizarne, a to som teda milovnik zvierat. Ale ked niekto zbiera 3tis eur lebo jeho pes ma alergiu.... Alebo sa skladat na MRIcka starym 14rocnym psom, co maju pred sebou max par mesiacov a su uz i tak v krasnom veku, a i tak im to nijak nepomoze. Pre mna absurdne.
Kazda vyzva na Donio je riadne overena.Ja sama mam na Donio znamu ktorej z vecera do rana tragicka zhoda nahod v jej teke nie zmenila,ale doslova znicila zivot.
@anonym_2d33f4 Chapem rodicov,polozili by za zdravie maleho aj vlastny zivot.Ale vyzbieraju to a potom co,ktovie ci to pomoze.
@anonym_2d33f4 Chapem rodicov,polozili by za zdravie maleho aj vlastny zivot.Ale vyzbieraju to a potom co,ktovie ci to pomoze.
@anonym_43644c ved skusit treba. Ja napr poznam pripad dnes uz 19 rocneho chlapce, ktory bol od narodenia telesne poskodeny a lekari mu nedavali ziadnu nadej, ze by chodil. Videla som ho asi pred 3 rokmi a chodil. Normalne ho rodicia a rehabilitacie v spickovych zariadeniach postavili na nohy. Cela rodina to financovala a mali aj zbierky. Ja som mu zbierala pomedzi znamych 2% viac rokov. M. Podarilo sa. Nadej zomiera posledna.
Mňa cca v 2023 zaujala výzva pána podnikateľa, ktorý ochorel na rakovinu a nemal peniaze na splátky hypotéky svojho novopostaveneho veľkého domu. Nemal PN, lebo veď odvody neplatil, neviem prečo nemal poistenú takú veľkú hypo, alebo možno aj mal. No ľudia mu prispievali, aby sa mu nezhorsil životný štandard alebo aby jeho žena nemusela ísť do práce, aby nemuseli ísť bývať s deťmi do menšieho. Čudovala som sa, akú veľkú sumu vyzbieral, pritom to utrpenie z takejto choroby zažívajú tisíce pacientov a nenapadne ich žobrať na takýto účel. Radšej sa tam už nechodím ani pozrieť.
@anonym_cafea7 presne, ja nikomu neprispievam ak zobre na hypoteku, nech ide byvat do mensieho, mne hypoteku tiez nikto nezaplati

Žobračenky ..