Pomoc pre Sebika

silvika86
13. nov 2021

Ahojte mamičky a oteckovia. Obraciam sa na vás s prosbou o podporu pre môjho synčeka Sebíka.
Sebik je neverbalny autista a potrebuje pomoc aby mohol napredovať a učiť sa.
Som so Sebikom sama, pracujem, snažím sa mu zabezpečiť všetky terapie, ktoré mu tak veľmi pomáhajú no je to finančne náročné.
Za každú pomoc zo srdca ďakujem
https://www.ludialudom.sk/vyzvy/11767

maximilie
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andrejka1974
13. nov 2021

@silvika86 nie kazde dieta sa rozrozprava, je krasne ze sa snazite mu pomoct, ja mam 9 rocnu dcerku autistku a ta nerozprava vobec hoci do 2 rokov rozpravala a chodi do dss kde je 16 deti od 6 do 14 rokov z toho rozprava len jeden chlapcek zelam vam aby sa vam podarilo vsetko

silvika86
autor
14. nov 2021

@andrejka1974 áno viem, že sa to môže stať že sa to aj nepodarí. Hlavne aby napredoval celkovo a nešiel do regresu vo vývoji. Ak by aj nerozprával ale aspoň aby rozumel či vedel gestami či kartičkami si odkomunikovať. Chodí na EEGBiofeedback a o dva týždne začína senzorickú terapiu kde ho aj budeme učiť znakovať. Teraz sme začali tsmt cvičenia a plávanie. Okrem toho ešte logopédia. Verím že keď ho budem takto stimulovať dokáže veľa ešte, aj keď autista bude navždy.
A nikto vám nevysvetlil prečo prestala rozprávať? Lebo aj môj rozprával pár slov do 2 rokov a potom prestal. Chcem mu dať magnetickú spraviť. A to som počula už od viacerých že rozprávali a prestali.