icon

Prosba o darovanie hračiek a kníh pre prváčikov

gabriela2023
25. aug 2026

Ahojte 😊 chcela by som vás poprosiť o pomoc. Moja sestra tento rok učí na špeciálnej škole a dostala svoju triedu, no, žiaľ, školstve ako vieme, peňazí navyše veľmi nie je.

Ak by ste mali doma nevyužité hračky, knihy, stolové hry, puzzle alebo iné vhodné pomôcky, boli by ste ochotní ich darovať za poštovné? 🙏

Ide o detičky vo veku približne 6–7 rokov, prváčikov s mentálnym postihnutím a autizmom.

Ak by ste niečo mali, veľmi by som vás poprosila, najskôr mi veci odfoťte do správy, aby sme vedeli, či sú pre detičky vhodné. ❤️

Ďakujem každému, kto by vedel pomôcť alebo príspevok aspoň posunúť ďalej. 🌷

janinah
25. aug 2026

V akom meste je škola?

anonym_8df11a
25. aug 2026

@gabriela2023 ja mám tiež tento rok prvákov a knihy som objednávala z antikvariatu. Pekne som ušetrila, za 20€ som mala 7 kníh.

zuzana2910
25. aug 2026

Svokra učila dlhé roky na špeciálnej škole, kupovala im pomôcky ona a hlavne vyrábala (no musíš byť kreatívna trošku). Častokrát z rodiny sme vytriedili už nepotrebné pomôcky, hry, knihy po deťoch, skus osloviť aj rodinu, susedov, čo nepotrebujú, nech dajú.

ivanakal
25. aug 2026

Ja by som pomohla. Pofotim poobede co mam doma, aj knihy, aj puzzle, aj nejake hry. Neviem ci vsetko bude vhodne, ale dufam ze nieco vyberiete. 🙂

anonym_ca51ea
25. aug 2026
@anonym_8df11a

@gabriela2023 ja mám tiež tento rok prvákov a knihy som objednávala z antikvariatu. Pekne som ušetrila, za 20€ som mala 7 kníh.

@anonym_8df11a klobúk dole, aby pani učiteľka kupovala zo svojho :(.

andulka220989
25. aug 2026

Tiež popozeram a pošlem fotky.

julish
25. aug 2026

@gabriela2023 Specialna skola ma najviac penazi, toto je bud fake, alebo sestra netusi nic o normative na ziaka. Nech sa pozrie, na akom aute jazdi riaditelka a ci nahodou nema aj sofera (aj take sa stava). Parson, ale penazi ma skola ako pliev. Preto aj specialne skoly bojuju o ziakov, nahanaju tam zdrave deti a pod. V akom kraji je skola?

julish
25. aug 2026
@ivanakal

Ja by som pomohla. Pofotim poobede co mam doma, aj knihy, aj puzzle, aj nejake hry. Neviem ci vsetko bude vhodne, ale dufam ze nieco vyberiete. 🙂

@ivanakal vyckajme si n odpoved, o aku skolu ide. Potom vam napisem, kolko prnazi zo systemu do nej tecie a rozhodnete sa

anonym_4793f0
25. aug 2026

my sa skladáme každý mesiac 8e.
Ešte nikdy mi uč. nevyučtovala čo za tých 8 e /mesiac vlastne kúpila.
Súhlasím s pani ktorá píše že špec. školy majú peňazí dosť.
dostávajú omnoho viac eur na žiaka oproti ostatným bežným zš.
Teraz im troška skresali príjem z ministerstva, ale po iné roky dostávali a STáLE dostávajú oproti bežným školám o dosť vyššie sumy.
Pani uč. majú aj úplne iné mzdy. Príplatkov omnoho viac.

anonym_4793f0
25. aug 2026

autorka napíš mesto , pošta je drahá.

gabriela2023
autor
25. aug 2026
@ivanakal

@ivanakal ďakujem budem čakať .

anonym_b7c16e
26. aug 2026
@gabriela2023

@ivanakal ďakujem budem čakať .

@gabriela2023 poprosim blizsie info. Aka skola, kde a teda aspon inicialy ucitelky. Kvoli overeniu