24 hodinový zákaz vychádzania

mychaela1
26. feb 2021

Ahojte, s priateľom ideme v sobotu večer keď nie je zákaz vychádzania do iného okresu aby sme boli spolu, no od pondelka bude tento okres čierny. Čo by sa dalo urobiť ísť domov znovu medzi 1-5 ráno, lenže dnes v správach hovorili že plánujú zaviesť aj nočný zákaz vychádzania. Preto moja otázka je či zákon dovoľuje dať 24 hodinový zákaz vychádzania, lebo som čítala a zákon to nedovoľuje preto ak tu je niekto kto študuje právo alebo vie odpoveď prosim dajte mi vedietm🙂ďakujem

jaron
26. feb 2021

@mychaela1 Domnievam sa, že nie je dôležité, čo čo vraveli v správach, alebo čo plánujú, ale čo naozaj reálne platí.
Skús pozrieť tu:
https://korona.gov.sk/zakaz-vychadzania/
Zatiaľ by to malo byť aktuálne takto.

mychaela1
autor
26. feb 2021

@jaron áno viem, ja som len pozerala správy kde hovorili aj o tom nočnom zákaze. Preto či to je vobec možné nám obmedziť zákaz ma 24h

jaron
26. feb 2021

@mychaela1 Neviem, kedysi som čítal, že to možné nie je, práve preto sa to robí takto (s prerušením). Ale neviem o tom viac, či je možné to aj zmeniť.
A to rokovali dnes o tom?

jaron
26. feb 2021

@mychaela1 a to je z dnešných správa? Lebo nočný zákaz vychádzania sa riešil niekedy minulý rok na jeseň. Len o tom som našiel nejaké správy.

simsalabim
26. feb 2021

@jaron
@mychaela1 toto bolo dnes na Markize, ked hovorili o tom, v ktorych oblastiach sa MOZNO pritvrdia opatrenia. Su to temy, ktore prebera od utorka Matovic s asi 20 vedcami. Mali na nieco prist do stredy, ale stale sa radia. Ked nieco vyhutaju, potom to prerokuje vlada a az POTOM sa na niecom dohodnu.

lienkazienka
26. feb 2021

Je to vsetko zaujimave. Martin je v ciernom uz treti tyzden a polovica skol otvorenych. Sama uz neviem comu mam verit.

jaron
26. feb 2021

@simsalabim Ďakujem za vysvetlenie.

jaron
26. feb 2021

@lienkazienka To s tými čiernymi okresmi a školami som niekde čítal, že v skutočnosti to nie je tak, že otvoriť školy je tam zakázané, ale iba odporúčané neotvoriť a je to na rozhodnutí miestnych samospráv.

lienkazienka
26. feb 2021

@jaron potom to zase zmenili na zatvorene ale skoly uz nechali otvorene.

jaron
27. feb 2021

@lienkazienka rozumiem, čo myslíš. Ale čo som písal, je niečo iné, že v čiernych okresoch v podstate na základe legislatívy nemusia byť školy zatvorené.
Toto som myslel (aj keď článok je odomknutý iba pre predplatiteľov):
https://dennikn.sk/2285963/v-ciernych-okresoch-...