icon

Aká pokuta hrozí v prípade neohlásenia zmeny priezviska po svadbe?

19. mar 2023

Aká pokuta hrozí v prípade neohlásenia zmeny priezviska po svadbe (neohlasené niekoľko rokov,vodičský preukaz roky s menom za slobodna)? Za odpoveď vopred ďakujem

mogaa
20. mar 2023

no ak nejazdíš tak nijaká, ak ťa ale chytia tak vysoká.....

autor
20. mar 2023

@mogaa nejazdím,len budem si musieť vymeniť ten starý ružový vodičák za nový a počítam že pri výmene nejaká pokuta za neohlásenie zmeny mena bude...

anjelicek26
20. mar 2023

Vobec nic... doklady mas na jedno meno, platne, ich viac nezaujima... ja som menila pas a vodicak naraz po 5 rokoch po svadbe, pani sa pobavila pri okienku, hotovo.... asi by nejaku pokutu mohli dat, ale je to na ich zvazeni...

maranco
20. mar 2023

Rezervuj si termín na https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...
Poplatok za nový VP je 6,50 €.

vikusjk
20. mar 2023

Ja som takto jazdila denne 9 rokov s neplatnym VP, teda povedala mi to pani na policii, ked som menila obciansky a rovno uz aj vodicak, ze pani vy jazdite? Ja ze ano, ona ze tak mate 9r neplatny VP 🙈 Ziadna pokuta sa ale nekonala, takze nemaj obavy

katkasav
20. mar 2023

Mohla si vymeniť spolu, keď si menila občiansky. Zmenou mena ho máš vlastne neplatný, ale pokiaľ vôbec nejazdíš a máš ho len "doma na poličke" tak nie je dôvod na pokutu.

kvietok2012
20. mar 2023

@maranco nebude platit ziadny poplatok...do 30dní to ma zdarma.

maranco
20. mar 2023

@kvietok2012 aký je dôvod oslobodenia od poplatku? V cenníku to nevidím.
https://www.minv.sk/?zakon-c-145-1995-z-z-o-spr...

heln
20. mar 2023

ide iba o vodicak? ja som tiez vodicak menila az dlho po svadbe (preco som si ho nezmenila rovno s OP fakt neviem), ale nebol s tym ziadny problem. a kedze nesoferujem, tak ma to netrapilo.

kvietok2012
20. mar 2023

@maranco zmena mena po sobáši (výmena vp) je bez poplatku

kaktusik007
20. mar 2023

nebude pokuta, neriesia to... aktualne uz ale vidia, ze mas aj ine doklady a pri zmene mena menia uz aj tie 🙂
ja som mala pas asi 7 rokov s menom za slobodna, uz som bola aj rozvedena medzitym, no meno mi teda ostalo, a pas som si menila az ked som potrebovala riesit pracovne vizum do Ruska, tam by mi to asi nepreslo 😀 Ale teda je pravda ze som lietavala iba v ramci EU a jedinym mojim obmedzenim bolo davat si pozor a na meno za slobodna rezervovat letenky 🙂

zuzana76
20. mar 2023

@autor pokial nejazdis, tak ziadna, okrem toho dnes su systemy poprepajane, tazke oni vidia, ze sa tvoje meno zmenilo