icon

Aké dávky môžem získať po strate zamestnania?

jozef1805
Dnes o 03:56

Ahojte,

bohužiaľ som sa ocitol v nepríjemnej životnej situácii. Prišiel som o prácu v ktorej som pracoval 10 rokov, mam 33 rokov, som muž a momentálne si hľadám novú. Chcel by som sa poradiť s niekým, kto má skúsenosti alebo sa vyzná v sociálnych dávkach.

Neviete mi prosím vysvetliť, na aké dávky by som mohol mať nárok a ako celý proces funguje? Zaujíma ma, čo všetko treba vybaviť a aké sú podmienky.

Tiež by ma zaujímalo, ako je to s aktivačným príspevkom. Je bežné, že človek kvôli nemu chodí niekam pracovať alebo vykonávať aktivačné práce a ak áno, tak koľko hodín alebo dní to zabere v mesiaci?

Budem veľmi vďačný za každú radu alebo skúsenosť, Jozef.

anonym_865319
Dnes o 04:10

Jozef, skús sa opýtať um. int.

jozef1805
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_8e8272
Dnes o 04:43

Pôjdeš na ÚP a tam ti všetko vysvetlia. Dones si so sebou kópiu skončenia PP a občiansky preukaz.

jozef1805
autor
Dnes o 05:11

Ďakujem za odpoveď. A vadí, že som majitel auta? A tiež vlastním dom, to je problém v tom, aby mi dali nejaké dávky?

anonym_ed49e1
Dnes o 05:20

Ak si pracoval 10 rokov, tak mas narok na podporu. To s majetkom nič nemá. Prihlásiť sa musis do 10 kalendárnych dní od skončenia zamestnania.

anonym_178e3a
Dnes o 05:28
@anonym_ed49e1

Ak si pracoval 10 rokov, tak mas narok na podporu. To s majetkom nič nemá. Prihlásiť sa musis do 10 kalendárnych dní od skončenia zamestnania.

@anonym_ed49e1

zuzinka888
Dnes o 06:19

Mas narok na davky v nrzamestnanosti 6 mesiacov - od noveho roka sa po 3 mesiacoch znizuju. Na ostatne davky a aktivacne prispevky budes mat narok ak ostanes nezamestnamy dlhsie. Treba rozhodit siete po znamych a hladat si pracu aj v zahranici.

patrike
Dnes o 07:20

Dost desive, ked takito ludia maju OP a volebne pravo.

anonym_245129
Dnes o 07:27

ked ti skoncil PP tak najskor si dostal aj odstupne, prihlas sa na UP a vo formulari oznacis, ze chces aj davku v nezamestnanosti, dostavas ju 6 mesiacov a potom ak zijes sam v domacnosti a nebudes mat ziaden prijem tak je narok na davku v hmotnej nidzi tam sa uz posudzuje aj ta hodnota auta atd ale to neni zasa ziadna vyhra hladaj si radsej pracu

anonym_9cc0e1
Dnes o 08:26
@patrike

Dost desive, ked takito ludia maju OP a volebne pravo.

@patrike maju ich aj taki, co sa podpisatnevedia

domkakvet
Dnes o 09:14

@jozef1805 budes mat narok na podporu bez ohladu na to kolko mas majetku, potom davku v hmotnej nudzi, ktoru ti mozu dat odpracovat, este mozes dostat prispevok na byvanie, ale to neviem, ci este funguje.