icon

Aké mám právo?

14. nov 2021

Ahojte.
V sobotu sme kúpili auto na lízing. Manžel bol poň bolo všetko v poriadku okrem baterky ktorú na mieste aj vymenili. Skúšobná jazda prebehla fajn. Všetko v poriadku. Na palubnom počítači nesvietila žiadna chyba ani nič.
Už v ten deň v sobotu...išiel manžel cestou do obchodu a auto nešlo naštartivať keď sa z obchodu vrátil čiže musel pýtať ľudí na parkovisku či ho nenaštartujú štartovacími káblami .
Potom prišiel domov a keď som chcela ísť ja tak zase nenaštartovalo....tak sme baterku dobili do večera...vecer sme sa šli povoziť po dedine a vyskočili nám kontrolky zlé parkovacie senzory, štart stop systém, asistent vyparkovania. A svieti EPC kontrolka . Jedná sa o auto ww tiguan v hodnkte 20 000 eur.
Do predajne sa bohužiaľ nedovoláme lebo vcera robili do 12tej a manžel prišiel o druhej odtial cize ani vcera nebolo mozne volať tam ..chystame sa zajtra volať ale ma zaujima ci mal biekto skusenost alebo mi vie poradit ako postupovat. Mame pravo na to aby sme im auto vratili? Alebo mame pravo aby uhradili opravu alebo nieco ? .... je to v meste 3 hodiny cesty od nas...manzel ide na 2 a pol tyzdna do prace uz dnes vecer cize budem doma sama a ja ho tam nedopravím kedze nemam kde dať dieťa a sama by som tam asi ani netrafila .
Je brané na splatky cize je podpisana lizingovka ale splatku sme neplatili este ziadnu..len manipulacny poplatok.
Zajtra som mala na pláne ho ísť prihlásiť na novú ŠPZ..ale asi to ani jejdem robiť.
Ďakujem za rady.

Strana
z2
nikushik12345
14. nov 2021

Malo by sa dať vrátiť keď v zmluve máte uvedené že vrátenie kvôli skrytým chybám .

ckocka
14. nov 2021

Zmluva, Reklamačný poriadok leasingovej spoločnosti

petka1402
Autor odpoveď zmazal
autor
14. nov 2021
autor
14. nov 2021

@ckocka idem to pohladat a precitat

autor
14. nov 2021

@nikushik12345 ano je to tam uvedene .....tak len aby to nedali na nas ze sme my nieco zle urobili

lesana25
14. nov 2021

AAA Auto?

autor
14. nov 2021

@lesana25 nie..dacar sro

larisa
14. nov 2021

Kde ste kúpili aaa auto?

hesloveslo
14. nov 2021

Predajná to môže ale aj nemusí uznať ale pokiaľ viem tovar môžeš vrátiť bez udania dôvodu do 14 dni len neviem či sa to vzťahuje aj na autá

autor
14. nov 2021

@hesloveslo veď toto ...a take spoločnosti si hocičo vymyslia aby oni neboli chybní 🙄

autor
14. nov 2021

@larisa nie dacar sro vyssie som napisala

autor
14. nov 2021

Alebo nemate tu niektora manžela automechanika ? Ze ci by vedel porait ci je to jednoducha chyba alebo moc zavazna chyba ....lebo ak je to blbosť tak to vyriesime ale ak nam to ma robit problemy mesiace tak je to iné

kitycat
14. nov 2021

Fakt ma bavi citat to. Kupite na lizing od firmy, prosis o rady, napisu ti, ze zalezi od zmluvy. Tu zmluvu asi citate teraz prvykrat a uz pises, ze oni si aj tak daco vymyslia 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

autor
14. nov 2021

@kitycat to sú moje úvahy, ktoré nemusia byť pravdou ....vravím, že zajtra tam ideme volať dnes je nedeľa dnes nerobia.....
Rozmýšľame nad tým obaja, riešime všetky možnosti... a samozrejme že prisiel aj strach že bude niečo "inak" ...... a žijeme na slovensku to sa deje hocičo právne aj neprávne....
A veľmi dobre sa poznám ako sa ja správam keď sa nieco nedarí tak rozmýšľam nad všetkými možnosťami a blbosťami čo ani vôbec nemusia byť tak ako si ja v tú chvíľu myslím .... preto som aj tu napísala lebo viac hláv viac rozumu ...auto sme takto kupovali prvý x a nevyznáme sa v tom ..... a som vďačna za každú radu tým kto radi poradia 😊😊

jelenka84
14. nov 2021

Nerobila by som stresy dopredu, stalo sa nám niečo podobné problém bol v baterke. Neviem či ste kupovali novú alebo len dobili starú, ale keď takto hromadné vyhadzuje rôzne kontrolky a poruchy prejavuje sa tak zlá batéria, ale nie som technik viem len čo sa stalo nám a čo na to vraveli v servise... Po kúpe novej batérie všetky problémy zmizli, držím palce.

autor
14. nov 2021

@jelenka84 no baterka neviem ci je nova....vymenili ju rovno tam ale bohvie za akú .... tiez nam to napadlo ze moze byt baterka zlá..... ďakujem pekne ....vy mate ake auto?

simonkazga
14. nov 2021

My mame VW ale Passata a presne vyssie spomenute kontrolky mi svietili ked sme vymenili baterku. Bolo treba vymazat tie chybove hlasenia z palubneho pocitaca s odvtedy je vsetko ok. Kedze nemate istotu ci staru baterku nevymenili za este starsiu, nemozete vylucit ani moznost, ze jednoducho treba novu baterku.

autor
14. nov 2021

@simonkazga tak ste vymazali chybove hlasenia a dali novú baterku?

hesloveslo
14. nov 2021

Ak chceš môj brat je automechanik mozem sa ho popýtať

autor
14. nov 2021

@hesloveslo budem veľmi rada ak má čas ďakujem .... 😇

draik
14. nov 2021

@hesloveslo
Viete to zle.

hesloveslo
14. nov 2021

@draik čo?

hesloveslo
14. nov 2021

Keď príde popýtam sa

draik
14. nov 2021
hesloveslo
14. nov 2021

@draik hej? Tak keď ste tak chytrí tak napíšte co

lienka9
14. nov 2021

Ako prve by som si nafotila vsetko co mi vypisuje pristrojova doska aj s datumom a casom na foto..taktiez tak,aby bolo vidiet prejdene kilometre.ze nech je jasne kolko ste od prevzatia najazdili..to len pre taku poistku.
Za druhe pozrela zmluvu. Nam ked svietilo to epc (tusim) tak to boli sviecky na vymenu,ale aj v servise hovorili ze pod tym moze byt kopec veci a skusali aj oni v podstate systemom pokus/omyl.

draik
14. nov 2021

@hesloveslo
14 dní pri osobnej kúpe? Nikdy na to nie je zákonný nárok.

aduskatt
14. nov 2021

@hesloveslo bez udania dovodu možeš vrátiť len tovar kupovaný cez eshop

martina1201
14. nov 2021

@hesloveslo myslím že myslel to že do 14 dní je mozne vrátiť len tovar zakúpený cez internetový obchod. Nie v kamennej predajni. Ak sa mýlim ospravedlňujem sa.

Strana
z2