icon

Aké máte skúsenosti s novým stavebným zákonom?

m346md
10. aug 2026
tilly
10. aug 2026

Poviem ti niekedy koncom jesene, v zime 😅. Akurát idem riešiť stavebko, či teraz je to stavebný zámer?
Pred rokom som bola na školení o tom, ale už si to presne nepamätám.

verus_16
10. aug 2026
@tilly

Poviem ti niekedy koncom jesene, v zime 😅. Akurát idem riešiť stavebko, či teraz je to stavebný zámer?
Pred rokom som bola na školení o tom, ale už si to presne nepamätám.

@tilly najprv stavebny zamer, potom projekt stavby, ...ja sa este mocem v tom slovickareni, napr. Uz nie je novostavba rodinneho domu ale jednobytovej budovy. Toto som naposledy opravovala v rozpiske.

tilly
10. aug 2026
@verus_16

@tilly najprv stavebny zamer, potom projekt stavby, ...ja sa este mocem v tom slovickareni, napr. Uz nie je novostavba rodinneho domu ale jednobytovej budovy. Toto som naposledy opravovala v rozpiske.

@verus_16 ja mám niekde poznámky k tomu, aj zákon doma, ale moc sa mi do toho nechcelo ešte pozrieť. Ešte sa len kreslí projekt. Som zvedavá, či to bude trvať kratšie, ako predtým.

verus_16
10. aug 2026
@tilly

@verus_16 ja mám niekde poznámky k tomu, aj zákon doma, ale moc sa mi do toho nechcelo ešte pozrieť. Ešte sa len kreslí projekt. Som zvedavá, či to bude trvať kratšie, ako predtým.

@tilly z doterajsich mojich projekt. Skusenosti nemam za to zeby sa cas tymto urychlil, skor by som povedala ze naopak. Ale tak su to este len zaciatky. Treba do toho prisť.

anonym_d73aac
1. sep 2026

My sme vybavovali len ohlasku. Pisali, ze to bude jednoduchsie. No teda urcite😬. Kedysi sme si doma nakreslili a podali, dali nam stempel a bolo. Teraz sme museli zaplatit projektantovi s okruhlou peciatkou. Nechapem, kde je to zjednodusenie? 🤔🤣