Aké priezvisko získa dieťa po rozvode rodičov?
situacia - zena ma s chlapom dieta. nie su zobrati. rozidu sa. zena sa neskor vyda a prijme priezvisko manzela. ako sa bude volat to dieta? tam ostava dietatu to priezvisko, ktore ma?
Biologicky otec dieťaťa by musel súhlasiť so zmenou priezviska dietata
@pribinak aha takze dieta ma priezvisko po biologickom otcovi a to mu ostava (bez ohladu na nove priezvisko matky). dakujem 🙂
Ty si môžeš zmeniť priezvisko, ale jeho zmenu musí odsúhlasiť biologicky otec
A dieťa sa vola po biologickom otcovi?
Záleží, či ma dieťa priezvisko po otcovi alebo po matke. Ak po otcovi je to horšie a platí to napísané vyššie
Dieťaťu sa priezvisko po svadbe matky nemení, asi to si chcela vedieť.
Dieťaťu sa mení meno len so súhlasom otca ak ho má uvedeného v rodnom liste. Inak ostáva aké má od narodenia.
@januska12323 alebo ak súhlas otca nahradí súd .
Ak má to dieťa priezvisko ako jeho matka (a nie po biologickom otcovi), môže žena po svadbe zmeniť aj priezvisko dieťaťa. Na to súhlas biol.otca nepotrebuje. Ale teda, nesmie mať dieťa priezvisko po biol.otcovi.
@unicornlady, to nie je pravda. Aj na túto zmenu potrebuje žena súhlas biootca. Prastené, ale je to tak.v okamihu, keď je biootec v rodnom liste, musí dať súhlas na každú zmenu.
@btus, a toto už je úplná konina. Nie, zmenou priezviska sa nijaké zmeny vo výživnom a otcovskych právach nedejú.
@thereisabear nemeni sa vobec ano?
@sovica a ak ma to dieta priezvisko matky? a ta uz ma teraz sobasom nove priezvisko po muzovi?
Tam.nejde.len o.zmenu priezviska ale.celkovono osvojenie dietata pod.svojim.menom.ho berie za svoje tym padom biologickemu otcovi odpada povinnost vyzivovat platit a starat sa.
Bio otec je uznany? Ak je tak meno ostava. Ak by nebol udany moze si ho novy manzel osvojit tym padom mozete zmenit
svadba matky nič nemení na priezvisku jej dieťaťa, ktorého otcom je niekto iný než jej súčasný manžel
Samo od seba sa svadbou nezmení.
ty vole, tu sú bludy 😂😂😂
@btus žiadne práva a povinnosti otcovi neodpadajú, to sa deje len v prípade osvojenia novým otcom
Dieťaťu zostava pôvodne priezvisko, jemu sa svadbou matky nič nemení a je úplne jedno aké má priezvisko

*zena sa neskor vyda za niekoho uplne ineho - zabudla som dopisat